Обявите за работи с 40% спад през юли, защо?

Във всички основни сектори се отчитат по-малко предложения
12
Обявите за работи с 40% спад през юли, защо?
Снимка: flickr

С 40% са намалели обявите за работа през последната година.

Сравнението е за юли тази година към същия период на 2019-а, според най-популярната у нас платформа за оферти на пазара на труда.

Още по темата
Само за последния месец резултатите показват 9% спад в предлагането на работни места, предаде БНР.

Анализът показва още, че след началото на пандемията публикуваните обяви за работа във водещите сайтове за работа у нас са намалели с 20%.

През юли вече се отчитат по-малко предложения за работа във всички основни сектори на икономиката. С най-голям спад спрямо предходния месец са хотелиерството и ресторантьорството - с повече от 20% и здравеопазването и фармацията - с 19%. Следват строителството и административните дейности с 11%.

С най-голям дял по предложенията за работа остава София, следвана от Варна, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора.

70% от публикуваните обяви за работа са концентрирани в тези градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
someone преди 3 години
За Пловдив освен някоя друга обява ИТ , всичко друго е обща работа за не повече от 400 евра, ако искаш повече трябва да караш откачени графици с работа събота неделя ,без празници и с нощни смени. Добре дошли в комунизма-капитализъм, цените навън капиталистически , труда с комунистически заплати.
9
0
 
3
 
! Отговори
Това работа ли е преди 3 години
Цял ден бухаш 10 часа 1 час отиване един час връщане за 800? на месец 6 лева на час работа за вишист, работодателя с основно псува вика блъска гамен. Това не е работа, нито заплащане. Това е краят на една умираща епоха, заедно с бентлитата им.
8
1
 
13
 
! Отговори
Тодор Илиев преди 3 години
Спада за всеки сектор е различен! За ресторантьорство е огромен, за IT почти не е засегнат, да не кажа в гейминг индустрията, няма такъв. Там се търсят двойно повече хора от колкото преди 1 година! Пандемията (и всяка друга криза) е пагубна за едни и бонус за други! И без криза хората, които не се дообразоват и не следят кои професии ще се търсят в близко бъдеще - си стоят в къщи, а умните и работливите винаги успяват! Нагласа, възпитание, акъл, обкръжение - много са факторите за неуспеха!
7
2
 
3
 
! Отговори
БГ полицай преди 3 години
В БГ са ни научили да възпитава ме чрез бой. Ние не служим на закона, а на шефовете си!
6
0
 
10
 
! Отговори
Оная работа преди 3 години
"Обявите за работи" приличат на лов на маймуни без примамка, показват примитивното ниво на работодателя и са предизвикателство за нивото на интелигентност на шимпанзе или абитуриент.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото ни плашат, че едва ли не ще е по-страшно от чумата, а чимата ще имаме седемте наказания ... И се повтаря точно същото, преди голямта депресия. Всичко стяга кисиите и ще чака, да мине вълната, а всъщност само влошават процеса ...
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орешарски е виновен!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко това е вярно,ама като изключим тия пет града + София,спадът на обявите клони към 80% което при задаващата се безработица звучи страшно!
2
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото са само регистрирани в Бюрото, за да получават помощи, без да търсят работа.
1
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото българинът е мързел-тарикат.