Протест в Пловдив: Важно е да няма провокации и насилие

Това заяви един от организаторите пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 6 авг 2020 08:32 | 6 авг 2020 08:32, Елка Василева
52
Протест в Пловдив: Важно е да няма провокации и насилие

Как ще продължи гражданското недоволство в Пловдив? Това коментира в ефира на Bulgaria ON AIR един от организаторите на предстоящите действия Асен Костов.

"Важно е за нас като граждански активисти да организираме протести. Не е редно определена политическа партия да яхва протеста. В 19:00 ч. е обявен нашият протест на площад "Съединение". Там свободомислещи граждани ще се съберем. Оттам ще има шествие до община Пловдив. Оттам излизаме на булеварда, в посока тунела. След това продължаваме през няколко кръстовища и се връщаме обратно по площад "Съединение". Всичките ни действия са координирани с органите на реда. Не искаме да застрашаваме живота и здравето на хора. За нас е важно да няма провокации, да няма насилие и сблъсъци", обясни той.

Още по темата

По думите му не трябва да се пречи на хората да се придвижват свободно и да се блокира целият град.

"Важно е да се блокират кръстовища за кратко. Според мен така се получават нещата. Като организатор не съм предприел действия по организиране на лагери, да лежат хората по асфалтите. С другите протестиращи съгласуваме действията си и обсъждаме какво да правим. С мен се свързаха организатори от Стара Загора, които поискаха блокиране на магистралата. За мен това е безотговорно. Ако се окървави протестът, какво се случва после", каза още Костов.

Организаторът на протеста посочи, че зад протестиращите не стои политическа партия и единствената цел на действията им е реална промяна на политическата картина в България.

"Като чуя думата "партия" и ми настръхва косата. Важно е гражданската енергия да продължи, да има активен граждански контрол. От 30 години преход ние сме в капан. Българският народ е в капан. По малките населени места е трагедия", категоричен бе Костов.

Целият разговор гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
защото герб управляв преди 3 години
До тоя не е много в часНапротив приятелю, ние- твърдото ядро избиратели на герб сме 20%. Кой ги знае другите 6% поради какви причини са гласували за нас. Те са избиратели от онези останали 80% от българите, за които един червен пловдивски професор, със съветско месторождение, каза, че страдат от интелектуална недостатъчност.
35
0
 
4
 
! Отговори
Боцков преди 3 години
До мяу. Глу.пости си написал. Ти беше ли там?
34
3
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
В конференция организирана от ГЕРБ, лицата там са докарани от ГЕРБ, няма свободен вход, всички които се допуксат са предварително подбрани - та от къде са биячите?
33
0
 
1
 
! Отговори
баба Ленче преди 3 години
Кой не знае да целува ръка ще целува...!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 25 - олд, е неграмотен! Хаха!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно па вие в Пловдивско ли сте недоволни, бе? Че сте на час и половина от морето и че последните 10 години сте най-мощно развиващия се икономически регион в страната. Или не искате? Сигурно северозападналата част по ви се нрави...
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак...
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До еи. От Дубай, от Дубай.
28
1
 
1
 
! Отговори
еи преди 3 години
*** от къде са ?
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23. Глу.пак, стига с тези ваши мръсни внушения. Биячите НЕ СА ОТ ГЕРБ.
26
4
 
3
 
! Отговори
лумпените преди 3 години
Бяха вчера на слънцето заедно с дерибейте....оня човек като попита за записите *** щяха да го утрепят пред всички телевизии ,та тоя въпрос го задава цяла България и то риторично...И триото е отровно, ама за герб !
25
2
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
А този на снимката, дето мразел всички партии, някой знае ли какъв е? Утре да не се окаже областен управител или шеф на някоя държавна службица.
24
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 23. Жалък наивник, ами нали след оставката и новите избори ще има пак недоволни, пак протести и пак кръв.
23
4
 
3
 
! Отговори
когато му преди 3 години
Видиш шкафчето с кюлчета / който естествено няма да са негови / тогава ще му дойде реда ,сега оставка се иска от твоя човек....
22
3
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До до 18И ще ме разплачеш с тези "момичета и момчета"! Има л. Умпени,които се използват от Радев и Отровното трио за да се доберат до властта.
21
2
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До до 18А Радев кога ще подаде оставка?
20
7
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Какво толкова с тази кръв ! Ами подавате оставки и няма кръв ! Кой е в състояние да пролива кръв -- народа дето са излезнали момичета момчета семейства или тежко въоръжената полиция и жандармерия дето млати с кеф зад колоните и ще има да ги разследват пет години кои били и накрая ще са невини...вчера пак бихте и цял свят ви гледа накрая биячите били от ню мексико и никой не ги бил виждал...на кой ги пишеш тия щуротии...?
19
7
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Само да не дойдат мутрите от конференцията на ГЕРБ вчера и да почнат да раздават пак юмруци.
18
5
 
5
 
! Отговори
тоя не е много в час преди 3 години
В историята пише ,че няма нито една извоювана социална придобивка с мирен птотест--- мирният цивилизован европейски вариант е подаване на оставка при приблизително 50 % недоволни друг въпрос е тука дали не са и 70 % защото герб управлява със 26 % от всички избиратели а имаше и много издънки шкафове кюлчета дерибеи... та мирното тука не помага иска се и малко решителност иначе може да ходиш да си викаш на балкана там ще го накривиш на някой...Та точно герб иска да си викате тихичко !
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
⁰Много ми е странно на тези ясновидци дето знаят колко ще е лошо ако се махне Бокова.Ако сте толкова добри защо пропуснахте да видите лошото в което сме сега?А вместо това на акито викате торта...