Николова на спешна среща с германски туроператори, увери: Мерките се спазват

В мое лице имате пълна подкрепа, увери министърът на туризма
Обновена: 9 авг 2020 16:58 | 9 авг 2020 16:35, Красимир Ангелов
93
Николова на спешна среща с германски туроператори, увери: Мерките се спазват
Снимка: Министерство на туризам

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе спешна среща с представителите на германските туроператори у нас, след като немските власти издадоха предупреждения за пътуване за областите Благоевград, Добрич и Варна, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Няма да допусна в нито едно място за настаняване – нито по Черноморието, нито във вътрешността на страната, да не се спазват мерките за безопасност, каза министър Николова по време на дискусията в к.к. Златни пясъци.

По думите й сега е моментът да привлечем германските туристи с това, че сме сигурна дестинация, „те да останат доволни от нас, за да могат да се върнат догодина, когато сезонът също се очаква да бъде тежък“.

"В мое лице имате пълна подкрепа и знам, че заедно ще дадем най-доброто от себе си", съобщи министър Николова.

Тя запозна присъстващите с предприетите от нея мерки относно издадените предупреждения за пътуване. Тя уточни, че още на 7 август е изпратила писмо до Министерство на външните работи, за предприемане на бърза реакция на висше дипломатическо ниво и за защита на българската национална позиция. Те трябва да бъдат сигурни, че случаите в старческите домове не рефлектират в курортите, категорична бе тя.

По време на разговорите бе обсъдена и възможността да се подсигурява директен трансфер на туристопотока към мястото за настаняване, с цел намаляване на физическите контакти и безопасно придвижване на гостите.

Николова бе категорична, че ще направи всичко възможно да се противодейства на всички черни реклами срещу родния туризъм.

Тя цитира данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), които показват, че от 1 юни 2020 г. до 6 август 2020 г. пренощувалите немски туристи в местата за настаняване в цялата страна са малко над 34 хил., като най-голям брой са отседнали в Златни пясъци - 7 721, Слънчев бряг - 7 490,  Албена - 2 581, София - 1 921, Варна - 1 875.

Според статистиката от началото на годината до 6 август 2020 г. пренощувалите граждани на Германия у нас в места за настаняване са над 48 хил. Също така за периода януари – юни 2020 г. на ГКПП са отчетени  над  38 756 посещения  немски туристи, което е спад от 82,5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Само в супермаркетите има някакво бегло спазване на мерките и то не от всички."Ами - поне 90% от хората не си покриват носа, поне 50% носят маската като подбрадник.Честните, без маска са около 5%.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Николова, очертава се да станете жертва на манията на шефа си той да управлява туризма. Тая година покрай КВ туризъм на морето няма да има, а той е основното перо. ЮЗ България ще си изпълни плана, тези по планинските курорти ще изкярат нещо, но тези с хотелите по Черно море са зян. Защо се съгласихте да станете министър на туризма?! Тази с мъжественото лице. ръка трябва да ви целува, че я отървахте от резила!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат Н"Вирус НЯМА."ПовервАх ти.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСТАВКАТА Е ФАКТ!Кой ти плати да лъжеш бе?
56
5
 
6
 
! Отговори
:( преди 3 години
КАКВО ЩЕ ЯДАТ ТРОЛОВЕТЕ НА ГЕРБ? БАЩИЦАТА ПОДАВА ОСТАВКА В ТОЗИ МОМЕНТ!
55
2
 
10
 
! Отговори
Николова преди 3 години
Казах им на германските туроператори : Пращайте германци в България на курорт ! Можете да ползвате реклама като : " Драги германци, хайде на цирк в България !" След като се нагледате на цирка с протестиращите клоуни, можете да се изкъпете в морето за 25 евро на минута. Шезлонг + картофки + бира = 100 евро." Евтинията е там ! Не се блъскайте - в България ще видите блъсканица и безредие !
54
1
 
8
 
! Отговори
Сачева за герб 2013 преди 3 години
"Биографията на човека, който подкрепяте вие определя вашето бъдеще. Ако в случая с хората, за които говорим от политическа партия ГЕРБ, няма как в продължение на 20 години те да се занимавали с рекет, част от тях. Няма как те да се занимавали с покровителство на едни ли други сенчести бизнеси и изведнъж внезапно, когато са станали на 40-45 години, да са станали човеколюбци."
53
3
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКАТА Е ФАКТ! преди 3 години
ББ преди 30 мин: "Време е за моите решения!"Снимката е с внуците. Моят прочит е - "Семейството преди всичко! Решил съм да подам оставка."ЧЕСТИТО!
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетила се. Те немските туристи вече са инструктирани, че им предстои извеждане до утре 10ч.
51
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Какво става с Балкански поток???Балкански поток не е ли свързан с немските туристи!!!???Агент Джейкъб Стгъридж!ЦРУ!!!
50
1
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
И само да допълня. В Дюни, традиционно с голям % германци, сега почти нямаше такива. Комплекса е на 50-60%, като са предимно българи, поляци и много румънци. Ама доста простовати. Чуваше се чалга от тук-там. На вечерното парти пускаха хепи бърдей кючека... предишни години не беше така. Какви немци, какви мерки?
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ти нормален ли си бе защо лъжеш че мутро-тиквата е подал оставка??
48
2
 
20
 
! Отговори
Гост преди 3 години
По морето никой нищо не спазва! За цяла седмица почивка не видях нито един с маска където и да било! Нито в заведения, нито в магазини, нито дори в комплекса, където бяхме отседнали. Навсякъде е гмеж от туристи, на които не им пука за нищо.
47
3
 
12
 
! Отговори
ПЪРВО В ПИК преди 3 години
БОЙКО ПОДАДЕ ОСТАВКА ТОКУ ЩО! ЧЕСТИТО!ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка, честито! :))))
45
1
 
11
 
! Отговори
КРАЙ! преди 3 години
ОСТАВКАТА Е ФАКТ!ЧЕСТИТО!
44
1
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Вие нормални ли сте? Миналата седмица бях до Созопол. Никъде никакви мерки не се спазват! Има повече хора от миналата година. Никъде по заведенията няма дистанция. Никъде персонала не ползва маски. В Дюни ползват ръкавици и това е. На Градина няма никакви мерки по баровете. Дневни партита с много хора. Всичко си е както миналите години. Какви мерки?
43
1
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКАТА ДОЙДЕ! преди 3 години
ТРОЛОВЕТЕ ИЗЧЕЗНАХА - СПРЕЛИ СА ДА ИМ ПЛАЩАТ.ТОВА ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО - ОСТАВКАТА ИДВА ДО ЧАС!
42
1
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКАТА Е ФАКТ! преди 3 години
СЛЕДВА ОСТАВКА НА ГЕШЕВ!СЛЕДВА ЛУСТРАЦИЯ!СЛЕДВАТ ЕЛЕКТРОННИ ИЗБОРИ!ТЕПЪРВА ЗАПОЧВАМЕ, БРАТЯ! БРАВО! ГОРДЕЯ СЕ С ВАС!ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ И ДА СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА!ЧЕСТИТО!
41
1
 
9
 
! Отговори
до Край преди 3 години
Абе, дръвник! Как така едновременно е подал оставка, пък щяло да стане след 1 час!? Имаш ли връзка с главния мозък?