6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто

58% искат оставката на правителството, но 32 на сто са против
130
6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

6% твърдят, че вече са ходили на протест срещу правителството. Този дял условно се равнява на около 300 хиляди души. 36% казват, че тепърва биха участвали в протест срещу правителството. В протест в подкрепа на правителството казват, че биха участвали 8%, а че вече са участвали казват 2%.

Още по темата

Данните са от независим експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 13 юли сред 700 души.

Съществена част от деклариращите, че протестират, са млади хора. В София протестният потенциал е по-висок. В останалата част на страната е очаквано по-малък и това вероятно се дължи на повече страх. Но събитията показват, че настъпва промяна. В София към момента на изследване са протестирали около 10%, което би могло да означава и около 150 хиляди души. 
 
58% приемат, че е нужна оставка на правителството, 32% са против. Останалите не могат да преценят.
 
Данните възпроизвеждат и традиционната структура на мненията при въпрос за доверие в правителството. В същото време обаче тези данни показват, че стабилизацията на имиджа на правителството около ситуацията с коронавируса е била по-скоро временна и е отложила действието на по-дълбоки процеси.
 
Като че ли навсякъде по света, през първите 3 месеца, разпространението на Ковид консолидира властта навсякъде и премахна партийността от съзнанието, а сега започва обратният процес – настроения за промяна. Това вече бе регистрирано в Германия, Франция и други страни.
 
Сондажът е проведен чрез телефонен панел. Абсолютна максимална грешка 3.7 при 50% дялове. 1% от извадката е приблизително равен на около 55 хиляди души.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
А бе тези кога са познали нещо? И сега пак манипулират, както винаги са го правили. 58% искат оставка на правителството, а като дойдат изборите ГЕРБ пак първи с преднина. И после вярвайте на тези червени мушмороци.
103
0
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Хе-хе-хе, червеният "Галошш интернешънъл". Някой да е очаквал други резултати?
102
2
 
5
 
! Отговори
Много смешни преди 3 години
Като изключим дрогираните фенове, протестиращите са толкова смешни и уплашени и най-вече дезориентирани, че ми е жално да ги гледам. Нямат никаква ама никаква идея какво искат, как да стане, кой да го направи. Очевдино безхаберници без работа, които си мислят, че може без да се работи да се подобрят нещата за тях някак си. Е, няма как да стане. На протестите от преди 20 години хората бяха изпълнени с ентусиазъм и най-вече идеи. Друг въпрос е, че баницата беше вече разделена, но ние не знаехме...
101
0
 
3
 
! Отговори
Паисий преди 3 години
О, неразумний уроде, поради що ходиш на масов протест без маска ?!
100
5
 
7
 
! Отговори
лустрация! преди 3 години
До АЗ ПЪК НЕ ХОДЯЗащото други комунисти ще дойдат на власт!!!
99
0
 
1
 
! Отговори
блажени са простите преди 3 години
До Fзащото живеят по-дълго!
98
4
 
9
 
! Отговори
Свободни протести? преди 3 години
Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите.Мъж: Нали? Е т'ва е.Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щот' тя е тълпа, не мо'е да се затичва.Мъж: Е, тря'а все пак да се координират нещата.Божков: Реакцията се вижда до петнайсет-двайсет минути, половин час, тълпата почва да реагира.Мъж: А ако имаш ти още нещо да пуснеш, да хвърлиш малко бензин в огъня.Божков: Насъсквам хората, те ше извадят и ше пуснат.
97
0
 
2
 
! Отговори
F преди 3 години
Вие от църквата се уляхте само истината да казвате, ай следващия път мислете малко! Защото Бог никак не обича простите хора!
96
5
 
6
 
! Отговори
АЗ ПЪК НЕ ХОДЯ преди 3 години
на тези протести.Как ли пък няма да помагам на едни комунисти да заемат местата на други комунисти, за да си пълнят и без това препълнените гуши и да не им дреме за народа!Дайте един читав и ще гласувам за него.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако КАЛЪП на червените цоциолози интервюира роднините на Гадев 100% ще са за оставката на правителството.700 човека,смехурии,обаче КАЛЪП вече се активираха,а инересно защо други изследвания от преди седмица,две не се цитираха масово а на КАЛЪП веднага??
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако 32% % подкрепят Борисов значи Борисов ще има абсолютно мнозинство на едни избори и то към днешна дата,естествено че всички останали ще са общо повече но те няма да гласуват за една партия и честно казано твърде прозрачно изследване.До преди седмица повечето българи подкрепяха действията на правителството.Сега до изборите ще се пос..рат ОФ със изследванияи накрая пак морални победители.
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХА,6%% от анкетираните може и да са били на пишман протестите,а 36% имали готовност,ама и от двете страни ЗА и ПРОТИВ Гадев/Борисов или само бабикянцит,.смешки.Днес колко са,нали щеше да има измитане според другаря Минеков от най=близките иначе на покойния другар Тодор Живков!
92
7
 
15
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
смачкай ги Бойко. смачкай червената . всички български антикомунисти са с теб
91
6
 
8
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
не повече от 3 хиляди души на рехавия им протест. децата възпитаници на помощните училища
90
1
 
3
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 3 години
Защо не се разберат тези хора бе, защо така? Спокойствие трябва.Да се съберат заедно - правителство, президент, опозиция, обвиняеми, обвинители, протестиращи... Да оставят на адвокатите си да обсъдят формалностите, а те, всички заедно, да пуснат прислугата, да запалят частните самолети, да вземат секретарките за да е весело, да отидат на някое хубаво местенце в Южна Америка и да се повеселят.Като се върнат, адвокатите ще са готови и каквото, такова.Защо толкова много напрежение, емоции? Защо?
89
1
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До честни избориНа тях Черепа им плаща :))) Чрез Фигуранта си
88
1
 
17
 
! Отговори
честни избори преди 3 години
Някой брои ли работещите хора, които гледат семейства и плащат социалните на бездействащите на жълтите павета.
87
12
 
0
 
! Отговори
ако не е пандемията преди 3 години
цариградсо шосе ще се напълни
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се,Баце да покани представители на протеста,разбира се младежите,а не ония компрометираните - адвокатчето, арменската усойница и сина-профан на скулптора.Нека се обърне към тях и завинаги да отреже всички стари #урви от напъните да опорочават всичко, до което се докоснат.А след като приключи с политиката,нека пак ги събере и каже - Това направих, такава България ви оставям в наследство,пазете я и управлявайте достойно.
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Централната гара е пълно с разни протестиращи от Мездра и Лом и... със знамената и вувузелите....Идват сутрин, протестират за кебапче и бира, вечер си отиват.