Какво се случи на конференцията на ГЕРБ – говорят битите момчета

Те внесоха жалба в районния съд за физическата агресия
Обновена: 6 авг 2020 22:05 | 6 авг 2020 20:58, Нели Христова
116

Ден след сблъсъците на конференцията на партия ГЕРБ, част от нападателите са разпознати от МВР. Пред Bulgaria ON AIR говориха две от момчетата, бити на партийното събитие.

Красимир е геймър, а Нестор астрофизик. Запознават се на протестите, в които участват от първия ден. Свързва ги само общата кауза на демонстрациите. Затова в сряда заедно влизат на конференцията на ГЕРБ в "София Тех Парк" отново в знак на протест.

"Наблюдавахме и Нестор премина оградителната линия. Съвсем мирно се приближи до столовете, които са сравнително близо до говорещите", разказва Красимир.

"При една от почивките в речта на Бойко Борисов, в която се ръкопляскаше, тръгнах и аз да ръкопляскам и да цитирам част от неговите записи", споделя Нестор.

"В този момент връхлетяха адски много хора върху него. Той започна да вика "Краси, снимай". Започнах да снимам и виждайки, че започвам да снимам, връхлетяха върху мен. Озовах се на земята с адски много ритници по мен, като неистовата борба беше да ми откъснат телефона от ръцете", разказва още Красимир Петров.

Преди да бъдат изгонени от конференцията, двамата младежи понасят удари от момчета с маски. Едно от тях участва и в нападението над журналистката Полина Паунова.

"Представете си на едни столове стоят всички министри, председателят на НС, премиерът горе гледа как ме ритат и никакви мерки не се вземат. Тогава за каква държава говорим", допълни Красимир.

Държавни органи на реда също присъстваха на конференцията. Според едно от нападнатите момчета обаче, въпреки призивите му, те не са поискали документите на нападателите. Двете момчета внесоха жалба в районния съд за физическата агресия. От МВР съобщиха, че самоличността на двама от нападателите е установена. Имена не се посочват.

От "София Тех Парк" отговориха в писмена позиция, че за охраната на мероприятието се грижи фирма "Боду" СОД, от които са поискани обяснения за липсата на адекватна и професионална реакция от страна на техни охранители. Въпреки въпросите ни, отправени към "Боду" СОД, до края на работния ден Bulgaria ON AIR така и не получи отговор.

Веднага след конференцията ГЕРБ се разграничиха категорично от биячите и призоваха полицията да си свърши работата. От партията заявиха, че за събитието са разчитали на охраната, осигурена от София тех парк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
0
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Моника Станишева е организирала конгреса на ГЕРБ, проведен в София Тех Парк.
74
3
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Каква охрана искате за 500лв заплата да не е луд някой да му търни главата. НСО де е било или бат Боко е бил без охрана . Нали има черен колан що не е скочил да защити момчетата от провокаторите да ги натръшка на бързо.
73
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Всички видяха какво представлява герб. Едва ли остана човек, който да гласува по съвест за тях. Ще разчитат на купен и контролиран вот от обръчите им от фирми. Или те, или ние, среден път няма, нито ни остава много време.
72
9
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Такава *** като тия трябва да се подвежда под отговорност на мига,а не да им се дава трибуна да говорят небивалициТочно здради такива лумпеняци страдаме ,заради измислените им лумпеняшки протести ! За жълти стотинки всяват хаос,ама то като си се родил *** такъв ще пукнеш-факт !
71
4
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
И такава професия "геймър" ли има? Ако си играч, трябва да си наясно с какво се заиграваш! Такива ли ще са бъдещите управляващи "геймъри"? Пф..!
70
9
 
4
 
! Отговори
Илия Илиев преди 3 години
Много скачат на Герб ,но так ще ви бият.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след бай Тошо - комунистите в България на всеки 10 години се напъват да вземат властта. Но когато успеят - само грабят и безчинстват като за последно.
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаставникНещо много си се объркал. Тези "мили" биещи момчета с униформи за които говориш, първо са тръгнали като сегашните протестиращи, но само че 1923-та с прословутия "Бирен пуч" или "Бирен бунт". Също като тези "бити, недобити" нахлули само, че в зала с 3хил.души и Хитлер обявил: Националната ревлюция избухна. И свалили баварското правителство. Заменили го с "честни"политици. После знаем историята. Аз лично държа да не я повтаряме.
67
3
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Първо да се уточни, протестиращи или провокатори.... кой какъв е???
66
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой дава пари на факти за да пишат против правителството постоянно
65
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарцисчо, как ти дойде наум, че премиерът те е наблюдавал точно теб специално, единствен от 5000 души там... Смешно и тъжно, че сме от един народ с теб, след като имаме 0 сходство помежду си.
64
11
 
11
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
Малко са ги били .чий го дирят там . някой да ги е канил !Да се оплачат на Ниновна ! На такива само як бой ги спира !!
63
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красимир е геймър, а Нестор астрофизикно и двамата са *** копелeта :) Вече знаят, че на улицата не е като на компютъра и GAME OVER може да дойде и от шамари!
62
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия са същите мутро-охранители които охраняват държавните и общинските администрации и предприятия и взимат милиони от парите на хората
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Нали знаеш за какво стават отличниците? Добри наемни работници. Хаха! По цял свят е така. Има едни иииддиоти дето ти смятат наум деветцифрени числа. Е, й? В бюрото по труда идват с по две висши и 3 езика. За нищо не стават. Първо, определено им хлопа дъската. Второ, елементарен формуляр не могат да попълнят
60
5
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Колко меки са били китките на тези момчета ?
59
8
 
16
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Малко са те били ,момче! ( ако изобщо някой те е бил) . Такива миндебури като теб пращахме на Янчова поляна - поне да свършат работа за 2 лева. Ти, момко, не си изкарал за България и 5 стотинки, какво дириш на партийно събрание , като не си канен ??? А ??? Не само е трябвало да те бият , но и да ти вкарат един мамул в широкия ***!
58
9
 
4
 
! Отговори
Наставник преди 3 години
Преди около 87 год и една друга партия в Европа си имаше биячи. Униформени, убедени до фанатизъм в идеята и предани до смърт на големия вожд, който обещаваше 100 годишна империя. Империята доживя само 12 год и тази страница беше затворена. Така че битите вчера не бива да се оплакват а да приемат това като нещо нормално. До 12-та година има още 7-8 месеца. И чак тогава могат да се броят зайците.
57
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е ако такива отидат на конференция с Тръмп, Меркел, Джонсън или Макрон и правят същите неща какво ще им се случи? Тези ли реват за"свобода"и "демокрация"? Доколкото си спомнян същите се опитаха да нападнат първия митинг на ГЕРБ. На другия ден в Южния парк един се хвалеше по телефона на висок глас, че са били човек от митинга на ГЕРБ като са го питали: "бива ли за някакви си 50лв. да ядеш бой"!! *** онази била журналистка. Насилие!!! Акредитация, пропуск да са чули?
56
16
 
11
 
! Отговори
Мошеници преди 3 години
В София с измама и купени ромски гласове Фандъкова спечели втори тур. Много демократично и честно а...