Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!

Първан Симеонов: Протестът вървеше към маргинализация
427
Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направеното от Борисов вчера е необяснимо и е грешка, защото логиката изисква той да се опита да надделее над протеста с търпение, да не прави грешки и да си запази инициативата. Това мнение изрази политологъг Първан Симеонов от "Галъп" пред БНР.

По думите му протестът е вървял към маргинализация. "Борисов тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог", коментира той.

Още по темата

Според политолога в цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии.

"В София всеки би могъл да види и какво представляват палатковите лагери. Не че така на килограм трябва да се мерят, но това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас", аргументира се политологът.

"Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка", подчерта той.

Според Симеонов е възможно в да има борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се опитва да тества идеите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от актива.

Бойко Борисов и партньорите му трябва да направят проста калкулация и да видят какво е общественото мнение, отбеляза Първан Симеонов. Някои от основните социологически агенции показват по думите му "проста картинка" - голяма част от хората симпатизират на протеста, но перспективата за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

"Политическата логика – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране", подчерта Симеонов.

"Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а", смята политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
0
 
0
 
! Отговори
До 359 преди 3 години
Голям лъжец си или неграмотен по математика. Ако смяташ средното аритметично - техните милиони и постоянно увеличаваните заплати на администрацията и мизерните пенсии и заплати - два пъти по-ниски дори от Македония и Албания, от Румъния - тогава е така. А това си е постоянно официално купуване на гласове! Докато половината българи измират от геноцид!
343
0
 
0
 
! Отговори
СЛАВИ преди 3 години
Да много му е мерак да се лее кръв! Какво е направил до сега!? Пари не останаха, българи не останаха, държавата я няма! А той седи ли си там, седи! И тия наоколо с него. Изчезвайте, за да задейства народът, да възстановява държавата. Ако са останали пари, де.
342
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари, искам да ви кажа , че БСП никога повече няма да е във власта или ако ще е с ДПС. И няма никакво значение коя партия ще е на власт, но необразовани, неграмотни, мързеливи и т.п. нямат бъдеще на каквото бяха свикнали при БКП и бай Тошо. Спрете се и млъкнете да дразните системйата не убива. Ха-ха-ха. Смешници.
341
0
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Очертава се ББ4
340
1
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Няма никаква грешка.Полицията въдвори ред по площадите в страната по един изключително цивилизован начин.Това само върна доверието на гражданите в държавата. Управляващите показаха, че действат адекватно и решително дори в условията на уличен и неистов медиен натиск.Аплодисменти за полицията!
339
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска да каже истината за Борисов, а тя е чудесна за народа. Той каза, че този мандат ще бъде изключителен за спазване на закона и го направи. Доходите са увеличени два пъти. Доказателството е на границата с Гърция и пълното черноморие, и пред всяка къща има по две коли отпред.
338
10
 
15
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Агонията на Бойковото правителство продължава. Ако си беше подал оставката преди месец можеше и пак да спечели следващите избори. Сега вече е късно. Ще раздава пари на поразия (не от чекмеджето, а държавни), за да се спаси, но няма да го бъде.
337
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката е ,че допуснаха разни лентяи да тъпчат законите.
336
4
 
14
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
И втора поредна грешка- остави се т.н. "патриоти" да го изработят/ отново/.Утре той ще понесе пасивите, а те ще го гледат отстрани и ще му се радват!Малко, ама много малко ум се искаше!Сега, а и от няколко години аз/ а и такива като мен/ си викат- който и да дойде, ще е по- добре от ГЕРБ!Толкова крадлива и корумпирана партия не е имало в най- новата история на БЪЛГАРИЯ!А за доверието да не говорим- граничи около нулата!
335
1
 
6
 
! Отговори
мантра преди 3 години
До Анонимента значи мантра е когато повтаряш чужди лозунги (ако немаш свой си акъл...)та тва "нема кой бре" е мантра да знайш, яз съм *** ама го знамабе тука мнооо тролско стана май
334
4
 
2
 
! Отговори
ПРАЗНОДУМЧЕВ преди 3 години
До АнонименАбе на кого да дам за да го свалят тоз!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Кооолко да дам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А за гешеф - колко да дам да го махат тия от лапаВСС......Представи си КОЛКО МНОГО БИЗНЕСМЕНИ СИ ЗАДАВАТ ТОЗ ВЪПРОС!!!!!!!То се не трае бе умнико (или ***) - който не си цака, е против нас или който не пере,гешеф да го одере... Ако можеш да разбереш разбира се!
333
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Борисов изначално си е грешка на природата...не само *** ,но и луд...но ще му видим сметката на този кашалот...бая мазнинка ще пусне...
332
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бизнеса почва да се налага над политиците:с малко пари организираш льольовците и катурваш правителсвата.
331
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Освен да Краде, до сега още нищо друго не сме видяли от ББ !Като сте гледали, пусни някоя снимчица или клипче да видим и ние как краде ББ!
330
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лойко е Живков през 89-та - объркан от къде му дойде това и как му срутиха кочинката, която дълго време прави с останалите прасенца. Следва съд, затвор и конфискация на имущество, придобито по незаконен начин и мноооого дълъг престой при бай Ставри в централния софийски.
329
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Бау/348"... и некакви човеци .."Та кой казваш е политическия субект който ще реализира правилните политики, който ще си избереш когато Борисов си тръгне? Дай едно име.
328
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопат ли е- не ми го хвали.
327
15
 
15
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Вечният политически субект не е Баце а е Доган, и му го е вкарал с 200 и за Баце изплъзване няма. И некви полу-човеци без грам гордост от България си защитава вожда щото без него щели да спрат магистралите.
326
19
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Значи, уточнявам! Има един единствен, вечен политически субект и той не е партия, коалиция и каквото и да е подобно формирование, а най великият човек, политик, дипломат, спортист, космополит - ерудит - Премиерът Борисов! Герб не е никакъв субект, а обект, върху който Премиерът упражнява волята си! Така е и с парламента, и с председателката на парламента, и с коалиционните партньори, и с опозициите! Само Радев още се опъва, но ще клекне!
325
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСимеон е Първан Симеонов.