Протестът е граждански и спонтанен, убеден е Настимир Ананиев

Предпочитам блокиран път, вместо блокирано бъдеще, посочи политикът
107

Палатките на Орлов мост се увеличават и към този час той остава блокиран. Повечето от протестиращите прекараха нощта там. Блокирано остава и кръстовището на Софийския университет.

"Протестирам всеки ден заради това, което се случва в държавата. Виждате какво взриви протеста - това беше влизането на прокуратурата в президентството, както и ситуацията в "Росенец". Показа се гражданска енергия и активност", каза бившият председател на Комисията по транспорт в Народното събрание Настимир Ананиев за "България сутрин".

Още по темата
По думите му COVID-19 поставя обикновения човек и бизнеса на колене.

"Познавам много мои приятели, които имаха малък бизнес и фалираха. В цяла Европа се получават помощи от държавите. Те са насочени към малкия човек и бизнес, но в България това не се случва. Аз все още издирам някой, който е получил тези 375 лв., или тези от 3 до 10 хиляди за малкия бизнес. Около мен такива хора няма", категоричен е Ананиев.

Бившият депутат допълни, че на протеста имало и политически лица, но за кратко са били там.

"Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да блокира пътя, отколкото да блокира бъдещето на моите деца и на мен. Гражданското неподчинение е точно това - когато на хората им писне и и излязат на улицата. Не всеки има възможност да е на улицата, трябва да се благодари на тези хора, които са тук по 24 часа. Вечер се вижда активността", подчерта Настинимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че палатковият лагер пред СУ се е появил след случката с полицията, при която беше задържан бусът на майките с деца с увреждания.

"Сигурен съм, че гражданското неподчинение ще се увеличава, защото няма чуваемост. Социолозите казаха, че над 60% от хората подкрепят протестите. Не знам какво означава, че няма алтернатива. В момента, в който има предсрочни избори, всички хора, които са активни, трябва да излязат и да гласуват. Протестите показаха, че хората имат мнение, а то се изразява чрез изборите", добави Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ,бе вярвам ти.Толкова "спонтанен ",че няма накъде.
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реалността в България - по площадите са хората с висше образование - професори, студенти, музиканти, писатели, поети. Другите, тези с основното образование, са изключително здравият гръбнак на властта, както беше и по татово време - партията събираше всякакви, дето за нищо не стават, така те са и верни до смърт, щото знаят, че партията им е дала всичко. Та сега такива защитават властта. На кого му пука? Нямат шанс.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 75Значи НЕ МОЖЕШ да предложиш. Ясно.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама и Местинар си мечтае да докопа кокала и на живота лекото - Нали ? лято е и силянчетата си се гъбаркат по палатките -биричка,беличко, мацки - Кеф ! па и затворили Жълтите павета в София - Ле ле ,на село ще им завиждат ! а че и по Тиливизора ги дават -малиии
72
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Като дадете по-добър вариант тогава ще ги сменяме сегашните."---Дааа, тя и Османска империя не е имала алтернатива, затова сме чакали 500 години! Ами...чакай си!Колкото до по-добър вариант - това се решава в практиката, ама от къде да знаеш!И последно - не МОЖЕМ да ПРЕДЛОЖИМ, защото АЗ съм е единствено число и не отговарям за мнението на други!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Щом не си зле, значи си гледай добруването. Обаче нещо вместо това го избиваш на обяснения колко за "зле" хората.Като дадете по-добър вариант тогава ще ги сменяме сегашните.Имате ли такъв?
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОРГАНИЗИРАНИ ОТ РАДЕВ, ПЛАТЕНИ ОТ ВАСЕТО ЧЕРЕПА, КОСТИНБРОДСКА "ПАЛИ" БЮЛЕТИНИ, ДЖУДЖАКА СЕ КРИЕ ЗАД СЕСТРА ГАЛЕВА, НИНОВА НАХИЛЕНА ГИ ПОДКРЕПЯ С ПРИСЪСТВАЩИ, ТРИМАТА КЛОШАРИ ДУДНАТ ОТ МИКРОФОНИТЕ, ПРИСЪСТВАЩИТЕ МЯТАТ ДЕБЕЛИ СНАГИ, ДЕДКО С МАРАТОНКИ НАЙК ЗА 250 ЛВ РАЗВЯВА БГ ЗНАМЕ- СПОНТАННИ СА ДА....НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА СИ ПОМИСЛИ ЧЕ НЕ СА- А ПРОТЕСТЪРИТЕ ВЗЕМАТ НАДНИКА ПРЕЗ СЕДМИЦАТА, МЯТАТ СЕМЕЙСТВОТО И УИКЕНДА В ГЪРЦИЯ НА МОРЕ....ВАСЕ- ТАКА ЩЕ Е ДО МАРТ- ТИ СИ КРАЛ ДОСТА И ЩЕ ИЗДЪРЖИМ...
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 68Именно, ще дойда други и, може би, ще знаят какво може да им се случи!А, ако не разбират - пак ще има протести, а може и тояги!Но, това да го обяснявам на човек, който излиза с лафа "нали ще дойдат други"... Безсмислено! Загуба на време!
68
0
 
6
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Той може да е убеден в каквото иска, дори и, че Земята е плоска.
67
0
 
7
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
Бе рожбо златна.Нали като тия се разкарат ще дойдат други.Може би още по-големи крадци.Не ми обяснявай знам ги онез отпреди. Те си бяха свикнали да си взимат от държавата още от люлката.
66
1
 
11
 
! Отговори
Петър Петров преди 3 години
Не говорете за майките на децата с увреждания като общо понятие.Да има много такива, които се грижат за децата си въпреки трудното време в което живеем - и аз им свалям шапка.Тези обаче четири пет жени които ни ги натрапват по телевизията са далеко от това определение.Виждаме ги на всеки протест в който участва Мая Манолова, независимо от повода.Опитват се да ни манипулират и рекетират използвайки най-тънкото чувство у всеки човек съпричасността.Това не са майки - това са лъжкини !
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65Не, рожбо писана, не съм зле! И парите ми стига и стандатра ми е добър...Само че, искам всеки да си спазва правилата, както го правя аз, а не да ми обяснява, как правилата и законите не важат за него!Ето, от това ми е зле и затова искам да се разкарат заедно с *** си!Разбираш ли или пиша прекалено бързо, та не стига до съзнанието ти?
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям оборот направиха магазините за палатки.Всичките нови-новенички само чакат някой да легне вътре и да протестира.Една такава палатка колко струва?
63
0
 
7
 
! Отговори
Аланкоулу преди 3 години
Спонтанни са клиентите на *** пред банята !Това е истината - всички бръщолевеници в другата посока са лъжа !
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63Ти май се правиш на утрепан. Не те питах дали си плащаш данъците, а защо се оплакваш, че ти е лошо положението: за какво си квалифициран, какво работиш и пр. Ако плащаш данъци на никаква заплата кел файда, че ги плащаш, това не ти бърка в стандарта, това, че вземаш ниска заплата го прави. ТА, ако си зле (щом се оплакваш, че е така) ЗАЩО си зле?
61
2
 
11
 
! Отговори
Спомням си преди 3 години
Той и Божков казва същото !Самия факт, че ти, Мая Манолова (още Галева), Татяна Дончева, Христо Иванов, терориста Минчо Спасов, Кърджилов и други такива *** са там говори ясно за това!Настимире, Настимире, ... хората помъдряха и все по-трудно вече се хващат на лъжите ви !P.S.Естествено освен тези които чакат и потриват ръце за някакъв келепирец !
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"...Първо казвате какво ВИЕ ЛИЧНО сте направили..."---Абсолютно! Платил съм си данъците към държавата и общината, спазвам законите и не предлагам подкупи на полицай и чиновници!Това са МОИТЕ задължения!Очаквам от тези, на които плащам заплатите, да правят същото, а установявам, че те не рабитяр за мен, общината, държавата...Крадът от средствата, които внасям, вземат подкупи и не спазват законите, създадени от тях (без да са ме питали)!Сега ясно ли е или ти трябва време?
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Предпочитам някой да блокира пътя, отколкото да блокира бъдещето на моите деца и на мен."---Много точно! Искам да се разкара ТОВА превителство, калинките Му и слугинажа Му!После? Кой ще дойде после - ще решат изборите! И "партиите", доколкото като такива са регистрирани, трябва да разберат, че не те решават, а хората, данъкоплатците и са поставени там, за да работят за избралите ги, а не за собствения си джоб и приближените си!Къш!
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Къв си ти че да ти отговарям бе, ченге ли? ХХаххахаха, ама вярно сте много зле това герберастите, отговори ми ти? от какво си доволен от управлението на герП?
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Прави впечатление, че се опитваш да не отговаряш на върпоса. Тия които се оплаквате, трябва да обясните защо ВИЕ ЛИЧНО сте в това положение. Първо казвате какво ВИЕ ЛИЧНО сте направили за да не сте и след това коментирате всичко останало.Но ние знаем, че няма да стане така и също така знаем, какви са причините, нали така?