В Слънчев бряг приключват сезона още в началото на септември

Някои от хотелите са работили само по две седмици това лято
12 авг 2020 11:52, Елка Василева
129
В Слънчев бряг приключват сезона още в началото на септември
Снимка: БГНЕС

Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември заради липсата на чартъри и туристи, които предпочитат септември и октомври за почивка. Това каза пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта.

Някои от хотелите са работили само по две седмици през този летен сезон и поради нерентабилност са затворили, каза Елена Иванова.

"Те отвориха и не цялата си база, а само 50 процента от легловата си база. Да, определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена от порядъка на 70 процента, някои от тях работят 70-80 процента", обясни тя.

Още по темата
В момента има малък брой туристи от Германия, Полша и Украйна. Поради липсата на чартърни полети се разчита на летовници с автомобилен транспорт, каквито са предимно българите и румънците в момента.

"Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават "Слънчев бряг" и се разхождат по алеите, казват: "Никога не сме виждали комплексът толкова празен". Това е самата истина", каза още Иванова.

Няма рекламации и оплаквания от продукти и обслужването. Хигиената в обектите в момента е на много по-високо, допълни още тя.

"Гости, които са традиционно фенове на ол инклузив-пакетите, предпочитат да си ползват ол инклузива такъв, какъвто го познават. Други обаче пък държат на по-стриктните мерки. Съответно такива са въведени в момента. Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта да се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради", обясни Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
6
 
! Отговори
бургазлия преди 3 години
Изобщо не съжалявам за големите хотелиери в Слънчака. Тези бавят плащания към доставчици, данъци не плащат, масово си прецакват хората със заплати и тнт. Радващото е, че малките, семейни хотели и къщи по морето са пълни. Желая успешен сезон за тях!
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1071. Всеки хотелиер е по дефиниция ратайче на гостите си. Ако не е, значи не е особено добър хотелиер.2. Ти не си богат. Ако мислиш, че S-класа "нов внос", цинков ланец и две любовници с по 4500 лв. силикон всяка те правят богат, помисли пак. И по-точно помисли над това колко си жалък всъщност.3. IQ-то на повечето богати в България наистина е ниско, защото повечето богати са въртяли схеми и бухалки през 90-те. Успелите чрез бизнес и труд не киснат в днес да коментират.
85
1
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Какво ще стане с подсъдимия несебърски кмет ?!Митьо Очите ще излезе ли вече ??
84
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
хайде всички хотелиери са ревали, влезте в търговския регистър да видите отчетите им. ще се замаете от цифри.
83
3
 
2
 
! Отговори
Глупости... преди 3 години
ФЕЙК НЮЗ НА 100% ! Със семейството ми сме в 5 звезден хотел, сезона ще продължи до 1ви октомври и Слънчев бряг в момента е пълен до краен предел !
82
2
 
6
 
! Отговори
Ковид-19 преди 3 години
Точно на Бетонослънчака ходят хлапаци,застаряващи друсалки и чуждестранни впиянчени ***.В бъдеще ще запада яко,а старата слава на Слънчев бряг вече отлетя в небитието!
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хейтБачкал съм. От 5:30 съм станал. Айде не ми давай акъли. Ще мразя и ще си кълна на воля.
80
1
 
2
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Е супер, к'во. Сега аз да обявя - давам 10 кинта за луксозен апартамент, на брега на морето. Наемам за 10 дни. На фона на това че обираха хората толкова години - нека и ние да усетом бонуса от короната, не само работодателите.
79
2
 
2
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Вчера внезапно срещнах турист на Слънчевия. Много се изплаших , направо ми премаля. Дано никога не видя повече такова нещо. Пу ПУ ПУ..
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кеф чета как мутрите реват, докато си пия дайкирито в Гърция. Ако ще и 2 дена да се виси по границите, пак ще се върнем тук. Хич не ни липсват обикалящите по плажовете палячовци, събиращи такса чадър, двата дни в *** след първото докосване с каналните води на Черно море, българския ал инклузив (филии със сирене от палмово масло и водка Ахелой), обслужването и бетонните комплекси, на мястото на някога хубавите плажове.
77
2
 
2
 
! Отговори
хейт преди 3 години
Много хейт, много нещо. Стига сте кълнали и сте мразили. Отделяйте повече енергия за градеж, за бачкане. Иначе ще си останете лузъри завинаги.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fake news.
75
1
 
4
 
! Отговори
дедо преди 3 години
Язък..така ми се искаще да отида да се натряскам като за казак за 10 лв.
74
1
 
6
 
! Отговори
До Тони преди 3 години
Тони, прав си. Пълен е с напразни хотелиерски надежди. На плажа сме 10 човека, голям кеф е. :)
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 95Не знаех, че да отида на почвика за 50 лева на вечер "апартамент" с жена си и двете си деца, за 5 нощувки, да дам 50-60 лева за гориво и още 200-300 лева за храна, чадъри, барбарони и забавления з амалките, ме е направило "богат". ХАхахаха! Ти какво искаш, бе? Да ходим с дрипи, с една обувка и като ни питат, къде изгуби другата, ние да казваме - Ааа, не съм губил нищо, намерих я.Това ли? Айде сега кажи за пълните магазини и чанти, дето са пълни с хляб и яйца ...
72
5
 
4
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Абсолютна лъжа , върнах се от Слънчев бряг вчера, курорта е абсолютно пълен !!!!!!!!!!!!!
71
3
 
4
 
! Отговори
Бонго преди 3 години
До Атанас ВелмазовСлънчака е пълен, но не и с хотелски туристи. Повечето са собственици на жилища по комплексите и апарт-хотелите.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората си го написаха : В Испания, Италия, Гърция, масови фалити, няма никой по курортите. Тук е пълно, няма места за настаняване.Толкова за бедните българи.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47Нито съм "девелопъри", нито имам БМВ. А ти не се "базикаш", зщаото да се "базикаш", означава да се шегуваш. Ти отравяш нападки към хората, прикрити под булото на някакви изкривена идея за сарказъм, като гледаш да натъртиш на другия човек, колко недостоен е той в твоите очи, а когато някой те попита защо си такъв, какъвто си, винаги изкачаш с някакви жалки заучени фрази, как пак другите са прости, че са ти се вързали, а ти си някакъв по-добър от тях. Ще умреш сам и забравен, да знаеш ..
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради гръцкото негостоприемство тази година, ходих на "Слънчака". Бяхме на 2км от града в малък комплекс с вили и басейн. Беше спокойно и приятно, но вече сме зарибени фенове на гръцкото море и ако другата година няма изненади, ще ходим пак там.