Професия модел - Росица Георгиева за подиума, успехите и самотата

Историята на Росица Георгиева, разказана по Bulgaria ON AIR
6 авг 2020 11:56, Анисия Иванова
17

Това е история за блясъка на прожекторите на модния подиум, но и за самотата на професията топ модел. Росица Георгиева мечтае да бъде радиоводещ, а става модел на шега.

"Много хора не знаят, че тази професия е една от най-самотните", признава тя. Прави първите си стъпки в професията преди близо 10 години.

"С една приятелка едно лято нямахме какво да правим и си организирахме фотосесия, като правехме всичко от началото до края," спомня си с усмивка на лице Роси.

Първият ѝ договор е в една от петте световни модни столици - Милано. "Директно ме закараха в агенцията от летището, връчиха ми една карта на Милано и ми казаха, че имам два кастинга. И ми казаха "отивай", казва още Росица в "Завърналите се".

След работата в Милано следват ревюта в Азия и САЩ. Роси дефилира на седмицата на модата в Банкок през 2015 година. Там преживява терористичен атентат, при който живота си губят 21 души.

"Стана изневиделица в един от централните храмове до центъра на града, където дефилираме...Беше много страшно - не ни даваха да излизаме, работата спря," казва тя.

След Банкок ангажиментите я отвеждат в Париж. В модна столица номер едно българката работи в продължение на 6 месеца. Дефилира и на мечтаното от всички модели събитие - Парижката седмица на модата.

Българката работи и за гигантите Valentino, Ermano Scervino, както и за редица азиатски марки. Модата я отвежда и в Куала Лумпур в Малайзия, където освен да дефилира с дрехи, тя позира и с бижута и часовници.

Паралелно с бляскавата част на професията не липсват и инфарктни мигове за сънародничката ни. В Куала Лумпур преживява и въоръжен грабеж.

Преминала през всичко това, днес Росица се е отдала на т.нар. "бавно живеене". Гледа да подбира ангажиментите си, да се наслаждава на разходки сред природата и да прекарва време с близките си. След странстване и дефилиране по модните подиуми къде ли не по света, Роси взима решение да се прибере у дома преди 8 месеца.

"Няма значение къде съм. Ако не съм в България, не се чувствам добре", признава тя.

Цялата история на Росица Георгиева гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Не е нищо особено- грозна, кривоноса, невзрачна, но благодарение на кокалестото си тяло се е поразходила по световните модни подиуми. "Красива" българка, няма що.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като им изтече гаранцията не могат без България.
10
1
 
2
 
! Отговори
загорял преди 3 години
До анонимен 8, Не изглежда зле. Колко струва за час-два , някой има ли идея?
9
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Краставица!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като съм в България, не съм върху себе си. С всичките *** там, гнусно място..
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля на всички е ясно, че тези манекенки са елитни леки женички.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Директно ме закараха в агенцията от летището, връчиха ми една карта на Милано и ми казаха, че имам два кастинга. И ми казаха "отивай-----------------Картата май май е била за хотелска стая, а самия кастинг се качва в едни определени за целта сайтове. Кастинг... Така ли му викат вече на п0рното ? Или това е заглавие от поредицата
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самотата... Не жали, мило момиченце. Някъде там все още на крака те чака твоя чичко
4
2
 
14
 
! Отговори
??? преди 3 години
Добре де тия манекенките стават ли за кревата? Нека някой дето е имал подобно изживяване да сподели? Не за нещо ми то просто друго какво може да те интересува около една манекенка?
3
3
 
4
 
! Отговори
клюница преди 3 години
топмодел
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати професията, ако една дреха е красива тя сие е красива, защо е нужен целият този бизнес габани живанши лагерберги и не знам си какви си , или зад този бизнес с дрехи се предлагат други услуги може би.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, пак ми се насълзиха очичките като гледам как се приземява самолетът и музиката поредният успял българин на Запад в преуспяващата ни деморатична евроатлантическа родина, ох, много се разчувствувах!