Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом
Обновена: 15 юли 2020 07:43 | 15 юли 2020 06:45, Александър Попов
328
Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани
Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.
 
Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.
Още по темата
"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.
 
В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.
 
Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.
 
Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.
 
"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.
 
Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.
 
Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато полицията не бие а се дърпа,значи им е заповядано да го правят,а когато бие както в Белград,означава че им е заповядано да бият на воля,дори и спокойно седящите наблюдатели по пейките в парковете.На полицаят само като му кажеш ,,дай'',и гледай какво става,ръце,крака,зъби и ребра,жал няма.Така че протестиращите да го имат това на ум.
239
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червеничките - за пет пари акъл нямате. Черепчо - и ти нямаш никаква мисъл в туй черепче - май си заслужавате и прокурора и проблемите... Много сте зле, много сте зле... Продължавайте, толупчета черепови и червенички, да се опитвате да яхнете протеста, пък после "ама що така, ама що иначе...". Черепче жално, дълго още ще цивриш от Дубай...
238
3
 
4
 
! Отговори
65 преди 3 години
Ей ,много невъзпитани млади комунистчета, ама явно демокрацията ги развали.
237
2
 
5
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Протестирай народе...колкото повече...толкова повече пациенти с COVID...Това *** и изцяло изперкало племе мърси тая благословена земя.Като протестирате,гледайте да сте по-близо до онова пълно недоразумение със зелените чорапи,ръсете вируси / колкото повече,толкова по-добре / сред червените кърле.жи.Много сте...трябва да намалеете...В САЩ протестираха като вас цели седмици и какво....е ,само по 70-80000 на ден нови случаи,Тръм си клати оная работа...Природата ще си вземе безумците....
236
2
 
5
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
Бойко Борисов навярно си спомня благодарение на чий съгласие влезе в изпълнителната власт като главен сек.на МВР ЗАГЪРБВАЙКИ ОПЕРАТИВНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕГО ...Но вълкът козината си мени но нрава не Ив последните години прекали обвързвайки се криминални герои в изъпнителната власт .
235
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Как да премахна бисквитките от екрана?
234
2
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Иаз не го разбирам това посягане на държавно имущество но как да разберемтова как полицаи влачат безжизнени тела на млади хора зад колоните така както хищници не биха сторили с жертвите си ..Днес МВР дават пресконференция но нищо не казват за битите и влачени и откарани в Пирогов младежи ..За привишени полицейски правомощия и привишени права пак от нашите данъци ще плащаме осъдителната присъда от СТРАСТБУРГ .
233
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 230Ербап, гледай да не попаднеш на някой като мене, че ще бъдеш наритан здраво. И изпратен да се оплакваш на арменския поп. Ако не си си пил лекарствата, откачалко.
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 248Това за правото да посягаш на полицай - мечтай си. Няма такъв филм никъде. Бай да не заповядат да ви разпръснат, с тия опити за палежи лесно може да си го докарате, че тогава ще разбереш как може да бие полицията.
231
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го разбирам това с трошенето на материални неща. Какъв е смисълът ? А и нали се сещате с чии пари ще бъдат поправени щетите ? Това е все едно да си чупиш колата, защото бензина е много скъп.
230
4
 
10
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До Анонимен " 7 милиона скатават данъци, осигуровки, лъжат с обороти, а искат държавата да дава високи пенсии и детски, е как да стане, откъде? "Само НЕ говори от името на 7- те милиона българи и български граждани, гербаджийски ***. Не си много почтен като те гледам, не забравяй, че политиците са там, защото тези 7 -милиона българи и български граждани са ги избрали за да управляват добре, а не да грабят народа, ясно ли ти е, нищожество?
229
3
 
6
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
ЕНП (спомнете си Вебер в София на Армеец), както и Меркел и Урзула сега подкрепят Борисов, защото не им се противоставя и слугински им помагаше при изборите за ЕК. Иначе му знаят всички недъзи и действия в миналото, но си траят, защото така им е по-изгодно. Жалко, питъм къде останаха т.н. измислени "Европейски ценности"?
228
3
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
не те е срам говорителю!!! били са бити полицайте друг път!!!! докато седиш и говориш се изписва истината на челото ти! и на този надрусания отзад със сините очи "полицай"
227
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП щурмува законната власт в Република България с всякакви средства.
226
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава в която босът на мафията в качеството си на държавен управник си говори с председателя на Конституционния съд на братиньо я пиши заличена! От корупция.Голямата недоизказана истина е, че ЕНП /Европейската народна партия/ с всичките си ключови фигури в управлението на целия Европейския съюз подкрепя мафиотското правителство на България вече три мандата, защото партия ГЕРБ е член на ЕНП. Има и други.Срам за вас европейци! Срам за цяла Европа!
225
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В рамките само на една година главния прокурор Иван Гешев се обърка дали иска разделение на властите или не. Противоположните му позиции объркаха дори неговите най-верни фенове.
224
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички революции се замислят от романтици, осъществяват се от фанатици, а плодовете им се ползват от отявлени негодници. Томас Карлайл
223
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домъчня ми за тези младежи. Може би, някога ще разберат че са използвани / тези които не са платени де/. Хитреците винаги действат по същия начин, използват наивността на младите, з а да се наместятна сладки местенца за да си крадат наволя. Вярно е, че тези сега са мафия, но следващите пак ще са мафия. Сегашните поне се поуплашиха и ще се кротнат за известно време, следващата мафия ще дойде на бял кон и ще крадат като за последно, щото с избори няма как да стане.
222
2
 
14
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Мили другаре и апаше!И аз искам да протестирам,щот тоа Бойко не мога вече да го понасям.Ами преди да ни се натресе,аз си краднех много сладко ДДСце и си джитках с мерцедесът ту в тоя град ще си хапна палачинка с шоколад,ту в съседния ще си пийна едно капучино.Абе сладък жевот!И не съм само аз!Какво мислите,че великите милионери,Гришата Ганчев,Черепчето,Миню стайков,Прокопиев?!Мислите че те забогатяха от превиване на гръб,а не от крадене на ДДС и не плащане на данъци ли?!Сладки наивници!!
221
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията на мутрите бие народа - това се случва.