Пази ли здравнта ни система възрастните хора от COVID-19?

Николай Генов не е посещаван от лекари, не му е казано и как да се лекува
13 юли 2020 10:29, Ния Христова
12

 

Вече пети месец COVID-19 е сред нас. Вирусолозите го определят като непредсказуем. Тенденцията, която се затвърди е, че покосява най-вече хората с придружаващи заболявания, както и възрастните. Именно затова Националният оперативен щаб призовава да пазим най-вече тях. Пази ли здравната ни система възрастните хора? 

Фотографът Николай Генов попада едновременно в рисковата група на възрастните хора, както и в тази на хора с придружаващи заболявания. Той разказа, че е бил диагностициран с коронавирус и е бил поставен под карантина. По време на карантината, която все още изкарва, не го е посетил лекар и не е получил указания как да се лекува. 
 
"Преди месец получих проблеми със сърцето. След преглед в болницата лекарите установиха, че съм в прединфарктно състояние. Имам изкаран инфаркт в миналото. Поставени са ми 3 стента, сега ми сложиха още един. Казаха, че трябва да ми сложат и пейсмейкър, но преди това да си направя тест за COVID-19", разказа той в ефира на Bulgaria ON AIR.
.
Тестът му излиза положителен.
 
"Казаха, че трябва да си стоя вкъщи. Така и стана. По време на карантината никой лекар не ме потърси да види как съм, наложи се аз да ги търся по телефона. Вирусологът в общината ми каза, че всеки момент ще дойдат. Обадих се в болницата, по телефона една жена ми каза, че никой не им е дал обещаните 1000 лв. към заплатата", каза още той.
 
Единственото здравно предписание, което Николай получава, е от личния му лекар, който му преписва антибиотик. По време на карантината на фотографа все пак идва някой от РЗИ. Но само, за да му връчи предписание за карантиниране.
 
"От РЗИ се обадиха на десетия ден. Казаха, че трябва да ми връчат предписание за изолация и да сляза до улицата, за да ми го дадат. Аз отказах, защото все пак съм под карантина. Това е пълно безхаберие. Тя се качи, не прояви никакъв интерес какво е здравословното ми състояние. Оказа се, че тя не е медицинско лице, а разносвач на предписания", каза още Генов.
 
"Слагам диагноза на здравната система - там става въпрос само за пари. Службите са не само, за да се показват по телевизията, а да вършат реална работа. Какво щеше да стане, ако състоянието ми се беше влошило?", пита се фотографът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко как ли ще се изфука пак за здравната система?Сещате ли се за вица: "Пари нема, действайте!"Естествено, че здравната система не се грижи за никой.Никой който няма пари да си плаща.Не им плащат 1000 лева допълнително?Бойко!!! Кажи нещо бе!!! Къде ги даваш тия 1000 лева?Няма да се учудя, ако видя и лекари на протестите.Заради твоите дебели комунистически лъжи!Когато Бойко Борисов каже "Добро утро!" поглеждам нагоре да видя къде е Слънцето!!!
11
4
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Герберунгели, здравна с-*** имахме преди '89г, сега се затварят държавни болници, а частните никнат като гъби! п.с.Ако човек няма пари, скоропостижно отива при Всевишния!
10
0
 
1
 
! Отговори
СТИГА БЕ преди 3 години
РАДВАЙ СЕ ЧЕ СИ "ОТЪРВАЛ КОЖАТА СИ"ПЛЮЙ НА ОСТАНАЛОТО
9
1
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Шанса човека да се е пазил преди да се зарази е точно 0. Така като го гледам е от тези с "грипчето".
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравнта ни система себе си не е способна да опази от COVID-19, та възрастните хора ще пази? Колко лекари, сестри и помощен персонал се заразиха, разболяха и починаха за 4 месеца?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната система скоро ще спре да приема възрастни над 60г с ковид-19 !!Шведският модел *** на врата.Възрастните ще си умират по домовете.Така ще е с отворени стадиони и дискотеки.Всичко останало е чесане на езиците.
6
1
 
13
 
! Отговори
За здравната система преди 3 години
Здравната ни система не е виновна. Хората сме в основата на всичко. Ние сами не се пазим. Когато спрем да сме егоисти, тогава нещата ще са добре. Докато върлува мнението в обществото, че Covid е "грипче" и че "аз съм най-важен" няма да успеем с нищо. Докато чувам коментари от сорта на "Голяма работа, че ще измрат 1000-2000 души,по-важно е икономиката да върви",до тогава ще е зле. На никой в България не му пука за жертвите по света, егоисти сме, а искаме за нас да мислят.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази ли здравната ни система възрастните хора?Не, не ги пази. Нито от ковид, нито от каквото и да било друго. Ако трябва да сме честни не пази който и да било друг.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отваряйки баровете и клубовете за младите на закрито ще доведе до бум от заразяване и на възрастните.
3
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не плашете старите хора, не на страха, излизайте на площада да се борите за свободата на Божков и Радев.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази ги, пази, като вълк пастърма, тъй ги пази.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази!? Пътеките пази. Моя близка я убиха, но препечелиха доволно от безкрайно повтарящи се изследвания, месеци без диагноза и лечение. Но всичко изследваха, от-доПоредното нещо, което нефункционира в Боколандия