Семейство плати за скъпо оборудване, но не го получи

Собственикът обещава да им върне парите
Обновена: 13 авг 2020 11:18 | 13 авг 2020 11:14, Ния Христова
28
Семейство плати за скъпо оборудване, но не го получи
Снимка: БГНЕС
Семейство от София е инвестирало 10 000 лева за машина, за да стартира нов бизнес. Така и не получават оборудването, за което са заплатили. Потърпевшите смятат, че собственикът на фирмата е завлякъл с големи суми хора от цялата страна. Твърдят още, че се водят и дела срещу него. До този момент наказание обаче няма.
 
"Харесах си машината през интернет. Тя е за обработка на камък. Решихме да видим, какво могат да ни предложат от фирмата. Това се случи април месец, като направихме пълно плащане с договор и фактура. Срокът за доставяне беше 40 дни, а поради кризата с вируса трябваше да стане максимум до 60 дни", разказва потърпевшият Росен Иванов пред NOVA.
 
Той споделя, че до днес не е получил нищо.
 
"Беше ни изпратено писмо, с което той иска да ни изплаща парите, когато има възможност. От април месец то този момент Аничкин твърди, че е продал повече от 30 машини. Знам със сигурност за още 4 измамени от тази фирма", заяви още мъжът.
 
"Първо искам да благодаря за поканата да бъда тук. Снощи съм бил във Варна, за да инсталираме няколко машини. Много добре разбирам г-н Иванов и му съчувствам. И моята фирма също е жертва на пандемията. Получи се забавяне, защото контейнерите не можеха да минат през Словения.Машините чакат да бъдат освободени. В рамките на 3 месеца сумата ще бъде върната на равни вноски", каза от своя страна собственикът на фирмата Хари Аничкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаааа....и как си я платил тази машина...ей не взехте доброто от Запада ей....само простотиите...на Запад платил си с кредитна или дебитна карта...звъниш на банката и казваш аз не получих това за което платих...баааам парите се връщат до 24h като се вземат от акаунта на мошеника..Paypal същото, веднага ти връщат парите и продавача трябва да докаже че е доставил стоката...
23
3
 
8
 
! Отговори
хването го преди 3 години
българина беше и си остава измамник !
22
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 3 години
държава няма - отдавна ! има територия с глупаво население ....
21
1
 
11
 
! Отговори
44 преди 3 години
До Чиновник, странно е, но в БГ и уж "нормални" компаниии искат 100% плащане за да доставят нещо. На последните им исах, че в БГ 100% платена сума си е предпоставка за измам в България и НЯМА да им платя подобно капаро. И ми се обидиха, че им нямам доверия :) Големи сладури. Да имаш доверие на някого, който не познаваш?!?!?!? Че то в БГ и на познати не можеш да имаш доверие :) А като добавиш нефункционираща държава, която не може да направи нищо в доказани случаи на измама.... изпаднала държава
20
1
 
0
 
! Отговори
ДО 19 преди 3 години
До АнонименТОЗИ Е българин ! нищо че има нещо арменско в името му . българите също са безкрайно некоректни ....
19
1
 
0
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
Вземете парите -българска книга за продажби -автор "великият" българският търговец ( на нищо) Хари Аничкин ...и народа верва ....м да а са кажете че народа не е *** !
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато правиш бизнес с арменец, грък и евреин трябва да имаш не едно, не две, а три наум.
17
1
 
7
 
! Отговори
44 преди 3 години
До бг, не ***, а ИЗМАМНИЦИ! Българчето няма да се начуи да прави бизнес. Българчето иска само да ***. По друг начин масовото българско пропаднало племе пари не може да направи! Срам и позор са едно 90% от хората на тази територия!!!!
16
1
 
5
 
! Отговори
дааа преди 3 години
българина гледа само да те прецака и изработи ! няма оправия ....
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи взел 100%, пък връща на вноски? Къде са им парите? Ако е платил за недоставено оборудване и на него са му възстановени вече. Добре, че са инали фактура
14
5
 
1
 
! Отговори
бг преди 3 години
*** бол у БГ ! ако не сте разбрали ....що да не ги лъжеш !
13
1
 
5
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Бе забавяне на доставките заради Ковид-19. След 2010-та Мистър Плотер, в частност Хари Аничкин, стана пословичен с това, че завлича клиентите си с пари. На 100%. Ама явно има още такива, които като им кажеш, че нещо което струва 10 000, могат да го купят за 5 000 и си мислят, че са ударили кьоравото. Не е виновен тоя, който яде баницата.
12
1
 
2
 
! Отговори
ДА преди 3 години
МИ ТО тва е мислнето у БГ ...дай да ти взема парите ....работата я забрави ! взима парите блъгарина и изчезва ....
11
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 3 години
ТОЗИ не беше ли написла неква книга - Вземете парите ! само чуеш заглавието ти е ясно за къв човек става въпрос ....
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има го в господари на ефира !!! Трябва да си много заплеснат да не проверяваш хората и фирмите когато се отнася до пари !
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамниците винаги разчитат на балами.
8
1
 
7
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
държава пълна с *** и наивници ! как да се оправим ми кажете ......хвърлят и пари през балкона ....прости хора !
7
1
 
8
 
! Отговори
У преди 3 години
Измамници много, затова като така и така ще чакате, поръчвайте директно от производителя. Ако не знаете език, платете някой лев на знаещ, да направи комуникацията. А Скъпа машина е за над 100000лв, както всеки е виждал в строителните хипермаркети има хоби ръчни по 2-3х лв, че и нагоре.
6
2
 
8
 
! Отговори
Пак преди 3 години
ли тоя Хари Аничкин!? Абе хора, като ще давате сума ти пари, абе прочетете малко в нета, бре! Тоя с това си изкарва хляба вече 25 години! Колко човека трябва да завлече?! Не бъдете овце!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хари Анички та този е професионален измамник. Още бая месеци тези машини няма да дойдат...