Сюжетната линия на Борисов: Приключване на мандата

Върви към сценарий за фрагментиран парламент
4 авг 2020 22:00, Екип на Bulgaria On Air
94

След близо месец протести – какви са нагласите на българите към политическите формации и имат ли шанс нови лица в политиката?

След месеци вероятно ще живеем в по-сурова икономическа действителност. Ясно е, че протестът не е хомогенен, има различни групи с различни искания. Всеки ще дърпа чергата към себе си. Това каза за "Денят ON AIR" политологът Анастас Стефанов от "Тренд".

По думите му курсът, който се държи, е за завършване на мандата. Това е политическата сюжетна линия, която ще се преследва от Борисов.

"Проблеми вероятно има в политическите структури на всяка политическа сила. Ставали сме свидетели на политически миграции, което е до болка познато - хамелеонство, което не е много екзозитичен процес. Трябва да изчакаме", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Според него в момента вървим към сценарий за фрагментиран парламент. Поставял се обаче съществен въпрос - кой ще е мандатоносителят.

"В такъв парламент имаш възможност да играеш с комбинации. Едното предизвикателство е да видим как протестът ще се задържи през август - отпускарския сезон. Важно е какво ще излъчва - консолидация или неразбории", обясни събеседникът в студиото.

"Силата на Слави Трифонов е в периферията - провинцията, малки населени места. Той няма да натрупа дивидент, ако участва в този протест сега", допълни Стефанов.

"Президентът в последната година и половина е по-опозиционен дори от основната опозиционна сила. Границата е премината и очевидно има политическа заявка за следващите президентски избори", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Колкото по-бързо Бойко се изнесе (за пореден път) по терлици от Министерския съвет,толкова по-добре за него.Вече трети мандат на Бойко и ГЕРБ сме все на опашката, най-бедната държава в ЕС. Достатъчно си е напълнил чекмеджето, стига му толкова.
70
6
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна консолидация и мобилизация ! Цяла България е с Вас, господин Борисов !
69
2
 
7
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Борисов не само ще приключи мандата си , не само ще има и четвърти мандат , но и ще ПРИКЛЮЧИ случайника Фигурант !!! Така ще го приключи, че тоя сел.як ще копае царевица следващите 50 г. !!! А червената крушовска *** ще му пече питка и ще му я носи на къра !
68
0
 
3
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
До Анонимен 75,ами италианците по-зле ли са от нас?А немците определено са по-зле отпреди 10 години.Но тантето си държи на народа и държавата.Не като вашия.
67
8
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
А вашия бойко,дали знае,що е сюжет,сюжета не е българска дума,и затова,трябва да му се преведе,какво означава думата сюжет.
66
29
 
33
 
! Отговори
Късно живеете ... преди 3 години
Тоя номер с вдигнатия юмрук...вече НЕ ВЪРВОЙ...!ХОРАТА ИСКАТ ДОБРИ ЗАПЛАТИ И ХУБАВ ЖИВОТ!ГЕРБ ГИ ИМА ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА, ЗАТОВА ЩЕ КАРА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ!А , ФИГУРАНТА С ЮМРУКА ИМА САМО ЕДИН ГОЛ....../вие си знаете/..ЗАЩОТО У ЕС , ЗА ФИГУРАНТИТЕ ПАРИ НЕМААААА....!НЕМА И ДА ИМА , ДОРИ И ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА...КОЕТО СЪЩО Е АБСУРД!
65
3
 
16
 
! Отговори
Момиче преди 3 години
Направи си услуга, вместо да си ***, впрегнати тази енергия в нещи по-градивно.
64
26
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Президентът никого не е изкарвал, тьпако.Той само се присъедини към хората.Наистина ли мислиш, че на площада са хора, които някои изкарва?"Хайде бе не ги изкарал....извендъж хората случайно се озоваха пред президенството да го защитават с голи гърди! Тези ги разправяй на 3 годишното унуче....
63
9
 
2
 
! Отговори
Виждам преди 3 години
Вече че си един човек. Очевидно е - това се опитах да разбера. Лека работа.
62
18
 
35
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Вече и малкото останали протестъри по улиците започнаха да се оглежат и да излизат от зомбирането. Колкото и да са прости сигурно вече се усещат, че са използвани и омърсени за целите на няколко алчни за власт политици.
61
15
 
8
 
! Отговори
Не им обръщайте преди 3 години
Внимание. Не знам повече от един човек ли пише или са няколко самсурника такива. Дето си купуват фабрика на 8 септември или пък са идеологически подръжници на герб. Само че къде е тази идеология. Там има точно един човек с речник и мисъл и се казва Томислав Дончев. За какво се бори той си знае.
60
5
 
4
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Даже и плюс ще ти дам - да покажа твоето интелектуално превъзходство. Белким се успокоиш и си легнеш. Започна с обиди, мина през заплати, сега го биеш на интелект.
59
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът изкара толкова хора по улиците, ама смятате ли, че един служебен кабинет му е целта?------Президентът никого не е изкарвал, тьпако.Той само се присъедини към хората.Наистина ли мислиш, че на площада са хора, които някои изкарва?
58
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ще управляваме още 4г :) А Радев в затвора, защото изтичат секретни документи от президентството.
57
4
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
За малко да разбереш какво ти пиша. Нито се правя на умен, нито искам да ми увеличат заплата. Хайде лягай вече, утре пак ще коментираш.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До66Аз действам така както ми диктува мозъкът. защото мисля, за разлика от тебе. Лично тебе не те бях определяла Истината е че ти сам се определи що за стока си. Щом смяташ че си китайска стока значи е така . да не ще седна да ти противореча? Още повече че има нещо вярно в това. Виждаш ли колко добре се познаваш та чак го сподели с нас. Много ви моля не се правете на умни когато не сте. сами се излагате.
55
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че ти, аз, *** и Пульо не са доволни дали от ГЕРБ, дали от Радев, не прави изборът им нелегитимен,-----Изборът преди три години може и да е бил легитимен, но нещата са се променили драстично, до обръщане на 180 градуса.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ваша работаНали отиде да спиш? Да не си сомнамбул или си говориш насън?
53
6
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Не, не го прави нелегитимен. Аз съм един от многото. Това, че ти, аз, *** и Пульо не са доволни дали от ГЕРБ, дали от Радев, не прави изборът им нелегитимен, след като са ги избрали над милион души... ------Напротив, прави го.И ако едно ОПГ излъже хората и се докопа до властта, не значи, че трябва да се търпи до края на мандата. Същото е валидно и ако един психопат се промуши до поста Гл. Прокурор.
52
7
 
3
 
! Отговори
Ваша работа преди 3 години
Загубих си няколко часа вече да се занимавам с глупости. Да живее вожда. Че ако дойде Корнелия или бай Слави племето поне ще има вожд който говори български, че са същата стока - същата стока са.