СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите

Имало е груби вандалски и хулигански прояви
Обновена: 8 авг 2020 22:40 | 8 авг 2020 16:58, Нели Христова
954
СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, павета, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит, обяви на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви, чиято кулминация беше на "Орлов мост", добави той. По думите са къртени пейки, местени кофи за боклук и връзвани с вериги.

Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките", коментира шефът на СДВР, коментира шефът на СДВР.

Имаше лица,  призовавали, че е "време да полетят павета". Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста, каза Хаджиев.

Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение. , посочи той. Ще възстановим конституционния ред в столицата, каза той.

Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие, добави Хаджиев.

Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани. Ще намалим броя на полицаите, охраняващи протестите, посочи той.

Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му, каза Хаджиев.

В 3.30 в 4-о районна бяха доведени 2 лица, съпричастни към хулигански действия добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


954
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
698
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, така е за съжаление. Ще търпим фигурата още 15 месеца. Дано ГП не го забрави.
697
2
 
1
 
! Отговори
Как да махнем Радев? преди 3 години
Няма да можем,кърлежът е дълбоко впит в тялото на демокрацията.Припроцедура на импийчмънт трябва ЗА да гласуват 2/3 от НС,което приподкрепата на Радев от БСП и някой друг няма как да стане.Въпреки,чеКН разбира,че Радев няма да дели власт с нея ,тя го подкрепя за даотслаби ГЕРБ.Процедура "оставка"?При неговата неутолима жаждаза власт да си подаде оставката?Не 700 човека,колкото са протестърите,а 700 000 няма да го накарат.Така че ще го търпим още година и малко,а след това ГП си знае.
696
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко е просто 1 полицията разгонва протестиращи с водни струи (сигурно имат необходимите машини),в съшото време унищожават барикадите,а прокуратурата се захваща с подбудителите в България. Спешно се свиква Парламента и се гласува импиичмъмт на президента.Така се прави в нормалните държави
695
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са мирни протести!
694
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И КАТО СЕДЯТ ПРЕД ВАЖНИТЕ СГРАДИ КАКВО ?
693
6
 
5
 
! Отговори
Клеветата преди 3 години
е престъпление и според Конституцията и според НК и законите.Клевета еда обвиняваш някого преди да има влязла в сила присъда.РР е клеветник,като дори не дава примери и доказателства за "Мафия",да не говорим засъд."Мафия"според него са ред институции-по ред-НС-определи му две седмици;премиер и правителство-оставка;главен прокурор-оставка;медии-няма свободана словото...Това е защитна реакция-за да се предпази от преследване заглупостите си и корупцията(доставки за ВВС,Деса,Грипени).Оставка!
692
2
 
5
 
! Отговори
Процедура преди 3 години
На който не спазва законите и обществения ред се връчва покана да освободи кръстовището,пред свидетел и се вземат личните му данни.Който няма документисе задържа за определяне самоличността му,а на останалите се определя срок.След изтичане на срока тези,които не са изпълнили полиц. разпореждания се адържат,докато им бъде съставен акт.При изпълнението на процедурата се канятТВ да заснемат,както и съдебни лица.В близък план се показва реакцията нанарушителите.Който не иска да го снимат,си ходи
691
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
очевидно е че акъла на повечето от българите е на ниво арабска държава. доказано е че там работи само тоягата
690
2
 
4
 
! Отговори
мдааааа преди 3 години
И тая нощ полицията не успя да пролее кръв.... както казвате вие милиционерите!!!!
689
7
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 3 години
КОЛКО Е ПРОСТО! БАНДИТЪТ БОРИСОВ ПОДАВА ОСТАВКА, КАСКЕТА СИ ТРЪГВА С НЕГО! И ЦВЕТЯ И РОЗИ!Е, ТОВА Е ПРОСТО ЗА ЕДНИ, НО НЕ ЗА ДРУГИ! КАК "АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ" ДА ГО РАЗБЕРЕ И ДА НЕ НАСЪСКВА КОПОИТЕ СИ?!
688
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев сигурно се кефи - нали това искаше - българска пролет!
687
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не им тръснете по една глоба от 500 лв. да видим дали ще продължават да блокират линейки и да си пият бирата по средата на кръстовището, нарушавайки обществения ред? Цяла България ли ще им клати шапка на тези безделници? Явно това е поредния сценарий на управляващите, щом са ги оставили да си правят каквото си искат.
686
1
 
2
 
! Отговори
Марин Русеборн преди 3 години
До АнонименИзбра го Твоят кумир...Цвък Цвък, приятелче! Костинброд е жив свидетел! Марш!
685
0
 
0
 
! Отговори
Марин Русеборн преди 3 години
До наблюдателС театрален бинокъл ли наблюдаваш?
684
3
 
6
 
! Отговори
А как преди 3 години
Биеше някогашната полиция!Още ме боли Д-то от палката с топче накрая!Сегашната го раздава мислеща,тактична,убеждаваща,разговаряща!Ама май трябва и Съветване!Прекалената демокрация,нещо и Богу не е драга!
683
14
 
26
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Най-прекия път за установяване на спокойствие в страната започва с оставка!Но Борисов явно не е демократ , а си е една кръвожадна мутра , която вече се е сраснала с насилието и проливането на кръв!Но...в случая всяко насилие поражда ответна реакция!Борисов е обречен да дава "скришни" нареждания и да се крие , все едно не знае нищо!Накрая ще те пипнат Борисов ,ще те пипнат наглецо , защото си и некадърник!
682
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умния президент защо не се обърне към протестиращите да не трошат и издигат барикади в столицата а да протестират мирно. На този президент явно му харесва столицата да е блокирана. Що за човек, що за държавен глава си да ти харесва и да покрепяш такива действия на организиран терор спрямо мирни хора. Терористи начело с призидента на страната да тероризираш мирни и трудещи се хора.
681
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си организираме една гражданска война или поне масов бой с бастуни. Последиците да нямаме парламент за бюджет 2021 и една по-масова гражданска война ще са едни и същи. Пък вие си политиканствайте.
680
11
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
Ама ясно е, всичко ще мирне и ще е нормално, но не разбрахте ли... първом народа иска:ОСТАВКА НА БАЙ *** И КАСКЕТ КАРЕНИН, НЕЗАБАВНИ И ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!!!!!
679
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Активистите на Герб са най-простите хора, който съм виждал през живота си.