БАЗ и СЗБ: Всеки има право на протест, но без да пречи на останалите

Блокадите пречат на българския бизнес, смятат от двете асоциации
50
БАЗ и СЗБ: Всеки има право на протест, но без да пречи на останалите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразиха в своя изрична позиция, че всеки има право на протест, стига да е в рамките на закона.

"Няма как обаче да подкрепим блокади, които пречат на свободното придвижване на хора и на българския бизнес", отчетоха собствениците на заведения.

Още по темата
"Ние заставаме зад правото на всеки да изразява на висок глас позицията си и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и да не нарушава правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина и училище или просто са решили да излязат за развлечение", се чете в позицията на БАЗ и СЗБ.

От там припомнят, че ситуацията, в която се намираме, е много тежка и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 тепърва ще ни връхлитат. "Считаме, че в този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата", смятат от двете асоциации.

"Като работодатели и граждани, ние реално усетихме последствията от затрудненото движение в София и други големи градове на страната. Това рефлектира директно върху много хора, както и върху бизнес средата у нас. Елементарният пример, който ние видяхме в ежедневието си бяха множеството отменени резервации в ситуация, в която и без това сме изправени на ръба на оцеляването.

Отново повтаряме, че уважаваме правото на всеки да отстоява исканията си, но нека да не бъде за сметка на тези, които осигуряват поминъка на служителите и семействата си.

Защото е важно да знаем, че правата ни не се простират до безкрайност, а спират там, където започва правото на друг човек и с действията си можем да го засегнем. Иначе ще настъпи всеобщ хаос!", завършва позицията на БАЗ и СЗБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Като пречи в Берлин ги бият.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можете да организирате протест, койтонарушава правата и свободите на другите граждани. Правото да протестираш по Конституция не отменя по-горе казаното.Полицията е длъжна да осигури обществения ред.Така, че се оплачете на арменския поп.
43
2
 
1
 
! Отговори
....аз съм... преди 3 години
...с едно ПРАВИЛО!!!!!СЪС българин и до НУЖНИКА НЕ ХОДЯ....ПРОДАЖЕН,НАГЪЛ,ЗАВИСтЛИВ,МЪРЗЕЛИВ и МНОГО,МНОГО,МНОГО ***!!!!!"ХОРАТА" "катерят" КОСМОСА а НИЕ ГОВОРИМ ОЩЕ,че ЩЕ "ПРАВИМ" ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО и ВЕЧЕ ДВА милиарда лева "ХАПВАМЕ"и НИЩО на ЛИЦЕ,КЪДЕ СМЕ НИЕ още ТЪРСИМ ВОДА из ПЕЩЕРИТЕ,а ИСТИНСКАТА Я ПИЛЕЕМ защото НИ "УПРАВЛЯВАТ" НЕКАДЪРНИЦИ!!!!СРАМ,ПОЗОР ОСТАВКА и ЗАТВОР на ВСИЧкИ партийци,НАЧЕЛО С гешеВ!!!!
42
1
 
2
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
какво носят в тезо раници на гърба? джепане и краден кашкавал за партизанските времена предполагам. но така по шорти и минижупи няма ли да им е студено в шумата? как я мислят да карат зимата?
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... пречат на свободното придвижване на хора и на българския бизнес... Къде бяхте през април/май/юни! Кой пречеше свободното движение на хора? Късата памет на мутро-бизнеса не може тука да дава съвети! Идва и вашия край без държавни субсидии на конкурентна основа, но след като върнете подкупите, които сте дали на политиците! Бизнес на комунистически фирми трябва да е излючен от обществени поръчки - ЗАВИНАГИ!
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей срга тия с измислените организациии сега като се разработят и като почнат да печелят след като ги няма протестиращите чак пара ще се вдига!Много малка а и много жалка държавица сме!
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има право на ФАЛИТ, но без да пречи на останалите. Нали така, кръчмари?
38
2
 
0
 
! Отговори
този преди 3 години
До а когатокойто слага минусите, го играе дилър и сводник!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България бе проведена лустрация, комунистическите доносници и агенти на ДС Борисов/Буда, Симеонов/Винкела и Каракачанов/Иван, сега нямаше да са начело на Държавата...
36
4
 
10
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
протестиращите хашлаци изпускат един решаващ факт, а именно, че на другия бряг на дунав няма червена армия
35
0
 
0
 
! Отговори
До26 преди 3 години
Това ли измисли? Не се съмнявах!
34
0
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Всичко, което не ти харесва, приписваш на ***. Нали така? Риторичен въпрос.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се става ***?
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам палатков лагер пред Президентството и химическите тоалетни пред централния ход на Президентството !"Конституцията" на Радев разрешава !
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, дето запушват пътищата играят за гроб. Ясно като бял ден
30
3
 
6
 
! Отговори
А да преди 3 години
РР = военна хунта начело с комунистическия професор и ментор на Васил Илиев - Александър Маринов. Повечето от протестърите даже не знаят кой е той. Мързи ги да проверят в нета.
29
4
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Шкафа козирува на всички в чужбина....ха ,ха ,ха !
28
2
 
7
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
ЧЕТЕТЕ КОНСТИТУЦИЯТА. МАЙ ЗАТОВА ИСКАТЕ ДА Я ПРОМЕНЯТЕ, НЕ ВИ УСТРОЙВА.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тези не са ли чели "Коституцията" на Фигуранта ?Там пише, че може да легнеш на пътя и всички трябва да те заобикалят, и да ти козируват !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Призоваваме Прокутатурата да разследва всички изказвания, като на номер 21.Ако твърди нещо да го докаже в съда или да бъде съден от държавата.