Експерт: Младите ще си заминат наесен, оставаме - примирените

Ние взимаме заеми, а други страни дават пари, обясни Соня Момчилова
6 авг 2020 12:58, Петя Славова
291

Започна 29-ият ден на гражданско недоволство и антиправителствени протести в София и страната. София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища и палаткови лагери.

"Пожелахме си да вали, за да измие мазнинката в политиката. Като лоени свещи се топяха тези хора на жегата. Това заяви експертът по публични комуникации Соня Момчилова в студиото на "България сутрин", имайки предвид събралите се последователи на ГЕРБ.

"На площада тези млади хора са възхитителни. Тези млади хора ще си заминат наесен и оставаме ние - примирените, и тези с по 50-те лева - пенсионерите. Най-големият грях на ГЕРБ е, че успяха да ни убедят в безалтернативността", уточни експертът.

Още по темата

Тя припомни, че хората очакват оставка на цялото правителство, което по думите ѝ е подарило интересите на страната. Момчилова отбеляза, че ние взимаме заеми, докато други страни, които дори не са членки на ЕС, раздават пари. Не се знае как се харчат и парите за COVID-19.

Според нея форумът на ГЕРБ в "София Тех Парк" вчера е бил нелеп. Момчилова видя сблъсък на цивилизации и разсичане с меч. Момчилова е категорична, че не може да има диалог между протестиращи и управляващи.

Припомняме, че на националното съвещание на ГЕРБ се стигна до физическа и вербална агресия срещу протестиращи и журналиста Полина Паунова.

"Има нужда от нов тип словесност и артикулация на проблемите, на исканията. Българската журналистика е ударена много сериозно - морално, електорално, професионално. Медиите добиха куража да си възстановяват достойнството, благодарение и на този протест", коментира експертът по публични комуникации пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
5
 
1
 
! Отговори
философов преди 3 години
У нас има много хора, които чакат някой да им дава пари, ама без да работят .Особено ако може да си протестират по улиците или по кръчмите и да им се дава, защото в други страни давали. Ама в другите страни са работили и плащали много данъци. За да ги настигнем се иска работа, а властта да създава повече възможности за работа, инвестиции, инфраструктура. Социализъмът и комунизъмът ги няма.
256
0
 
3
 
! Отговори
завръщане преди 3 години
До къде отидохте?- там откъдето сме започнали с северна турска провинция.
255
1
 
4
 
! Отговори
къде отидохте? преди 3 години
До Така и не разбрахНашите бъдещи и настоящи строители на комунизма? - на Запад.....!
254
0
 
4
 
! Отговори
курви навсякъде! преди 3 години
До LisaПреди на пръсти се знаеха а сега всичко е бардак!
253
2
 
12
 
! Отговори
Така и не разбрах преди 3 години
По какво е специалистка - по манипулиране на общественото мнение ли ?
252
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите си заминават на есен в Дубай за обещаните награди.Остават само тези, на които им дреме за България.
251
5
 
18
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 5-6 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 15-17 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1500 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София.Тогава нещата се случват.
250
11
 
28
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Бедни ми бедни българино, т.н. "протест" не е нищо друго освен активно мероприятие, предизвикано от "петата колона" на Москва. Марионетката на Решетников беше задействана в точния момент когато щяха да бъдат разобличени предателите, които беше назначил на топли местенца в пРезидентската си бърлога. Спомнете си другаря Малинов и указанията,които беше получил: Хаос и безредици, сваляне на настоящото правителство и поставяне на негово място на друго послушно на джуджето. Империята не прощава.
249
2
 
4
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Алекс И как точно ще стане това? Ще монтирате "народни съдилища" ли?
248
2
 
18
 
! Отговори
izh преди 3 години
Ало, редакторите! Когато кръщавате някого "експерт" посочете му поне някой труд публикуван в сериозно международна издание. За вас тази може да е авторитет, ама то е на база само вашия манталитет.
247
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние взимаме заеми, а други страни дават пари, обясни Соня МомчиловаВие не вземате, а крадете *** другарко :))) И с ГЗ си крадете!
246
2
 
17
 
! Отговори
izh преди 3 години
Няма лоша реклама, дори и с цената на един хвърлен смартфон, служебен и без SIM карта, оттам нататък редакторите и водещите си знаят работата. Все пак това са хора, включително и снимащите , назначени на заплата от собствениците на медията , които си имат икономически интереси. Абе на старинен език - аргати
245
2
 
13
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Колко килограми домати са фръкнали..... сигурно не са от евтините.
244
6
 
17
 
! Отговори
Гост преди 3 години
А бе, драги протестиращи, стига сте се излагали! Не стига, че и храна хвърляте, а сега и разни бомбички - димки по сградата на НФСБ. Димът може би е и отровен и опасен за човешкото здраве. Разбирам възмущението ви, ама не бива сега в изблик на ярост да димите улиците и да рушите сградите....
243
2
 
13
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Не може жени да работят мъжки професии и призвания. Тая в клипа е една измамничка, не е " експерт", а пишманка.
242
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая разплетена дамаджана "специалистка" откъде я изкопаха бе? От кабеларката 7/8 ли?
241
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОт къде изпълзя тази нова " специалистка" ?от Каскет-ТВ на Нинова :)
240
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АлексНе. Върнахме се и оставаме.върнахте се, защото ви напъдиха. Оставате защото сте некадърни и никой не ви иска. Записахте се безработни и вместо да си търсите работа се излежавате по площадите.Парите за бзработица ви ги плащат тези, на които да пречите да ходят на работа.
239
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТО СИ ТРЪГНАТ МЛАДИТЕ ОТНОВО ОСТАВАТ КРОТКИТЕ ОВЧИЧКИ РАЗРЕШИ ИМ СЕ ДА ПОБЛЕЯТ МАЛКИ ИЗВЪН КОШАРАТА НАЕСЕН ПАК В КОШАРАТА И ГЛАВНИЯТ ОВЧАР ОТНОВО ЩЕ ВЪРТИ ГЕГАТА
238
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам много познати арменци-те се възмущават от този Бабикян и репортерката на ком.тел.Такворян. Този Баабикян цял месец се показва по телевизии и протести с едни и същи дрехи и брадясал.Сашката Диков/кръстника на "отровното трио"/ къде е-пари му някъде