Българският Мъск: 19-годишен изобрети инвалидна количка за качване на стълби

Теодор Тодоров: Има реален работещ прототип и 3D модел
31 юли 2020 22:08, Ния Христова
63

Теодор Тодоров  е само на 19 години и току-що завършил гимназия, а вече върви по стъпките на големи изобретатели като Илън Мъск. Той вече има две изобретения, едно от които е предназначено за хора с увреждания. Как дойде идеята за инвалидна количка, която да изкачва стълби и докъде се простират мечтите на Теодор?

"Количката изведнъж се роди в главата ми и реших да я създам. Има реален работещ прототип и 3D модел. Все още се работи по обезопасяването ѝ, за да може човек с увреждания да я използва без да се притеснява", обясни изобретателят в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Неподходящата инфраструктура за придвижване на хора с увреждания е едно от вдъхновенията на Теодор. Вече има хора, които са се свързали с него, за да видят как работи количката, но единствено Теодор я е използвал към момента.
 
"Трябва да има светлини, за да може да се отличава. Решил съм първата версия да не я патентовам. Втората версия задължително ще бъде патентована и пусната в производство", разкри още той.
 
Младият изобретател започва висшето си образование в Техническия университет в София, а след това планира да продължи с магистратура в чужбина.
 
Идеята на другите му проекти също е да помагат на хората. Те са по-скоро свързани с транспорта и забавлението. Целта му е да се изключи от употреба двигателя с вътрешно горене.
 
Самият Теодор вече 3 години се придвижва в София с електрически маунтин борд, който по думите му елиминира изцяло нуждата от кола или градски транспорт. Третият му проект представлява робот, който може да се бие с други роботи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪВ ЮТУБА ВАЛЯЛО ОТ ТАКИВА ИЗОБРЕТЕНИЯ,
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стане "български Мъск" когато направи работещ бизнес за няколко милиарда долара.Останалото е прах в очите.
52
0
 
1
 
! Отговори
Бай Гочо преди 3 години
Не ме впечатлява...
51
1
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
Прави се по друг начин .Много по лесно и с малко техника. Познавам мноооого по добри от тоз майсторчета с дългогодишен опит в железарията. Тоя нама никъв шанс. Не ги учете да учат за да не работят щото като идат при майсторите почват да ги тормозят и те напускат.Така им разбивате живота. Да се хване да работи като железар и да се издига с труд ,щото тия дет са бачкали ще го изядад с парцалите. Всички размери за грешни .Не са съобразени с нищо. Воене джип с друго нещо минава прз скала около метър
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарайте я тая статия, че вече много ме дразни това заглавие. Радвам се за пича, обаче заглавието си е чиста антиреклама за него... Както и за медията.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоо консомолец чий е ?
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на пича. На неговата възраст в България това си е сериозно постижение. Очевадно е, че прототипа е скъп и финансирането на разработката не е било лесно. И на изработката. Изискват се познания по механотехника, електротехника и електроника. Както и практически умения и ловкост. Допускам някой да му е помагал. Все пак евала.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новин я пуснахте преди месец. А талия колички има отдавна. Не е открил топлата вода.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момче, не си губи времето в България!Ела при нас в Швейцария и най вече в ETHZ! Събрали сме се свестни българи и или ще получаваш 7500 франка или повече 2 до 4,5 пъти ако станеш Unternehmer! Взимай си патентите о беж!
45
2
 
3
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Иначе, все още имаш време да си промениш третата идея :). Може да е робот, който ходи на работа вместо собственика си хихи
44
4
 
21
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Както винаги пълно с оплювачи дето само това си го могат. Не му трябва да е Мъск , момчето , има си име и дай боже да ни прослави с това име.. И ако нещата му са патентовани , те са си негови независимо дали на някой му приличат на нещо друго България винаги е раждала таланти , но ни е трудно с признанието и задържането им . За разлика от нас Американците са най-добри с привличането им
43
3
 
2
 
! Отговори
АнатемаНаСулЮПаситто преди 3 години
Дано да потрябва някой ден на СИК-аджията,на човекък с каскет и на всички,които псуваме са на хранилка пред"Коня".
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм изобретил, хвърлям царевицата на котлона и се пълни фурната с пуканки! Сега съм отворил вратичката, греба с детската лопатка на детето, плюскаме мазни пуканки и четем сеира на ***!
41
4
 
4
 
! Отговори
Хитрец преди 3 години
Изобретил или откраднал концепцията на Scalevo?
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше да е смешно, ако не беше жалко.За акъла на написали статията говоря, ако не сте разбрали.Не разбрахме само колко си е платил "изобретателят" за тази "новина".
39
6
 
9
 
! Отговори
Гм преди 3 години
Аз пък съм кръстосал прасе със стоножка и по 100 хамона вадя от едно хайванче. Фелипе шести вика ела у Мадрид да се развиваш. Ама аз искам да си остана тука и да кръстосам бълха със светулка че по лесно да се пощим
38
3
 
20
 
! Отговори
рашид преди 3 години
HONDA от поне 8 години имат не само подобна количка и то работеща, но и екзо-скелет за носачи на товари.....Все пак евалата на ПР-а на младежа, а и да сравнявате младежа с Елон Мъск е смешно и то заради факта, че г-н Мъск е чист плагиат само, че подкрепвн от солиден капитал, иначе всичките му "изобретвния" са просто апликиран чужд дизайн и концепции!Без хейт, просто факти, иначе браво за ентусиазма!N.B. В Kickstarter имаше също кампания, за вече реализиран работещ прототип, ама нейсе
37
1
 
5
 
! Отговори
от usa преди 3 години
вЕрно ли, ха ха !
36
8
 
17
 
! Отговори
До Totenkopf преди 3 години
*** само това могат да правят,да се присмиват, защото нямат мозък да преценяват постиженията на другите! Жалко, че сте много такива главочи!
35
10
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахахахах това е най малоyмната новина която съм виждал тук от поне 30 дена пръснал съм се от смях, все едно гледам цирк с палячовци.