Борисов пред ГЕРБ: 11 пъти сме печелили избори, но какво правим без НС?

Лидерът на партията призова за протести без провокации
Обновена: 5 авг 2020 13:42 | 5 авг 2020 12:38, Веселина Йорданова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спрат провокациите на протестите и те да са мирни.

Това е демокрацията, не сме отишли да пречим на никого нито на Пленума, нито на Бузлуджа, коментира той.

Борисов подчерта пред актива на партията, че събранието е в София Тех Парк, като място, в което е много видимо какво е направено от правителството. Успяхме да вдигаме БВП с милиарди на година, много усилия вложихме и последно почти равни с Естония - най-малък външен дълг, подчерта премиерът.

Още по темата

Борисов заяви и че правителството се е справило най-добре с пандемията от коронавируса, което се постига с огромни усилия на здравната система.

Всяка година вдигахме доходите, всяка година на учителите двойни заплати, каза още той.

Той призна, че борбата с корупцията е тема, която заслужава внимание.

Борисов подчерта, че ГЕРБ е печелила 11 пъти избори, три от които при служебно правителство, вкюлчително на президента Румен Радев. По думите му управляващите не вярват на Радев, но проблемът не е в назначаване на служебно правителство, а в липсата на парламент, който да актуализира бюджет, да прави нов за догодина, да взема решения в условия на пандемия и т.н.

Събранието е в 29-ия ден от протестите с искания за оставка на правителството и главния прокурор.

То се провежда в София Тех Парк, но навън заради пандемията. Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Същевременно се провеждат и протестни действия в София, като по-рано беше блокирано кръговото кръстовище при 4-ти километър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без умни и начетени министри нищо не правите. Депутатите са ви необходими само да сложат печата на поредните ви недоизкусурени хрумвания. Твоята химера е цяла БГ опасана с магистрали. И както е тръгнало: без хора. След 30-ина години с около 500-600 хил.българи. След още 40-50 г. без българи. Сетне става провинция на Турция. Бойко, продадохте с Далавери и Каракачана България. Ти нощем можеш ли да спиш? Не ставаш ли и започваш да виеш срещу луната? Струва ми се, че си в напреднал стадий на невраст
252
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свърши търговията с *** гласове,лапачи на общ. поръчки,общински и държ. администрации.Този бандит от Банкя,с парите на пенсионерите купува гласове,сменя чувалите на метри от избирателните секции,папагала Костадинов ги подрежда според инструкцията и така бат Боко "печели" избори.Днес България е най бедната в Европа,защото кражбите не спират,особено през последните десет единадесет години.
251
2
 
4
 
! Отговори
оставка преди 3 години
12 Не го брой повече няма го електората шепа платени ,забрави вече
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не е спечелил по простата причина че без коалиция не може да управлява толкова е елементарно
249
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще спечелим и следващи избори! Кой...вие! Хахаха! С тримата чичковци,Манолова и оня с големия нос? Смешни сте!
248
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вие какво търсите на чужда сватба! Някой да ви е канил? То е ясно за какво сте дошли на чуждо събиране! А после...моля другарко те ме бият!
247
7
 
5
 
! Отговори
Антигуйнизъмът преди 3 години
Ако Радев е разединителятБорисов е съединител.
246
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никакви ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ПОВЕЧЕ !!!!!СТИГА МАЗОХИЗЪМ И ЗОМБИ ИЗБОРИ..........''БИЗНЕСА'' ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА !!
245
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ не се справи с финансовата криза от 2008г. Заради тях хората се самозапалваха. Ние сме фалирали много пъти и винаги сме били бедни, но никога не сме се самозапалвали и това стана заради Борисов и Дянков. В момента сме най-бедната и корумпирана държава в ЕС и ни се смеят. Това е резултат от тяхното управление, което е повече от 10 години. Те са доказани некадърници. И не са печелили 11 пъти избори, по скоро спечелиха 3-4 и фалшифицираха останалите с чували по улиците и бюлетини в локвите.
244
2
 
7
 
! Отговори
ЕООД то преди 3 години
Фалира. Воени летци искат извинение от Борис за думите му.
243
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама вие верно ли сравнявате управлението на Бойко с тези на БСП? Много забавно :)
242
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойде любимата ми партия БСП, че да живнем. Спират ни всякакви пари от Европа,заплатите стават пет долара а пенсиите три. И ,тогава живот. С тези пари,кеф ти Европа, кеф ти който и друг континент. Е само за отрочетата на друг ари те,но те без това са там.
241
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 264А,ГРЕШИШ МНОГО ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИСТИТЕ ЗАПЛАТИТЕ БЯХА ЦЕЛИ 5 ДОЛАРА,А ПЕНСИИТЕ 3 ДОЛАРА!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА!!!!!!!!!!
240
3
 
5
 
! Отговори
Или преди 3 години
примерно миналото на семейството на Хр.Иванов. или на спонсора му Прокопиев. Тези неща определено дразнят, особено ако се представяш за десен. Или това дето извадиха за Доган и ТЕЦ Варна. Как можеш да ходиш да се разправяш за ТЕЦ Варна след като Плокопиев е бил консултант на приватизацията заедно с РОвч? Че те тези неща рано или късно излизат наяве. Или да се разправяш за пътя на Росенец, а по същия начин да са заградени скалите на Буджака...Тези са някакви дилетанти или разчитат че не четем.
239
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, крие го! Крие и това, че е бил арестуван в Унгария на младини за кражба на мпс. Криеше че НСО охранява Пеевски и Доган повече от 10 години. Криеше че той и тези двамата кадруват в уж независимите съд и прокуратура. За Бога, този човек назначи шофьора на Мето Илиенски за шеф на МВР. Братът пък на Младен Маринов е шофьор на Пепи Еврото. Направиха ни на маймуни и толкова изнагляха, че вече не се и крият.
238
6
 
3
 
! Отговори
Боко преди 3 години
печели с това, че не крие СИКаджийското си минало. Хората предпочитат да знаят дори най-мрачните тайни от миналото пред това, то да бъде про някакъв начин прикрито. Например в САЩ когато някой ще се кадидатира за оформяне на предизборната кампания се взима под внимание миналото му, връзките му, поведението на семейството му, семейното му положение. Това се прави, за да издига примерно лозунг срещу Пеевски, при положение, че лично го е вкарал в ДАНС. Или срещу прокурора, избран по негов закон.
237
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До ПонякогаТо да беше само изборите, Служебното правителство дори за разлика от Бибитко трябва да спазва закона наречен Държавен Бюджет. То това служебно правителство да не е българския Ким Чен Ун, че да може да раздава милиони преди дори да е обсъждано подобно нещо в парламента на Парламентарната Република? Не, то е просто временно изпълняващо длъжността по зададените и приети от Бибитко заръки и нямат право дори да кривнат от тях, без значение дали са глупости или не!
236
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остави ги тея избори, кажи за досието което имаш в Унгария за кражба на коли 1990
235
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Защото като сме гласували за народни представители в Парламента някои от тях има гръбнака да гласува по лична преценка? Я се виж бе, обещаваш неща които още не са влезнали за обсъждане в Парламента и всички го приемат за факт защото знаят, че в семейството на герб когато жената Борисов каже нещо, цялото сборище на герб е решило същото нещо без дори да знаят, че е на дневен ред. Мотото на партия герб - Бибитко каза и ние решихме! Ей комунист си беше и с комунисти се обгради!
234
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да се сърдим на Борисов и десарите, които го монтираха? Повечето от нас знаеха, че има мутренско минало,че идва от СИК, че се познава с повечето мутри на Прехода, което го прави единственият премиер в света с такава "слава ".Маниерите и езикът му бяха просташки още тогава.Но това не попречи на 1500000 българи да се отъждествят с него. Щеше ли България да попадне в лапите на *** и да пропадне,ако хората бяха будни, честни и смели?