Безотговорно ли е депутатите да са в отпуск? Леко напрежение на Ректората

Жена поиска обяснение за блокираното кръстовище
3 авг 2020 09:52, Петя Славова
180

Ден 26 от антиправителствените протести у нас. Сутринта се стигна до леко напрежение пред Ректората на Софийския университет.
Още по темата

Недоволна от блокадите жена влезе в пререкания с протестиращите. Тя обяви, че подкрепя протестите, но поиска да разбере в името на какво търпи лишения и неудобства, както и гаранции за промяна в управлението на държавата.

"Необходимо е да се промени формулата на управление. Тези блокирания са израз на гражданското недоволство от начина, по който се управлява държавата.

Сега имаме различно състояние на протеста, в който хората са обединени, независимо от политическите пристрастия. Гаранцията за правовата държава започват с оставки, това обединява хората", заяви участникът в протестите и бивш лидер на партия ДЕОС - Виктор Лилов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали исканията на протестиращите ще стигнат до депутатите, които вече излязоха в лятна ваканция, Лилов посочи:

Може би това беше най-безотговорното - да избягат и да се скрият. Много безотговорно е министър Сачева да казва "Имаме много работа", а от друга страна правителството да е в почивка.

Лилов очаква в следващия парламент да влязат нови политически сили. По думите му в ефира на "България сутрин", парламентът ще бъде фрагментиран и ще произвежда нестабилност, но именно това би дало възможност да се преформатира управлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Клаксон преди 3 години
Аз натискам клаксона всеки път като минавам рано сутрин за работа, покрай протестиращите.
151
4
 
5
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Не знам някога да са работили смислено и в името на народа, винаги и само за своите интереси,затова имаме бяла мафия,строителна мафия,мафия по курортите и най опасната депутатска мафия с интереси в родното ни индустрия и стопанство говоря за всички политически партии, затова и младите които подкрепям са за смяна на системата!!!.....
150
5
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Всеки ден простократите се тревожат, че при служебен кабинет нямало да има работещ парламент, а това било много важно в условия на криза и пандемия! Сега сякаш има парламент! Изнесоха се в летен отпуск и хич не ги интересува ни протест, ни ковид! Интересува ги само да се домъкнат до края на мандата и как да се уредят за още един. Не говоря само за калинките от простата партия! Напротив, тяхното място на яслата като депутат или обикновен крадец е подсигурено. Ония уж опозиции са по притеснени!
149
4
 
1
 
! Отговори
Беда преди 3 години
Забранено е да се ,,надува" клаксона ей така, особено в населено място! Ще ти друснат един акт! Освен това, благодари на тези хора, че са се заели да ремонтират загубената ти държава и търпят много повече неудобства, отколкото някоя претенциозна лелка с ***! Ако мислиш, че е голямо удоволствие да ремонтираш разнебитена държавност, отивай да живееш една седмица в палатката и сетне ще се изказваш!
148
1
 
7
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте, утре може вие да сте сред чакащите в жегата с дете или нуждаещ се на задната седалка на автомобила!
147
3
 
5
 
! Отговори
Смело Пием Бира преди 3 години
Тези да спрат да пречат на 1,5 млн.софиянци,защото това няма да им донесе нито симпатии, нито постигане на целите им за по-добро управление на държавата.Докато те пият бира по кръстовищата,олигархията си реди новите кабинети.Промените се извършват от партии след спечелване на избори.Тяхната партия коя е?Или ще ползват такава на провалени политици!Наивници!И до редовните избори няма да могат да се организират така, че да не ги излъжат,а те за предсрочни говорят!НяКой ги кара да се самопрострелят!
146
0
 
5
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
До Анонимен 152Бедни са мързелитите!
145
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата ни уж просперирала, уж хората живеели все по-добре, а всяка година се появяват все нови социални мрежи. Има кандидатстване за добавки за отопление, има за помощи за първокласници, сега има и за осмокласници. Домакинствата, които разчитат на тях съвсем, ама съвсем на са малко.Тези хора не излизат на улицата, защото се чувстват унизени, омерзени и не желаят публичност. По официална статистика 20% от бедните у нас са висшисти.
144
2
 
10
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 3 години
Не бях влизал от едно известно време тук.Думи нямам. Абе, вие за 20 лева родителите си ще продадете!Разделиха ви пак и вие пак скачате и викате "Кой не скача е (там за каквото са ви платили), а на онея им дреме болни ли сте, добрувате ли, децата ви имат ли какво да ядат... Те са в отпуска, бе, братя! И едните, и другите! Почиват си - антракт един вид. А вие ближете ли, ближете... Езици не ви останаха от кафяво... Жал ми е за всички вас и за семействата ви
143
0
 
3
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
До Анонимен 149По принцип аз съм против това да си цапам ръцете ако има друг начин и се надявам да има. Освен това тия проваляци Полицията ги пази по някакви причини, а не си струва да се вкарваме в проблеми така.Та затова, надувайте им главите, тия са нежни душички, няма да издържат много ако се изправят срещу масовост. Особено както всеки ден пият нон стоп и сигурно редовно са с махмурлук.
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО НАДУЙКЛАКСОНАБРАТЛЕ,НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ИМ НАДУВАНЕ ДЖУКИТЕ И КЛЕПАЧИТЕ,ТИЯ ПРОСТИ *** ЩЕ ПОМИСЛЯТ ЧЕ ГИ ПОДКРЕПЯМЕ С КЛАКСОНИТЕ
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ-ПОСЛЕ,И ЛЮБОВНИКА НА ВЛАДО КУЗОВ СЕ ПОЯВИ,КЪДЕ СЕ ИЗГУБИ ДО СЕГА БЕ ***,САМО ТЕБ ТЕ НЯМАШЕ НА ПРОТЕСТА.ВЕЧЕ ВСИЧКИ УБИТАЦИ СТЕ НА ЛИНИЯ
140
3
 
11
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте, утре може вие да сте сред чакащите в жегата с малки деца на задната седалка или човек в нужда.
139
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По-добре е Борисов и Доган да управляват България, защото са се доказали, за разлика от неопитни хора като Христо Иванов!"Вече дори не си правите труда да отричате връзката между Тиквата и Сокола, а?
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесът трябва да върви.
137
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЕЗОТГОВОРНО Е! ТЕ РЕАЛНО ВЕЧЕ БЯХА В ОТПУСК.
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучетата си лаят, кервана си върви...Държавата няма да спре заради 50 отkaч.алки.
135
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената причина да се иска оставка на правителството е по този начин да се свали Гешев и престъпниците олигарси да оттърват кожата и да продължат да крадат необезпокоявани. Няма друга причина за предсрочни избори няколко месеца преди редовните. Не можем да изтърпим Бойко 3 месеца след като сме го търепели 10 години ли? Какво се е променило освен че прокуратурата подгомни някой крадци олигарси?
134
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите се фалшифицират на всички нива.Пряко доказателство е правилникът за членовете на избирателните комисии. Те трябва да са партийци, съставът им е многоброен и включва действащи играчи на пропорционален принцип, нови формирования не биха имали достъп. Ако целта на комисиите беше коректност и съставът нямаше да е такъв, щеше да има и постоянно видеонаблюдение.
133
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече гледам тези протестиращи толкова по мил ми става Баце, че даже и Доган и Пеевски. Пази боже тея неадекватни хорица да ни управляват! Щом сега ни причиняват такива проблеми какво ли ще стане ако вземат властта?