11 медици от Спешна помощ в Пазарджик са с коронавирус

И все пак няма опасност градът да остане без линейки
14 авг 2020 12:44, Анисия Иванова
2
11 медици от Спешна помощ в Пазарджик са с коронавирус
Снимка: БГНЕС

11 медици от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са с коронавирус. Заразата тръгнала от фелдшер, който в момента е на апаратно дишане. Останалите са в добро състояние, но под домашна карантина, което оголва звеното.

Въпреки това Центърът остава на денонощен режим на работа. Въвежда се всекидневен мониторинг върху ползването на защитните средства. Има организация за командироване на лекари от 9-те спешни центъра в областта, съобщи БНР.

Няма опасност Пазарджик да остане без линейки, категоричен е директорът на областния Център за спешна медицинска помощ д-р Борис Манев.

Директорът на Многопрофилната болница в Пазарджик д-р Красимир Темнилов отхвърли обвиненията, че медици заразяват пациенти на здравното заведение с Covid-19.

До излизане на резултатите съмнителните случаи се отделят в съответните отделения в единични стаи до излизане на резултатите от PCR тестоветe.

Ако има усложнения и се налага апаратно дишане, пациентът се настанява на втория етаж над инфекциозно отделение, където е Covid секторът. Медиците с коронавирус са под домашна карантина, те се чувстват добре, с изключение на фелдшера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
И как реши,че лекарите няма да се карантинират?Глупост е това.
1
2
 
2
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Има ясни правила който трябва да се изпълняват и спазват,а лекари и друг персонал него правят и даже крият симтоми и чеса болни и така заразяват другите....