Борисов ще предлага на коалицията да си тръгне, а МС да работи

Не искам да бъда разединител, заяви той пред актива на ГЕРБ
Обновена: 5 авг 2020 14:47 | 5 авг 2020 12:44, Веселина Йорданова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи вариант да си тръгне като премиер и правителството да продължи да работи. Това ще стане в разговор с коалиционните партньори, в който ще бъдат обсъдени и други варианти.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че проблемът не е в евентуални предсрочни избори и служебно правителство, а в липсата на работещ парламент в това време.

"Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ пред актива на партията.

Още по темата
Не желая държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Под коалиционното споразумение сме писали, че трябва да изкараме мандат, каза той.

Борисов подчерта, че на правителството е необходима подкрепа, ако не, "този, който дойде, да се оправя".

"Нашата сила са хората, ако хората не ни искат, няма да стоим", заяви министър-председателят и посочи, че според всички социологически проучвания ГЕРБ е първа политическа сила.

"От ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция никога и никога няма да правим коалиция. Конгресът е приел решение за БСП, че няма да правим коалиция. Нашите приемливи партньори са тези, които са с нас", подчерта Борисов като посочи Патриотите и СДС.

Христо Иванов като десен дали си дава сметка, че с това, което прави, връща точно тези хора на власт, попита още премиерът.

Аз обичам хората, обичам да са добре, провокатори платени викат, скандират, те не питат за тези 100 млн. които ги нямаше, докато беше служебното правителство на Радев в приходната част, коментира Борисов.

Премиерът каза, че "каквото и да ни струва като партия, единството на нацията е най-важното".

Той апелира и привържениците на ГЕРБ да не се поддават на провокации. "Демократичните хора не ходят да плашат хора и деца, а те направиха това - първо пред къщата на Фандъкова, а след това и пред моята", каза още Борисов.

На срещата участваха депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Тя продължи около час, като Борисов каза, че неслучайно е в "обедната почивка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
0
 
8
 
! Отговори
ПИРАНЯ ! преди 3 години
До Алтернатива има 520! Като те слуша човек, може само да ти се чуди, от невъзможното си готов да направиш възможно : " Хем вълкът сит, хем агнето цяло ! ". Това ще бъде прецедетн в човешката история! Браво, умната младеж се е събрала на жълтите павета и ни показва правилния път! Ти 520, знаеш ли че временните правителства не са алтернатива, че такова правителство се прави в много,краен случай ! В момента това не е необходимо за България! Това не мже да бъ..
488
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би без никакво правителство ще сме по-добре от властта на мафията? Трябва ли ни така стабилна ОПГ?
487
1
 
0
 
! Отговори
Венета Глухарова преди 3 години
И тези от провинцията ли са в "обедна почивка"?
486
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До САМО ДА ПОПИТАМЕ..какви "уговорки" бе?..Тиквата да са не е уговорил с Ердо да му носи ии,брика?!Докато има "Турски поток" на наша територия,и един бежанец нема да бъде пуснат да мине!..Играта е много гнъсна..От една страна са нашите,национални интереси,които НЕ конфронтират с интересите на Туркие../след като оакахме перфектната възможност "Южен поток"/,а от другата страна са интересите на Световния джандарин "САЩ".В "Кой кого" преее..пак ще сме ние.Защото Мутрьо СЪСИПА ДЪРЖАВАТА!
485
3
 
7
 
! Отговори
Накрая преди 3 години
Страх го баце, че едно служебно правистелство може най-накрая да му разлседва и къщата в Барселона, и пачките в шкафчето, и аудио записите. Готов е да се откаже от властта, само да си спаси кожата.
484
2
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
До Ердоган Млъквай рязана карабино!От проста тиква семе не искам.Отивай си яж мазното курбанче в Турция!
483
2
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Гледах вчера самодоволните физиономии на вождовете патриотари.Симеонов нещо много си е повярвал,че е хванал Мойсей за т.ките.Винкел,релсата те чака на Бургаския мостик!Само за Каракачанката сме затруднени,релса няма да му е достатъчна.Ще трябва някой контейнер с италиански ***.
482
5
 
6
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Каква е алтернативата? Нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но за преодоляване на кризата може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Това е пътят. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
481
1
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Няма в конституцията такава процедура само премиерът да се оттегли. Подава оставка цялото правителство, след което президентът възлага последователно мандати за съставяне на ново правителство. Ако никоя партия не успее да състави правителство се отива на предсрочни избори.Ясно е, че Бойко и гербаджиите искат с такава процедура да протакат, та дано изкарат целия мандат. Не вярвам обаче с това да спрат протестите. Просто трябва да си ходят.
480
1
 
7
 
! Отговори
Злонравен преди 3 години
Гербавите са толкова елементарни, че не могат да разберат, че не само комунистите искат свалянето на ОПГерп. Живеят в някаква двуизмерна реалност и това обяснява култа им към един престъпник - ако не е той, ще дойде комунизма... В България има стотици партии, но все трябва да гласуваме за доказани престъпници. Да изберем по-малкото зло... А защо не може да не избираме злото като начало?
479
1
 
12
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Нали има въведени противоепидемични мерки. Тези защо да навряни един до друг, и защо са без маски?!!!! Само биячите им носят маски, за да не бъдат разпознати. Едно ми хареса обаче - всички герберуги изперени на слънце като гущери чинно слушат любимия вожд. Следва да ръкопляскат, да се смеят и да плачат по сценарий. Също като в С. Корея!
478
1
 
7
 
! Отговори
анон преди 3 години
Зозо, не забравяй Боко от къде е тръгнал. Той също е червен!
477
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4000 примата, събрани *** до дъз, без маски. Алооо, така ли спазвате противоепидемичните мерки? Я по една глоба за всички участници!
476
18
 
9
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 3 години
Пада ГЕРБ , падат и уговорките с Ердоган за спиране на мигрантите по границата!Тия синковци червени революционерчета , ще опазят ли границата , щото поне 1-милион мигранти , може да тръгнат отново по "балканския маршрут"!?И , като как ще стане това...защото още е август и септември и октомври , пак ще са топли?
475
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на времето имаше култ към личността но скандираха бкп бкпсега има култ към липсата на личност и скандират бойко бойкопо гнусно падение е трудно да се измисли
474
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руското плашилоПoмак
473
6
 
17
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Някой гербав може ли да обясни култа си към един доказан престъпник? Как така кражбите на Черепа и Нинова оневиняват кражбите на Бойко? Всички герберунгели ли сте ок с корупцията, щом и други са крали?
472
8
 
9
 
! Отговори
До 511 преди 3 години
Доста добре изглеждаше ГЕРБ в ,,спихнато,, състояние и то на фона на смешничките протести тип ,, Фигаро тук, Фигаро там,,.
471
6
 
7
 
! Отговори
До 511 преди 3 години
Доста добре изглеждаше ГЕРБ в ,,спешната,, състояние и то на фона на смешничките протести тип ,, Фигаро тук, Фигаро там,,.
470
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Турчина се оказа по-хуманен"Колко многоПростащина в това тъпоТвърдение.