На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи
Обновена: 14 юли 2020 23:08 | 14 юли 2020 23:05, Анисия Иванова
784
На протеста в София има ранени, опитаха се да влязат в Партийния дом

Ескалация на напрежението на протеста в София. Трима от протестиращите се изкачиха до колоните на бившия Партиен дом и разгърнаха трансперант "Продава се".

А напрежението ескалира, след като тримата свалиха трансперанта. Полицията се опита да ги обгради, след което протестиращите се опитаха да попречат. Залетяха бутилки, счупени са стъклата на вратите на партийния дом, съобщи Bulgaria ON AIR.

Наложи се жандармерията да се намеси и да направи кордон пред вратите. Заради сблъсъците има ранени. Двама са пострадали, те бяха отведени с линейка.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове, съобщи БНТ.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


784
Още по темата: протестоставкиГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
602
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП СЪЗДАВА МУТРИТЕ !ДНЕС ВЪН МУТРИТЕ! Слави и той срещу МУТРИТЕ! Ама как плачеше на погребението на всички ИЗБИТИ МУТРИ!
601
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 606Прав си!МОЯТА МЛАДОСТ СЪСИПА, ЖИВОТА МИ ОТКРАДНА ,ПЕНСИЯТА ЩЕ РАСТЕ С 6%,ТИЯ ДЕТА ГИ НАПРАВЛЯВАТ ОТ ДУБАЙ ПАК ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ, АМА КОМУНИСТИТЕ ВЛАСТ НЯМА ДА ДАВАТ! ЧАК ТОГАВА ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ !А ДАНО!
600
1
 
3
 
! Отговори
Ender преди 3 години
Платени бок* луци!
599
0
 
2
 
! Отговори
Ender преди 3 години
Платени ***!
598
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербави *** не се пънете да пишете опорки за черепа, корона и всякви други тъпизми. Тиквата е пътник, оставате без работа ще трябва да метете улиците или да проституирате.
597
0
 
4
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Странни хора сме българите. Не знам откъде сме си втълпили, че можем да си караме по старому и само трябва да намерим правилния човек за да ни оправи държавата. Не се учудвам защо има толкова разочаровани хора.
596
2
 
6
 
! Отговори
От Флорида преди 3 години
Потърсете в интернет петиция за набиране на 1 милион гласа за оставката на Борисов, ако искате да я подпишете. Много удобно как почти никой бг медия не я е отразила. Аз прочетох за тази петиция в чуждестранна статия.
595
5
 
3
 
! Отговори
Гербераст и обратен преди 3 години
Обичам да ме лашкат, който ме докопа... Кеф голем!
594
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак надигате глава герберчета,вие сте хора без собствено мнение и достойнство - заплатаджии на държавна служба!Цвета Караянчева
593
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много жалък е протеста
592
1
 
7
 
! Отговори
До 688 преди 3 години
И какво предлагаш за след това ?
591
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами на война като на война! А вие управляващи как искате без бой да се изнижете с краденото от България ли?
590
9
 
17
 
! Отговори
ЧЕРЕПЪ преди 3 години
БЪЛГАРИ- НАЗНАЧАВАМ ВИ ЗА ТЪЛПА...
589
11
 
16
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
На протестърите без маски КОЙ ще им плаща лечението от коронавирус ? Божков, Радев, държавата... КОЙ ?!!!
588
7
 
7
 
! Отговори
българския народ преди 3 години
Управниците ни са само чужденци и ДПС.
587
4
 
13
 
! Отговори
Старата песен преди 3 години
На нов глас за втори път - дело на БКП-ДС...
586
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите - щом искате на власт политически *** , дирижирани едновременно от Дубай и от Москва , значи заслужавате съдбата на Зимбабве - и ви я пожелавам !
585
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам полицията да покаже за какво и се плаща и какво може ! Срещу футболни фенове-наркопласьори се прилагат ВСИЧКИ средства !
584
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КТБ!Човека е написал, че депозита му е бил над гарантираната сума , затова го боли ...
583
6
 
9
 
! Отговори
КТБ! преди 3 години
До КТБ потърпевш. До 100 000Евр. ви върнаха парите. Лично познавам хора на които ги върнаха!Ето ти и цитат черно на бяло:"Съгласно правилата всички вложители, независимо дали са физически лица или дружества, имат защитени депозити на стойност до 100 000 ? на банка по линия на схемата за гарантиране на ЕС"Комунистите когато фалираха техните банки и обезцениха парите не върнаха и стотинка! Ето това са Черепа, БСП/БКП и Москва които използват иначе мирния протест за техните користни цели!