Заради коронавируса отлагат честването на "Шипченската епопея"

Това е едно от най-масовите ежегодни събития в страната
11 авг 2020 20:52, Петя Славова
21
Заради коронавируса отлагат честването на "Шипченската епопея"
Снимка: БГНЕС

Национално честване "Шипченска епопея" е едно от най-масовите ежегодни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации и събира хиляди посетители от цялата страна и чужбина на заветния връх Шипка, съобщава БГНЕС, позовавайки се на областната администрация в Габрово.

Всяка година ние приканваме хиляди хора да бъдат с нас на Върха и по този начин да отдадат своята почит към онези знайни и незнайни воини, дали живота си за свободата, която днес изживяваме! Всяка година организираме богата програма със събития, както за деца, така и с внимание към техните родители, ангажира се обществен транспорт, провежда се възстановка на боевете, която е и най – атрактивната част от тържествата и която събира хиляди хора, дошли да съпреживеят онзи паметен момент от отбраната на Прохода.

Ние организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID – 19 представлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемичната обстановката, която продължава да е все така динамична, и във връзка препоръка на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в област Габрово, всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да може да бъдат спазени мерките за дистанция – макар и на открито, са планирани за следващата 2021 година, заявяват от администрацията.

Призоваваме гражданите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към опазване на личното и обществено здраве! Вярваме, че всеки ще намери достоен начин, с който да почете героите от Шипченската епопея, се казва още в съобщението на областната администрация
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
А бе тия тиквеници не се ли усещате че ви правят на луди с идиотиите си които непрекъснато ни сервират благодарение на ''пердето" ковид? Ще ви затворим като офце в къщи-готово! Ще ви премахнем празниците-готово става! Ще ви изтрием историята-хоп готово и това иде наред! Ами крайно време е тези вече не да ги замеряме с домати ами да ги извлечем на площадите и освен по 100 пръчки на гол гъс да повръщат и налапаните евраци и други благинки! Е тва са правилните действия,другото е бошлаф!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така отложиха и празнуването нз Великден,ама Байрама си го празнуваха(и даже отчетоха бум на ковид-19 във връзка с него),но никой от християнското стадо не реагира! Така беше и когато дадоха по телевизията когато ссинганорите ревяха "българите ***"!Помните ли уФъсе?Ама все си мислите,че някой друг ви е виновен за това, в какво сте се превърнали!!!То и Дядо Славейков ни го е казал в далечната 1875 г:" не сме народ а мЪЪЪрша...!"
12
0
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
*** ! Дискотеките , баровете , казината и т.н. футболните мачове с агитки ...всичко точно. Но баш Шипченската епопея ще отменят !? Къде е логиката не виждам освен заличаването на българската история !? Тя не се провежда в зала Арена Армеец на затворено само да кажа ! Ама на Доган едва ли му пука ! Онзи ден Бойо четеше Корана на поповете ....казваше едва ли не че в него е писано за самия Бойо .....за какво говорим !?
11
0
 
7
 
! Отговори
Хайдрих преди 3 години
Доган ли го отменя?
10
1
 
7
 
! Отговори
м,да преди 3 години
А, протестиращите що не се поболяха 33 дни вече?
9
3
 
6
 
! Отговори
Рамазан Байрам - да! преди 3 години
В Габрово, най-силен на деня продължава да бъде вицепремиерът Томислав Дончев, дясната ръка на премиера Борисов. Иначе изненади няма - шефът на НОЩ Мутафчийски обеща на честващите православния Великден българи "яко да измират", а в унисон с това, бе проведена най-агресивната кампания срещу Българската православна църква от 142 години. Когато обаче наближи края на Рамазана, Мутафчийски предложи на Борисов да отмени извънредното положение, дори и само докато празненствата по този случай приключат.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, на баце вирусчето сладко, без тебе да са ме свалили десет пъти.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вироса излезна една голяма ойдурма.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нане, пази си здравето. Нямаш си на идея какво те чака, ако се зарязиш.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вироса е мнуго упасен бря. Носете маски и са крийтье в мазата.
4
1
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Родоотстъпници!След 34 дена протести, ко стана?Изобщо няма увеличена заболеваемост!Тоя цирк с ковида е време да приключва!
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не поканите генерал - фигуранта да ги води? Нали не го е страх от ковид?!
2
8
 
6
 
! Отговори
няма вирус преди 3 години
бсп веднага да излезне с позиция : правителството забранява , а фигуранта , на балкона с вдигнато юмруче !
1
5
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Що не отложиха Националната конференция на ГЕРБ???!!!