Нямало как да има ново затваряне на заведенията

Десетки хиляди по площади и улици, никой не спазва мерките
13 юли 2020 11:05, Ния Христова
65
От днес дискотеки, пиано-барове и клубове отново отварят врати. В дискотеките и клубовете ще се допуска не повече от един човек на квадратен метър. На влизане персоналът ще мери температурата на клиентите. За всички нарушители ще има глоби. Маските в нощните заведения не са задължителни. 
 
"Няма как да се стигне до затваряне отново. В един момент така и не разбрахме защо ни затворихме. Решихме, че наистина имаме вина за скока на заболелите, но два дни по-късно виждаме десетки хиляди души по площади и улици, никой не спазва противоепидемични мерки. Няма как да обясним на персонала защо ще стоят затворени вкъщи. Бяхме принудени да минем в режим на отваряне", заяви председателят на Асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR
 
Той смята, че вероятно е нямало да предприемат нищо, ако не са били масовите събития в страната. Според него няма основание единственият затворен бранш да бъде техният. 
 
"Прие се, че ние и футболните мачове сме виновни. Впоследствие се видя, че не сме. Двете браншови организации инициирахме среща със здравното министерство. Инвестираме страшно много пари за дезинфекция, персоналът е обучен и обезопасен. Сигурно има нощни клубове, които не спазват противоепидемичните мерки. Информирали сме всички заведения какви са противоепидемичните мерки. Има си органи, отиват и глобяват него, няма как да бъде затварян целият бранш", каза още Алибегов. 
 
Той подчерта, че единствено им искане е да работят спокойно. А компании, които се състоят от повече от четирима души, ще сядат на отделни маси в заведенията.
 
Председателят на Асоциация на заведенията изтъкна, че от страна на властите има много строг контрол - дори по два пъти на ден. Самият той се е изненадал откъде държавата е извадила този ресурс.
 
"Констатират се нарушения, налагат се глоби. И преди са ни проверявали много, сега е ежедневно. Хубаво е да се знае, че когато някой е нарушил, е глобен", отбеляза той.
 
"Хората са наплашени, това е абсолютен факт. Така ще бъде дълго време, но трябва да започнем да живеем с този вирус. По Черноморието не отварят всички заведения. В София също не са отворили всички нощни заведения", посочи Алибегов. 
 
Според него има разбиране по предложението им за нощния шум - ограничението да отпадне за два месеца, но сезонът по морето тепърва започва и ще трябва да се изчака, за да се прецени ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата председател на съюза на ретьорантьорите Алибегов е приятел с мутрата министър-председател, Боко Тиквата, от комунистическото село Банкя. Двете мутри са се рзбрали че няма как да се затворят заведенията, основни перални на пари на мафията и средища на наркотърговия от които и партийната касичка на ГЕРБ, партията на мутрата Боко ще се пълни. Това е в мутренската държава. Какво ти там някакъв коронавирус. Той ходи по хората не по мутрите горили
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом тоя орангутан го казва, така ще е.
61
1
 
6
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Мои близки деца на два различни абитуриентски балове на 30.06 масово се изпозаразиха от ресторанта и клубовете след това. За София говоря. Разбра се за едните, че хостесата в ресторанта е била с корона. Горе долу около 50% от абитуриентите се заразиха. Нищо не излезе по новините, за да не им се прецака бизнеса, защото са големи заведения. Всички искаме купон, но фактите са си факти.
60
3
 
6
 
! Отговори
аз до - до Мангъров преди 3 години
Мангъров, нали казваше , че ще си скъсаш дипломата, ако вирусът не изчезне през юни.Късай я тая кой знае как получена диплома.И дано някога да придобиеш съвест!-----------------------------------------------------------------------------------------А защо не кажеш да късат дипломи целия кризисен щаб и провителство, дето рапортуваха ,как ниеу сме първенци по борба с вируса. И ко стана ся? На опашка на цялата Европа - всички ни хлопнаха вратите. Та първо официални лица да късат дипломи
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм. Нека заведенията да са отворени, но при определени условия, като в гърция.Сервитьор или барман без маска - 150 евро глоба за него и 5 000 евро за собственика на заведението.Ако има повече хора в заведението отколкото предполага площта му - 10 000 евро глоба и затваряне за 2 седмици.
58
4
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Вирусът отдавна го няма.Изчезна преди десетина дни, когато увеличиха клиничната пътека.
57
0
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Няма как...Онзи ден в един репортаж за протестите няква лелка ги кълнеше, че пак са затворили заведението и пак я уволнили. И Шехеразада веднага реагира. Това правителство се състои само от некомпетентни играчи.
56
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
"Бяхме принудени да минем в режим на отваряне"Въййй, принудени бяхте?! Някой ви застави насила, вие не искахте ама, ей на, накараха ви.
55
3
 
7
 
! Отговори
До Мангъров преди 3 години
Мангъров, нали казваше , че ще си скъсаш дипломата, ако вирусът не изчезне през юни.Е, какво чакаш, късай я тая кой знае как получена диплома.И дано някога да придобиеш съвест!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Svetla"Плюс това Имунитетът се изработва именно като вдишваш вируси и микроби, на които организма изработва защита"Да, в младежка възраст.
53
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 3 години
*** ще викаш на себе си в огледалото.
52
0
 
1
 
! Отговори
До Софиянец преди 3 години
Точно така, Господине! Вие сте най-умния човек тук, нека селянчетата да се връщат на нивата.
51
2
 
9
 
! Отговори
До Svetla преди 3 години
До SvetlaИма световна пандемия, но явно ти е трудно да проумееш какво е това, и затова пишеш глупости, ***
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам да започнат да сервират с дрон
49
11
 
8
 
! Отговори
Svetla преди 3 години
До Лора, не е моментът за зараза мила! Лятото е единственият от 4-те сезона в България, в който можем и ТРЯБВА да махнем маските. Заразени не значи - болни, болни не значи -тежко болни, и така нататък.../Виж ми и другия коментар за стандарта за обявяване на епидемия - такава НЯМА/. Плюс това Имунитетът се изработва именно като вдишваш вируси и микроби, на които организма изработва защита. Ти си дишай цяло лято в маската при 35 градуса, аз смятам да дишам чист въздух. Защото идва следващата зима
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намалиха ви ДДС и гледам в едно меню -пържола със изкилиферчен сос от боровинки цена 18 лв Както се казва нЕма да ви стъпя
47
2
 
7
 
! Отговори
до Svetla преди 3 години
Постни го пак, че първите 2 пъти никой не те разбра и никой не го прочете. Аз лично като те видя и скролвам нататък.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелигентността на тоя изобщо я няма( ако бях го написал точно както е, щяха да го изтрият). Абсолютна му-тра
45
10
 
9
 
! Отговори
Svetla преди 3 години
Точно! Хората са НАПЛАШЕНИ от властите, които УМИШЛЕНО създават ПАНИКА И ИСТЕРИЯ!!! Незнам кой какъв го вади, но ЕПИДЕМИЯ НЯМА И СКОРО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ НЕЩО за да се ОСЪЗНАЕ ТОЗИ ФАКТ , и това , че правителството ни държи в шах!!! Ето и няколко факти: 1/ За да се обяви "Епидемия" е нужно да има заболеваемост от 250-280 души на 10 000 души. В момента заболеваемосттта е 250 души на 5 000 000 милиона!!! Някой знае ли математика и колко нули са това, и колко далече е от нормата за епидемия!!?
44
0
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
Те вече го направиха, преди 20-30 години още, при това без маски.