Евреите в България се обидиха на изказването на Каракачанов

Думите му за "соросоидни НПО-та" са недопустими, смятат от "Шалом"
11 авг 2020 19:07, Петя Славова
128

Изказване на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод антиправителствените протести, че "соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да се докопат до властта и да направят джендърска държава" намери широк отзвук в израелските медии.

Причината – организацията на евреите в България вече отправи остра критика, предава Bulgaria ON AIR.

Изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод протестите разгневи еврейската общност в България.

Още по темата

Oт организацията на евреите в България "Шалом" разпространиха позиция, в която определиха изявлението като обидно и недопустимо.

Според тях използването на думата соросоид има изключително антисемитски характер.

Те уточняват, че използването на името на Джордж Сорос и термина соросоид се използват от крайнодесни организации и политически лидери в Европа и САЩ като част от конспиративни теории.

От "Шалом" призовават българските политици да не се поддават на омразата.

Изказването на Каракачанов намери широк международен отзвук. Един от най-влиятелните вестници в света - "Джерузалем Поуст", публикува пълния текст на позицията на организацията на българските евреи у нас.

Според авторитетното издание думите на вицепремиера са антисемитски, тъй като напомнят за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за пример за постигане на користните си политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
Който е за Сорос е против българите и България.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 88Може и да си прав, че България е костелив орех, но да напомня, че соломон паси и коен спасиха лукановото бкп/бсп от разпад.
94
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разни платени човечета дрънкат глупости в коментарите, както винаги.Евреи и българи са в добри отношения, а разни платени човечета-провокатори насъскват двете страни.Такива били евреите, онакива били, а тези дето драскат глупости, те какви са?Интелектуалното ниво на днеса е на дъното.И на редактори, и на коментиращи.Жалко за свестните хора и позор за всички, които пишат лъжи и глупости!
93
9
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
не съм му фен на Шкембе- Войвода, но за това е прав, има НПО-та, които са финансирани от дъртия финансов манипулатор и мошеник Сорос............Шорош.............унгарския евреин!!!!-----Толкова сте изперкали от просто тия, че едва ли знаете даже какво е НПО.
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до до 77И не само мозъкът им е *** на юдеите.Не напразно в продължение на векове са гонени отвсякъде,освен миризмата явно има и друго нещо.
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриота е пич от кирпич )но израелците са си терористи
90
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У уево при Арафат ще ходиш ти. Близкият изток винаги е бил на евреите и арабите по право. Живеели са заедно стотици години без проблеми. Радикалните ислямисти са виновни за всичките проблеми там (и, между другото, понеже мразят и христианите, не искат да се интегрират в европейското общество).
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората мразят организациите на Шорос и НПО, защото те са вредни,крадливи, лъживи,манипулатори и разлагат обществото!Това,че са комунисти ,не ми пречи,могат да си вярват в каквото си искат,дори в л.ай..но,техен си проблем.
88
2
 
1
 
! Отговори
До 88 преди 3 години
Лесно е да критикуваш някой, който не може да се защити на момента. Да те видим как ще кажеш нещо в ефир против руснак или американец.
87
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние не сме срещу евреите и никога не сме били срещу тях,ама Шорос е вреден за всички държави без изключение,включително и евреите от Израел не искат да го видят и е забранен там.
86
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
охххх тия откакто са се пръкнали никой не ги търпи.На нас пък ни е писнало разни еврейски организации и *** като сорос да разбутват света,за да си налагат ционизма в близкия изток,на цената на войни и цветни революции по други държави.Ционизмът е враг на човечеството и главен виновник за всичко,което се случва.Така,че тия от шалалалом,аре у лево
85
1
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
Вземи и прочети. Кой ти пречи? Макар че сигурно си го чел, щом така ехидно задаваш въпроса... Сподели и с другите тук, няколко от скритите истини и отвори очите ни към това колко са лоши евреите. Аз не съм го чел, между другото..
84
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Напълно споделям мнението на хората!БРАВО!
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 87Мавро Орбини я нарича Ебраида, което е традиционно българско име, да знаеш!--------Ти виж старите славянски(вкл. и български) имена от най-ранното Средновековие и също ще се чудиш какви са тези имена и няма да разбереш,че са славянски
82
8
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Ти на Ислямска държава ли си почитател. Нищо чудно. С ориенталския си манталитет, такива като теб са много повече някъде между Ташкент и Душанбе, отколкото в Европа. Я кажи сега, кратунЬо! Холокост не е имало, обаче *** спасил евреите. От какво тогава. Мисъл нямате да вържете две изречения, хей. Затова ще ви мачкат такива потресаващи простаци като каракачанката и тиквуняка. Напълно сте си ги заслужили. Хаха, нали не са евреи!
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 87Кога живее Мавро Орбини и кой е той,че да знае какво се е случвало на Балканския полуостов,като той изобщо си няма понятие от Балканския полуостов и е живял доста по-късно от царица Теодора,която наричате Сара!А името Теодора се използва в православието и означва дар от бога.Колко западни фалшификации има измислени през 16 и особено през 17 и 18 век,просто нямам думи,някои звучат толкова смешно! Днес правят същото тези манипулатори.
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не допуснете Талмуд да се чете и от неевреи? Защо не пуснете една нередактирана версия на тази книга на пазара за българския читател, за да може да я прочете и да се убеди, че обвиненията към вас са несправедливи?
79
3
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
Мавро Орбини я нарича Ебраида, което е традиционно българско име, да знаеш!
78
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги ми евреи, кой ви е виновен, че още не сте прокарали антиревизионистки закони и в България? Направете го и тука да е така - глоби и затвор, за да не може никой да ви критикува. Само да ви предупредя, че България е костелив орех, дори и за вашите остри зъби.
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 78Никога не е казвала Сара,Сара е много по-късно измислено наименование на царица Теодора!