Център за работа със зависими е заплашен от фалит

Това е единственото място в София за безплатна базисна помощ
10 авг 2020 21:08, Красимир Ангелов
1
Център за работа със зависими е заплашен от фалит

В последно време няколко програми за работа със зависимости, както и такива за превенция, преустановиха дейност.

Към момента в София функционира само "Розовата къща“. Това е единственото място в столицата, където хора, зависими от наркотици и алкохол, могат да получат базисна помощ и то напълно безплатно.

Кризисният център се грижи за хора с много нисък социален статус, често без документи, като им подсигурява храна, пералня, разговор с психолог или психиатър и юридическа подкрепа. Съществуването на центъра обаче е под въпрос.

Преди месеци протече акция за набиране на пари, благодарение на която организаторите продължиха каузата. Финансите в момента са крайно недостатъчни, за да може грижата за рисковите групи да продължи.

За спънките пред грижата за зависимите в България – разговор с Юлия Георгиева, председател на управителния съвет на "Център за хуманни политики" и управител на "Розовата къща" в предаването "Директно“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатни неща няма. В България безплатните неща ги плаща българина. Работещия. Оня е давал пари да си прави кефа, сега работещите трябва да му плащат масрафа. Да си го плаща сам.