Как ще се развие политическата ситуация у нас?

Експерти коментират колко вероятни са предсрочни избори
42

Какво ще бъде развитието на политическата ситуация у нас на фона на продължаващите протести? Темата коментираха политологът доц. Стойчо Стойчев и журналистът Емил Спахийски.

"Едно правителство идва и си отива с избори. Това е демократичната процедура. В демократичните избори има практика да се отстояват искания с протести. Тези искания касаят конкретна социална политика. Общи протести от типа "Махайте се, отвратителни сте", не се наблюдават никъде. Те са отвратителни като нагласа и като ефект. Това в момента е някакво свръхусилие на президента Радев да назначи служебно правителство", заяви доц. Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Експертите коментираха и евентуалното провеждане на предсрочни избори, както и включването на нови фигури на политическата сцена.

"Казусът със Слави Трифонов е много интересен. Aко се активира, той има 2 подхода. В момента той е в "студен резерв". С концертите Трифонов може да събере много хора", каза Спахийски в "Денят ON AIR".

Доц. Стойчев от своя страна изрази мнение, че има няколко променливи, на базата на които можем да кажем какъв ще е резултатът на Слави Трифонов.

"Ако гласуват повече от 4 млн. на изборите, тогава евентуално този популярен човек би могъл да обере гласовете на хората само заради това, че той е известен. Другата променлива, от която зависи дали той ще бъде успешен, е отливът от традиционните политически партии. При ДПС ще има нарастване на изборите. Колкото по-рано са изборите, толкова по-висок ще е вотът за ДПС. Масово, групово и неограничено ще има активност за ДПС в определени места. Електоралната подкрепа на ДПС ще направи борбата на Трифонов за гласове много трудна. Гласовете за "Воля" и за патриотичните формации ще изчезнат и ще се налеят в проектите на Слави Трифонов, Васил Божков, Мая Манолова и други хора, които претендират, че са носители на промяната", прогнозира политологът.

По думите му остротата, с която един човек протестира, се основата на това доколко той се чувства застрашен.

"Когато ножът опре до кокала, хората винаги се активират. Фактът, че протестите продължават 20 и повече дни доказва, че тези действия са сериозни и зад тях стоят доста хора. Според мен през септември ще има по-голяма масовост на протестите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както гласи поговорката: всеки народ си заслужава управляващите, така че внимавайте за кой ще гласувата. За мен единственното вярно решение е съдебна реформа в противен случай хората ще са същите, а схемите други.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуя някой да говори от името на народа и побеснявам. Огромната част от хората май не са от тоя народ от името на който всички протестиращи говорят. Народа туй, народа унуй. Много наполеоноивци се навъдиха а в Карлуково няма свободни места. Пилците се броят на избори. Там народа казва думата си.
32
3
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Добре е червените селяни да се опитват да пишат по-рядко, защото ще им се развалят картофите докато осмислят какво да пишат ! Червени селяни , оставете на учените хора да пишат и да коментират неща , за които е нужно поне образование !
31
0
 
5
 
! Отговори
Е не е червен Кольо! преди 3 години
Вярно не е червен Кольо да се гърчи на стола, има си собствено мнение.Вярно е, че ние българите сме способни да удавим някогозаради собствено мнение, за индивидуализам или простозатове, че не следва масите.
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов е проект на задкулисието, видяха, че ГЕРБ се изтъркаха и не могат да лъжат до безкрай народът и затова вкараха и дългия в играта. Народът пак ще бъде излъган.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцентските заплати не са големи, човекът гледа да припечели някой лев, като говори глупости на интервюта, сега се плаща за такива неща, другият вариант е образованието толкова да е деградирало, че да дават научни титли на сулю и пулю.
28
4
 
5
 
! Отговори
Гражданина от село преди 3 години
Това момче, изживяващо се като политолог е с психика на "среден земеделец', преди създаването на ТКЗС. Иска да каже нещо, но то става неясно, поради факта, че иска да е приемливо за всички. Такова "обективно" мнение няма.Като, че при младите политолози, това е утвърдена норма на поведение.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този т.нар доцент Стойчев защо ми прилича на м.утра с тази прическа, и как пламенно защитава му..трите, те да не са си направили някакъв (без) мозъчен център, иска ми се да му видя физиономията след един месец, когато банкнския ще е сготвен какви ще ги говори
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ..................гадове за единно разграбване на България!!!Оставка, съд и затвор за гербаджийската партия!!
25
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Румен Радев.............................100 %!!!
24
2
 
2
 
! Отговори
fF преди 3 години
На тъмно будувайте през нощта ако е тъмница както е сега и палете свещите нощем, едно истинско християнство, древна измама е колко бил полезен нощния сън и докато спиш нощем злото да те атакува, не сме си подсигурили нощите за да спите нощем!
23
6
 
9
 
! Отговори
олд преди 3 години
Плужека радеф едва ли ще се дотътри до власта.
22
0
 
2
 
! Отговори
fF преди 3 години
До Мая Манолова:едно истинско християнство, дорде има мрак някъде там има и сатана който никога не спи и си работи, не трябва да го изключваш по никое време и да блейкаш и зависи колко тъмно, както е сега ако 10 пъти по-тъмно отколкото светло, 10 пъти повече мразиш и 10 пъти повече пъти със злото си имаш работа да се пазиш и атакуваш, десет минути мразиш, една минута обичаш ближния, и не блейкайте хора, колко тъмно непрекъснато се мени, най-вече през времето и другите измерения прииждатНАвълни
21
3
 
8
 
! Отговори
Е , КАК ДА СЕ РАЗВИЕ преди 3 години
ПРИ ГЛАСУВАНИ 29-млрд.Э ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , РАЗВИТИЕТО Е АДСКИ ПРОСТО:БОЙКО ВИ КУПУВА НА КИЛОГРАМ.....И ГЕРБ ОТНОВО СА НА ВЪРХА!КРУШОВСКАТА *** , М.КОСТИНБРОДСКА И ДУПАРНИКА Хр.ИВАНОВ ...ПАК ШЕ РЕВАТ , КАТО МАГАРЕТА И ЩЕ ГРИЗАТ МЕБЕЛИТЕ ОТ ЗЛОБА!А , ГРИПЕНЧО СЕ НАСИРА ПУБЛИЧНО....ХА,ХА,ХАААААААААА
20
5
 
12
 
! Отговори
Гореща новина преди 3 години
Отровното трио и Фигуранта на Божков са най добрите сводници на КОВИД 19 Нема лошо. *** не трябват на никого!
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такива пишман доценти и професори нищо чудно "старците" от БАН да направят ББ академик, а Сачева, която всеки ден се изявява по медиите - прУфесУр. То бива стремеж за изява и непремерени изказвания, но всеки нормален човек би се замислил тези безкрайни публични изяви вършат ли работа или обратно - дамата се излага. По-скоро второто, но стремежът към висок пост и запазването му не мори, а мъчи... Дано Боцето накрая вдигне ръце и се откаже, но той е заложник на хора зад кулисите и гл.прокурор.
18
2
 
14
 
! Отговори
Некой преди 3 години
Когато Господ иска да накаже някой му взима най напред акъла! В тая пандемия безакълните си правят шествия! После ще вряскат че здравеопазването е виновно!
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистите възвеличават всеки, който участва като гост в дадено предаване, с титлата "експерт". Една политоложка, защитаваща ББ, пък от БАН я направиха професор. Защо и как остана скрито. За оставка на правителството: ако СИКаджията беше човек с чувство за достойнство, щеше да я подаде. Вместо това се гъне като ... и заедно с Цацаров си избраха милиционер за гл.прокурор, който ще падне,когато падне ББ.Само че нещата ще отидат до неминуемата оставка на банкянеца и прокуратурата ще се върне в МС
16
10
 
7
 
! Отговори
АНТИДЕМОКРАЦИЯ преди 3 години
Тезата на този "доцент" е неправилна и там е проблемът. В БГ ЛИПСВА "ПРОЦЕДУРА", още по-малки ДЕМОКРАТИЧНА, за ОТСТРАНЯВАНЕ на което и да е правителство, което суверенът /НАРОДА/ НЕ ХАРЕСВА. А ЗАЩО ЛИПСВА ? И като се появи някой такъв НАГЛЕЦ като сегашния управител на "МАТРЯЛА" и като НЕ ИСКА ДОБРОЗОРЛЕМ ДА СИ ХОДИ настъпва проблем...
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха...................това момченце....................доцент по социология.................ще умра от смях.................и простите селяни му вярват и го слушат....................хаха!!!