Подкрепа за протестите и от Чикаго: Следим какво става!

Бунтът стигна отвъд океана
5 авг 2020 09:40, Петя Славова
60

Освен писмено заявената подкрепа към мирните протести от страна на Американското посолоство в средата на месеца, от дипломатическото представителство посъветваха своите граждани да избягват централните софийски райони поне до 16-и юли, когато имаше организиран национален протест.

Месецът измина, протестите продължиха. Август разшири картината със солидарност, която идва и отвъд океана. Българите в САЩ и по-специално в Чикаго, където живеят хиляди наши сънародници се включиха в демонстрациите.

На 9 август ще се проведе следващият протест в предградията на Чикаго. Сънародниците ни извън граница подкрепят антиправителствените мероприятия у нас.

Даниел Дженев е инициатор на протестните действия в Чикаго. Той коментира за "България сутрин", че местоположението са предградията на града с идеята да се даде в ъзможност на хората, които имат семейства, да присъстват.

Още по темата

"Мислим да съберем много повече съмишленици, които да подкрепят българите, които са по улиците и на площадите в нашата страна. Въпреки че живеем в чужбина, ние непрекъснато следим какво става там, имаме деца. Един ден може нашите деца да се върнат, да отворят бизнес", каза Дженев за Bulgaria ON AIR.

Справедливо правосъдие, по-добро здравеопазване, адекватна социална система. Това са част от надписите на плакатите на протестиращите в Чикаго.

"Искаме да покажем солидарност и да вдъхнем кураж на хората в България. Искаме да покажем на нашите сънародници как от Западна Европа, от Америка, от Канада, Австралия, по целия свят българите милеят за България. Ако вярвате в нещо, продължавайте да го правите и не се страхувайте от последици, от държавата, от града, в който живеете", призова гостът.

Относно ситуацията с коронавирусната пандемия, Дженев посочи, че Чикаго е ударен по-рано от коронавируса, заедно с други американски градове.

"Най-високият пик беше март-април-май и е поотминал. В момента сме в четвърта фаза и е разрешено от представители на града да се събират до 50 души", обясни той.

Събеседникът отбеляза, че митингът не се организира всяка седмица, а през две седмици поради съображения за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
7
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Да си гледат къщите, защото там дървояда е най- големият враг. Аз не им давам акъли кого да избират, каква съдебна система да имат, нито нищо. А че някои щяли да се върнат е меко казано кьорфишек, кое дете дето не знае език и кара жилка-автоматик, ще дойде в най-бедната държава в Европа да кара Голфа на дядо си? Те даже не знаят,че тук има къщи от тухли и бетон-в САЩ това е за богатите.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОГАТО БЪЛГАРИЯ СЕ ОПРАВИ ТИЯ ИЗБЯГАЛИТЕ НЯМА ДА ГИ ПУСНЕМ ТУКА НА ГОТОВО!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се връщат тука да помагат за промяна! Лесно е от 10000км разстояние да "подкрепят"
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойте си в Чикаго и не се занимавайте с политика. Там сте и едва ли ще се върнете ,та не мисля ,че трябва като папагали да протестирате ,без да знаете и вие за какво протестирате.
46
1
 
14
 
! Отговори
Ами стойте си там преди 3 години
и взимайте участие в политиката в САЩ.Каква представа имате относно това, което се случва в България в момента?Избягали сте своевременно, живеете в богата и уредена страна. Бихте се върнали, ако и България стане богата и уредена, та да е добре на децата ви. Но не бихте дошли по-рано, докато все още има несгоди.И както сте си там, решавате да подкрепите протестъри, за които не знаете нищо. Ей така, просто като експеримент - ако навредят на България, не ви пука. Вие нали сте си добре и далеч.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 48: добре, че Б. Борисов изкара Ц. Цачева срещу него, че щеше да види президентството отвътре само в интернет. Иначе щом те кефи... Мене пък не ме. Въпреки, че и аз гласувах за него. Очаквах повече от един генерал - чест, достойнство, съпричастност, лидерство, България над всичко. Жалко е, че не можа да се отърси от навика да изпълнява заповеди. И за мене жалко, че му дадох доверието си. Е, излъга ме ;-)
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия българите по чужбина са ми многно смешни. Отишли на майната си и се загрижили тука какво става. Ало, гледайте си там живота. Ако бяхте много мъдри щяхте да останете тука и да се промените и да променяте. А не само да зяяте че тука всички били маскари. Щом всички са маскари тихо там и толкова. Почвате да дразните.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората от Чикаго да си тачат техния кмет и да не се месят във вътрешните работи на България! Те там са избрали да си живеят, а не тук, така че не е морално от тяхна страна да решават моята съдба!!!
42
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горд съм, че гласувах за президента Радев - истински обединител на българския народ срещу българската мафия!!!Настана време разделно!Писна ми от мафиоти от групировки с трибуквени имена - ВИС, СИК, T.И.М...Бойко Борисов е свързан със СИК. Със СИК е свързан и неговият конкурент от Дубай - Васил Божков!Скоро всички мафиоти от властта ще отидат при него!
41
10
 
18
 
! Отговори
Stenbo преди 3 години
Позор за България с такъв президент!Разединител на нацията,обслужващ чужди интереси.Мутри са зад теб,Г-н Президент!
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** много ви е яд, че някои се отърваха, а вие седите там.
39
7
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
По време на Междусъюзническата и Първата световна война, българските студенти и емигранти от Америка и Европа са се връщали в България и са я защитавали с оръжие в ръка. А тоя клоун подкрепя и окуражава л умпени те платени от Божков и след това ще се скрие. Без да знае, изобщо какво и кой подкрепя. Защото изобщо не го интересува, че дава рамо на един олигарх с повдигнати 19 обвинения и на един проруски президент.
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в България и следя измислените "протести", но не ги одобрявам. И искам разширена статия за това.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Bad Company: да, ама покрай сухото и мокрото, знаеш...
36
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички предатели които са избрали да живеят извън България да си гледат техните си президенти, кралици и там каквото е, и да не ни се бъркат в живота! Ние държавата си ще оправим и без техния акъл. За нас, българите, вие сте родоотстъпници и въобще не ни интересувате.
35
4
 
25
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
*** и манипулативната статия! Аз живея в западна Европа и НЕ ПОДКРЕПЯМ протестите. Нямам спомен и да съм упълномощавал този господин да говори от мое име.
34
3
 
22
 
! Отговори
естествено преди 3 години
Децата на всички комунисти /мутри и олигарси/ са в САЩ
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е все едно да отида да живея в комшията, който си е направил ремонт, и да чакам жена ми вкъщи да направи ремонт сама......ще я подкрепям с празни приказки:)
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До боб: сам го казваш - всичко е въпрос на избор. Затова в деня за избор не за гъби, а в изборната секция, нали?
31
3
 
24
 
! Отговори
Какъв "бунт&quo преди 3 години
Къде видя бунтове,освен пиянските изцепки на Кържилов.Защо не пишете,а по телевизиите не казват колко "милиона" са тези 50 протестъри?Единствено МВР съобщи жалките цифри за глумата на рекетьорите,пречещи на хората-50 човекопалатки.Ама те вечер ставали хилада ипетстотин хиляди-милиона.Хайде стига глупости и подкрепа на глупавияхепънинг.