Експерти за протестите: На улицата е енергията на разрушението

Какво точно изкара хората навън?
11 авг 2020 22:38, Петя Славова
85
Експерти  за протестите: На улицата е енергията на разрушението
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До два-три дни премиерът Борисов ще обяви свои решения, с които смята, че ще успокои хората. Това обяви самият той.

"Това е поредният опит да се отслаби напрежението, да се добута до октомври и предсрочните избори да станат безсмислени. Това е целта на занятието", коментира социологът Кольо Колев в "Денят ON AIR".

Журналистът Юлий Москов изрази мнение, че в момента на улицата е енергията на разрушението.

"Вече месец и няколко дни никой не задава най-важния въпрос. А после? После какво? Тези дни дадоха един парадоксален резултат. Онези, които започнаха цялата кампания, първи загубиха. Те нямат подкрепа. Оказва се, че печелят други, за които в началото не се споменаваше", допълни журналиститът.

По думите му прогнозите, че Слави Трифонов ще стане втора политическа сила, са нелепи.

Според Колев на хората им е писнало от много лъжи и това ги е изкарало на улицата. Той добави, че без съмнение има хора, които играят игрички на протеста, но основната маса не е от това. А причината е нещо, което се е трупало с години.

"Арогантността на управляващите в продължение на години изкара хората на улицата и те не искат да търпят повече", категоричен бе Колев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му дали ще има предсрочни избори, зависи от натиска на протестиращите и поведението на управляващите, но при всяко положение това е краят на ерата на Борисов.

"Няма никакъв шанс това управление да се запази", смята Колев.

Според Юлий Москов страната ни има нужда от промяна.

"Младите са нашето бъдеще. Тази песен я слушах 50 години. Докога така? Не мислите върху това, което говорите", категоричен бе Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Всички преди 3 години
пари,които раздава падишахът са нашите пари,ние и децата ни ще ги връщаме,тежко ни,а Бай *** ще си пръска милионите в чужбина.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛИЦЕТО Х КОЕТО ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ РАБОТИ КАТО УЧИТЕЛ- ББ СИ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЕТО ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ И ОТ 600ЛВ, СЕГА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ ЗА СТАРШИ УЧИТЕЛИ ЗАПОЧВАТ ОТ 1120ЛВ- ДАЛИ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ.
60
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
В момента протестите вече наливат вода в мелницата на Бойко. Мен лично, и много хора, които работят в центъра като мен, много повече ме дразни това, че не мога да стигна до офиса, отколкото глупостите на правителството.
59
6
 
3
 
! Отговори
A преди 3 години
А в ГЕРБ и техните мекерета е енергията на краденето и далаверите. С какво ще успокои Боко хората - като ги зароби с още заеми, за да плаща на *** да го поткрепят на изборите?
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданинНе запомних, пробвай пак. Ти какво мислиш, че ще стане, когато на протестиращите им омръзне да хвърлят яйца? Ще почват да хвърлят други неща. По-страшни. Мутри, никой не ви иска. ГЕРБ, БСП, ДПС, махайте се, отломки от държавна сигурност, шофьори и пазванти на бивши соц величия, членове на ВИС, СИК и други силови групировки. И не ми дрънкайте за Божков. Щом даже и играч на прехода от такъв калибър е бил рекетиран години наред от хунтата, смятайте за какви бандити говорим.
57
7
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Не е случайно, че сме най-бедната държава. Докато има слепци като Юлий Москов България нищо добро не я чака. Всички оядени, нахранени от властта са изключително вредни, те са опасни за държавата. Такива слабообразовани индивиди докараха България до просешка тояга. Смешно е некомпетентни като Москов да ни учат. За него остава само усещане за компетентност на квартален алкохолик! Младите не трябва да са потискани от алкохолици и пияници като Москов. Само тогава бъдещето ще е на младите.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обективната истина е тази, която ти бърка в джоба. Та и тук така. Седнал сериозен социолог да спори с махленски коментатор. Все едно Стивън Хоукинг да спори с набедения за лама английски водопроводчик за природата на времето преди Големия взрив.
55
16
 
11
 
! Отговори
8 преди 3 години
Борисов готви някакъв свой гаден номер като избори след месец да не се подготвят опонентите му ! Няма да мине ! Отиваси !Отива си злото на България !
54
15
 
29
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
млади зелени с жълто на устата подведени от жадни за власт неосъществени политици Щ е съжалявате че са ви оползотворими но ще бъде късно..Запомнете нищо няма да се промени ,дори ще стане още по лошо Запомнете добре нищо няма да се промени
53
19
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
""Вече месец и няколко дни никой не задава най-важния въпрос. А после?"Абе, толкова пари пръсна бoko да ви купува, не можахте ли поне нещо сносно да измислите?Според вас ако си тежко болен не трябва да се лекуваш, а да легнеш и да мреш, защото ако се излекуваш после не знаеш дали няма да се разболееш пак.А тая на снимката примадоната от Барселона ли беше?
52
8
 
6
 
! Отговори
Не преди 3 години
Колев е скапан анти-ГЕРБ-ер.Москов е скапан про-ГЕРБ-ер.Само това реално излезе като информация от това интервю.
51
4
 
7
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Много лошо интервю - и двамата са много далече от обективно мнение, което се очаква от такъв тип дебат.
50
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20-30 годишните сте изгубено поколение.Не си заслужава ресурса някой да ви спасява, защото вие вече сте деформирани.5-10 годишните са важните,Наркоманите сте загубени за човечеството.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката е, че младите всъщност остаряват за 30 години, а 30 години минават като един миг.Правилното е нещастните БГ родители да спрете да възпитават децата си като безценни и неповторими, защото те не са единствените децата на този свят и да почнете да ги възпитавате като добри граждани.Харесвам как всяко второ изречение на САЩ-полицай:-За да има за идните поколения.
48
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този дядка няма визия!Кои фирми са получили - ами Пеевски взе 75милиона без да има една производствена фирма!А за след това е много лесно - съкращава се пенсията на този лаком г ъ з и да видим от какво ще живее както повечето българи!
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът не си е доробувал.Просто 500 години не са ни стигнали, не са ни били достатъчни.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП на БКП око не вади! Бойко ще подаде оставка, временното правителство ще унищожи всички доказателства и неудобни документи и всички ще си запазят гепеното без никой да бъде натикан в дранголника. За 31 години не схванахте формулата значи още ви е малко кецанрто!
45
6
 
0
 
! Отговори
само питам преди 3 години
Тези "експерти" да не са учили заедно с "експертите" от НОЩ ?
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некъв Шиши, некво КТБ, некви къщи, некво Халкидики, некъв Мавродиев, неква Тиква...Сън ли бе, приказка ли...Кошмар ли?
43
2
 
5
 
! Отговори
David преди 3 години
До Майоракакъв е този червен кольо ***, стига занърсявай пространството