Трифонов не е на протестите, но събира одобрение

За кого антиправителствените протести ще са полезни?
10 авг 2020 10:29, Петя Славова
116

Как ще отговори властта на исканията на протестиращите, коментират специалисти. Демонстрациите в страната навлизат във втория си месец. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост", а протестиращите пред СУ местят палатковия си лагер пред Министерския съвет.
Още по темата

Късно снощи протестиращите тръгнаха на традиционно шествие по бул. "Цариградско шосе", този път със запалени факли. Протестни автошествия имаше в цялата страна.

"В метафората на войната сме - протестиращи срещу управление. Ситуацията е по-скоро в позиционна битка. В началото нещата изглеждаха по един начин, след това се наложи да се измисля нещо, което да фокусира вниманието на хората. Вече сме във фазата, която трябва да се получат отговорите", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея правителството през цялото време предлага мека промяна на протестиращите, а гражданите очакват следващо предложение.

"Не е случайно, че по социологическите изследвания точно партията на Слави Трифонов набира резултат, въпреки че физически него го няма на протестите. Защо? Защото неговото предложение остава най-радикално. Ние сме в предизборна битка, а битката между протестиращи и правителство е ситуативна", допълни тя.

Според политолога Георги Киряков от страна на управляващите се предлагат временни решения, а лицата на протестите, ще останат разочаровани от резултатите на тяхната революция.

"Играе се на доброто и лошото ченге. Борисов има опит в това нещо. Той е човекът, който може да позволи или да не позволи дадено нещо. От друга страна, Каракачанов не е трудно да поеме гнева на хората от това, че предлага да се премахне нещо, което според него е незаконно", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му въпреки че Слави Трифонов не присъства физически на протестите ще получи големия дял от електоралното недоволство.

"Той има ясно контрапредложение на това, което дават управляващите. Отдавна го е дал, даже не го повтаря и няма нужда. Фактът, че няма предложение, води към неговото", добави Буруджиева.

Според нея, всяка една от снимките може да роди плюса и минуса на една и съща интерпретация. Но след това идва периода на действие. Картината е винаги моментна, когато става въпрос на демокрация, обясниха експертите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
със преди 3 години
предполагаемият интелект на бойко стигнахме до тук
85
1
 
3
 
! Отговори
слави преди 3 години
ние сме с теб
84
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Българино,не ме гледай умно,за да не избереш пак някой ***.
83
0
 
7
 
! Отговори
Баце преди 3 години
нито има топки,нито мозък,капиш?
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Слави!Той ще бъде по близко до образа на бай *** отколкото Баце е!С гръмогласните си излияния на секретна хигиена със сигурност ще постави европейската комисия пред нов въпрос на комуникация! Някъде беше писано, България е цирк и той ще бъде нейния клоун!Български нискочелни избиратели, не разбрахте ли, че политиката не е място на скечове, гръмогласно подсмърчане или плоски фрази? За това са необходими не само топки, които Баце безспорно има, но и сиво вещество в кратуната!
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35Да, за съжаление такива като тебе барабар фамилия все още се размножават!Феновете на Слави правят впечатление с едноцифрения си коефициент на интелигентност! От гледна точка на граматика, синтаксис, словоред същото!
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените вече хвърлят въдицата за правитество като на Димитър Попов.Експертно правителство.Това значи да се върнем 1990 и пак голям грабеж.Слави пасва идеално в тази схема.Той заяви, че с ГЕРБ няма да прави коалиция.
79
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа иска младия премиер с харема, безпартиен направете му партия да управлява само той може другите не може да управлят, направете партия на младия премиер с харема никой няма да гласува за костовисти и чалгари, какви костовисти и чалгари няма да стане
78
7
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Нито Слави, нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но за преодоляване на кризата може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата, трябва да ги разделим. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
77
4
 
8
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
Слафчо министър Шкумбата зам министър а Ванката министър на МВР и т.н
76
4
 
13
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
Суверена тоест народа е казал ;Ъкъл на високо не вирее носенето на обувки на босо не те прави по интелигентен,друга една ;Не хвърляй кал от място дет си пил вода.20 години *** от БТВ сега плюеш по тях,не ти прави чест.Каниш гости в твойто студио,прекъсваш ги,и в повечете случаи говориш само за себе си(може би Бареков е твоят идол) а и с какво пренебрежение и тежкарска физиономия ги слушаш.Отврат.И последно;Всяка жаба да си знае гьола,пей си старите песни ,казвай си вицоете и до там
75
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ще ви оправи. Ваички в затвора.
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жиф ли с Слафчо!
73
5
 
17
 
! Отговори
rm преди 3 години
Ако СТ влезе в парламента значи надежда за тази държава няма никаква. При такова развитие на нещата аз лично започвам да си събирам багажа и напускам тази територия. Който иска да си седи тук с чалгарите и батките да го гърбят.
72
16
 
9
 
! Отговори
777 преди 3 години
Слави - президент!
71
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
И аз набирам одобрение,като не участвам в протести,не коментирам нищо,чакам одзад да ми се отвори парашута.яхвам ви .
70
6
 
22
 
! Отговори
Поредния преди 3 години
Поредния месия , този път от чалга сферата... така ще ни оправи, че не е истина...Но си заслужаваме съдбата, дали той, дали други, каквото и да дойде пак ще гледаме същия филм, но с нови герои!
69
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави освен популизъм нищо друго не представя. Новото лице на задкулисието.
68
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КОЙВие герб изборния кодекс ако сте искали да го направите такъв сте имали три мандата о, гербести МУНЧОООО, ТРОЛЧООО ДА ГО НАПРАВИТЕ. А СЕГА НАЙ-МАЛКО ЩЕ ГО НАПРАВИТЕ, ЗАЩОТО ЦЕЛИЯ НАРОД НА ВТОРИ ТУР ЩЕ Е СРЕЩУ ВАШИТЕ КАНДИДАТИ.ОСТАВКА И ЗА ТВОРЦИ НА ИЗБОРЕН КОДЕКС ДОКАЗАНО НЕ СТАВАТЕ. ВИЕ ОПОРОЧИХТЕ И ИЗБОРИТЕ.
67
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата коалиция ще е пожарникарско-чалгарска ако се излъжете и гласувате за тия двамцата пак.