Млада шофьрка като по чудо се спаси от тежката катастрофа на "Тракия"

Най-вероятно шофьорът на ТИР-а е заспал
Обновена: 13 юли 2020 10:24 | 13 юли 2020 09:44, Нели Христова
105
Млада шофьрка като по чудо се спаси от тежката катастрофа на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Няколко младежи като по чудо се спасяват от ужасяващата катастрофа, която се случи вчера на магистрала "Тракия". ТИР, пътуващ от Полша за Бургас, разкъса мантинелата между двете платна и помете няколко коли, пътуващи за София. Пет души загинаха.

Още по темата

Колата с тийнейджърите, управлявана от млада шофьорка на 19 години, се оказва на секунди от катастрофата. Те пътували към морето, когато момичето вижда какво се случва пред нея, набива спирачки и спира рязко, спасявайки себе си и приятелите си. От тях само едно момиче на 17 г. е в болницата в Стара Загора, но с леки травми.

"Видяла го е в последния момент пред нея, набила е спирачките и е спряла. За част от секундата, Явно това я е спасило. Учил съм я. За да я пусна сама до морето и обратно, значи й имам доверие", разказа бащата на младата шофьорка.

В болница след катастрофата са били настанени 6 души, като петима вече са освободени, но 3-годишно дете е с опасност за живота. То е пътувало с майка си и баща си, състоянието му е тежко, има тежка черепно-мозъчна травма.

Все още не е установена самоличността на една от жертвите - мъж, пътувал от Бургас за София.

14 часа след катастрофата магистралата за София остава блокирана, тирът вече е изправен на пътното платно и качен на репатрак, а над 10 тона козметика товар, пътувала от Полша, също е разтоварен. Правят се опити бързо да бъде освободено пътното платно.

Версията за катастрофата все още се установява - но се смята, че е шофьорът, чието тяло по информация на БНТ, вече е открито, е заспал зад волана. На това мнение е и Илия Златев, директор на Областно пътно управление в Стара Загора. Той смята, че не пътят, известен с неравности, е причина за тежкия инцидент.

"Смята се, че поради заспиване на шофьора, тирът преминава от активна лента, скъсва мантинелата и помита колите в посока София", обясни експертът. По думите му, мантинелата, която е поставена 1996 г., е била здрава, но не е издържала на тежестта.

"Не е била малка и скоростта, с която е карал шофьорът", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
анон преди 3 години
Всички знаем за магистралата убиец, с която Боко така се хвали! Боко, оправи си магистралата! Сума хора погинаха там около Стара Загора! Лявата лента става горе-долу, но дясната си е ***ла **кята! И вместо да слагате знак, че има неравности, просто я оправяте бе! Колко милиона спестихте от материали?!
89
1
 
3
 
! Отговори
дедо ти преди 3 години
До Да бе заспал, др път: Е не бе, не бил заспал, а нарочно се е метнал на другата страна!!
88
1
 
12
 
! Отговори
Катаджиев преди 3 години
Както винаги , умрелите са виновни... никой друг.
87
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Манипулативна статия. Какво чудо е да набиеш спирачките докрай и да спреш. А ако беше в колата на някой от петимата умрели дали щеше да спре навреме? От трагедията искат да искарат история със щастлив край. Магистралата в този участък е като коларски път.
86
0
 
16
 
! Отговори
Друс-друс преди 3 години
Правилото там е:- Камионите се движат в аварийна лента- Леките автомобили се движат в лява лентаНАПЪЛНО Е ВЪЗМОЖНО да е имало аварирал автомобил, а ТИР-ът да е изгубил контрол в опита си да го избегне. Пътя там е безобразен!За мен трябва да се провери и тази версия, а всички от АПИ и МТ да бъдат разследвани от Гешев по съмнения за корупция при строежа на тази "магистрала" от (вече фалирала) фирма на престъпника Васил Божков.Ясно ми е че няма да стане, казвам само че трябва...
85
3
 
20
 
! Отговори
Да бе заспал, др път преди 3 години
Тва е модерна магистрала, с лента която вибрира. Няма как да е заспал.Може камиона да се е счупил от АДСКИТЕ ВИБРАЦИИ там.
84
0
 
6
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
До - А защо и в България не правят магистралите както казвате ? Кой може да отговори ?
83
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия хора да правят курбан, защото си е абсолютен късмет, а не умение, за се спасиш!А магистралите на Бойко ги виждаме до какво водят...Заспал бил...Как ще заспи на тия неравности там...
82
3
 
33
 
! Отговори
Заспал другия път... преди 3 години
МВР използват смъртта на човека и това, че не може да се защити с цел прикриване на реалната причина за катастрофата.На тези бабуни няма как да заспиш, защото ще ти изпадат пломбите, освен това шофьорът е трябвало да вземе разклона за Турция, малко след мястото на инцидента.Дали е спал или камиона се е разбридал от вибрации? А? Искаме експертиза на окачване и кормилна уредба! А да... и оставка на министъра на вътрешните работи! ВЕДНАГА!
81
2
 
29
 
! Отговори
God преди 3 години
Ако камионът-убиец е карал по бабуните по т.нар. магистрала, как е заспал водачът му? От тези неравности по-скоро ще падне от камиона, отколкото да заспи.
80
1
 
24
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Натиснала спирачки вместо газ :-) Ако е станало достатъчно близо спирачки не помагат - да не ти се случва, че вариантите не са добри.А това със спирането за части от секундата може да го каже само някой който не е вдигал над 20. Със над 100км/ч спиране за под секунда има само ако се блъснеш в нещо.
79
0
 
13
 
! Отговори
киро-тиро преди 3 години
До АнонименТировете не могат да бъдат спрени от мантинели - преди седмица две имаше такъв случай на северната тангента, за щастие без жертви, отделно на хемус, колко пъти са късани мантинелите. Май забравяте случая, когато един тир висеше от моста?
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото си казах и аз... Учил я бил... на 19 год колко и къде ще я е учил не знам... Да прави курбан и наистина да не се надува дъртия много, че дявола си няма работа
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано няма повече жертви,дано милото 2 годишно детенце да се спаси,молете се за това.Тоя кой знае с каква скорост е карал,не бетонна ми не знам каква стена не могат да те спасят,за кой път вече и до кога ще ги пускат в почивните дни,нали имаше забрана!
76
3
 
26
 
! Отговори
www преди 3 години
В Европа на магистрала, между двете пътни платна има бетонна стена. В Сърбия пък за разминати с различно ниво и с над 20 метра между платната в двете посоки. Така и нощем фаровете на отсрещно движещите се не те заслепяват. Само тука е изгнила мантинелае 1 метър разстояние.
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а водача щеше да се събуди и да набие спирачкиКолко наивно вярвате в глупости, участъка се тресе като караш ще ти изпаднат бьбреците камо ли да спиш а и тира ако е турски след няколко минути трябва да свие кьм магистрала Марица.
74
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ я е спасил, бащата да не се надува много много ....
73
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГенадиТова се е случило веднага след самолетната писта и преди ОМВто. Какви 70 км там??? Там ограничения няма! Разбития участък е след 10на км.Този участък е строен от БСП и Станишев. Да се провери каква мантинела са слагали!
72
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мантинелата беше станала на Вестник. Ако беше сменена тира нямаше да я скъса а щеше да се изпързаля по нея а водача щеше да се събуди и да набие спирачки. Но как да я сменят а как ше напълнят на оня с Шкафчетата с Пачки и Кюлчета. Искате ли Вминетки да ви плащаме да има кво да крадете. Искате ама пръво ше се научите да дуате кавало и да глътате.
71
2
 
9
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ РАЗБИРАЧИ преди 3 години
ВИНОВНИ СА АПИ : api.bg/files/9915/8686/4216/Zapoved_RD-11-282.pdf