Настигаме ли ги европейците? Качеството на живот най-лошо у нас

Добрите ни показатели са макроикономически, според изследване
369
Настигаме ли ги европейците? Качеството на живот най-лошо у нас
Снимка: БГНЕС

Качеството на живот в България е най-ниското в Европейския съюз.

Това показва изследването "Индекс на настигането" за 2019 година, изводите от което са описани в публикация, озаглавена "Да изкараш на изпарения".

Качеството на здравеопазването, върховенството на закона и медийната свобода са само част от индикаторите, които поставят страната ни в дъното на Европейския съюз и често сред държави, които са извън него.

Ако има добри показатели, те са макроикономически – например ниският размер на държавния дълг като дял от брутния вътрешен продукт, предаде БНР.

Според индикатора "Корупция", който е част от категорията "Управление", страната ни заема 30-то място от общо 35 държави в класацията.

Той е измерен чрез данните за корупцията на "Прозрачност без граници" и на Световната банка.

Индексът на настигането се актуализира от 2011 г. насам и се подготвя от Институт "Отворено общество" - София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Малко сравнения от цените в Испания и България. Общ работник в строителството - 50 евро надник в Испания , 50 лева в България. Оттам започваме . Бира 330 мл - 2.5 евро . Кафе - 1.5 евро . Сандвич с малко хамон и кесо - 4 евро.Билет за рейса - 3.7 евро.Кока кола/Фанта ... 2.5 евро. Сравняват заплата в Испания и цени от Лидл Испания с заплата в България и пак цени от Испания.Ама така не се смята
285
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПепиДаже не е само това. В статията се говори за НАСТИГАНЕ, но въобще никъде не се казва настигаме или не. Просто поредната недомислица, която нищо не казва, но генерира трафик за сайта.
284
0
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Всичко е лъжа и измама.Живея от две години в Испания и стандарта не е по висок.Авторите не отчитат че сравняват различни неща.Всички цени са в евро и оттам идва голямата разлика.
283
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовИмаш предвид, но си *** като талпа, та няма проблеми да говориш врели некипели. Преди се криеше, вече не.
282
1
 
2
 
! Отговори
тиква преди 3 години
И ще по зле и така..до като не махнем оядените въшки,до дъното ще стигнем
281
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ПитамПроспал си последните 31 годинки, събуди се!Имам предвид ФРГ. И тогаз и сега.
280
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПитамНе се притеснявай, ХХ е отявлен червен ***, тъй че лъжите за това каква свобода е имало може да ги разправя на червените бабички. Нека каже къде (в кой вестник, списание, радио или телевизия) е имало критика към властта по Комунистическо време.
279
2
 
2
 
! Отговори
Питам преди 3 години
До Христо Христов 317 Имаш в предвид ГДР нали ?
278
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако включат на заден - да, настигаме!Иначе - без шанс!
277
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Пък Той твърди, че България просперира.
276
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам как са се африканизирали, май по-добре никога да не ги настигаме.
275
6
 
8
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Като чета основните коментиращи-се потвърждава максимата-*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА.В случая-вече НЯМА държава.Комунисти НЯМА от много време.Руснаци НЯМА от много време.Има САМО западни приятели.Какво се оплаквате от комунисти,*** и извънземни може би?*** народ-вече РАЯ-и мърмори.Ами мърморете си.На никой не пречите.
274
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова стр далеч от Европа че е даже срамно да се говори. Който живее или е живял на запад го знае.Стига сте се залъгвали а се огледайте, чоплите семки, пиете като разпрани, мръсно, разпадаща се окрадена държава с много *** народ. Такива нямат място в Европа, и е временно докато запада вземе което и трябва. БГ е н ниво Сомалия, а не Европа
273
8
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Важното е, че БСП повече никога няма да управлява.Да припомня: Самолетът Ф-16, Белене и руска тръбо ЙОК!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))
272
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да де, ама сега искаме да се мерим точно по другите бивши соц държави в ЕС, Полша, Чехия, Унгария. Да не бяхме правили всички тези грешки. А БСПто се опитва да реставрира режима си през Радев
271
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление доста десетилетия ще са ни необходими, за да излезем от червеното блато, в което влязохме. Оставихме се цели 15 години след 1989 г. да ни управляват комунисти. За щастие сме единствените от останалите бивши соц-държави, които си оставиха червените на власт, които влязоха в ЕС. А другите ЕС държави от бившия соц блок разкараха червените скоропостижно и не повториха човешките експерименти с тях.
270
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кат напрая сравнение през комунизъма и сега - през комунизъма не можех да си купя Тоблерон, сега мога. През комунизъма не можех кола - сега мога, при това западна. През комунизъма не можех да си позоля Метакса, сега мога. Банани - без проблем целогодишно, маслини - но проблемо, хляб мога да си купя дори вечерта, кисело мляко, кебапчета и кюфтета, е какво да срявнявам тогава и сега, сега все едно сме еволюирали от креда в мезозоя
269
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 319Чете ли статията? Разбра ли я?Високи заплати? А какво можеш да си купиш с тях? Айде да съкратя, и да си купиш най-новата кола пак ще я караш по издупчените квартални улички! Това го наричат инфраструктура, ама къде мозък в чутура?
268
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тръгнат на заден - ДА, иначе - без шанс!
267
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доходите? Как са доходите в БГ? Най- ниската МРЗ и най- ниските пенсии. На дъното на всички класации по стандарт на живот.