176 са новите случаи на коронавирус, 2 души са починали за денонощие

422 души са оздравели за последните 24 часа
Обновена: 14 авг 2020 09:20 | 14 авг 2020 07:56, Елка Василева
114
176 са новите случаи на коронавирус, 2 души са починали за денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

176 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие. Изследвани са 5877 проби. Това показват данните от Националния информационен портал към полунощ.

Разпределението по области е, както следва: Благоевград - 35; Бургас - 4; Варна - 14; Велико Търново - 1; Враца - 1; Добрич - 10; Кърджали - 2; Кюстендил - 2; Ловеч - 4; Пазарджик - 8; Перник - 1; Плевен - 7; Пловдив - 24; Разград - 1; Русе - 1; Силистра - 3; Смолян - 3; София област - 5; София град - 30; Стара Загора - 5; Търговище - 2; Шумен - 10; Ямбол - 3.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 14 069, като към момента 4 684 от тях са активни.

Още по темата

8 901 са излекуваните, от които 422 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 824 пациенти, 63 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Коронавирус е констатиран при 780 медицински служители. 11 нови случая са регистрирани през изминалите 24 часа, като 4 от тях са установени при лекари, 3 - при медицински сестри, 2 - при санитари, 1 - при фелдшер и 1 - при друг медицински персонал.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 484. Двама души са починали през изминалото денонощие - мъж на 63 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване и жена на 64 г. с пневмония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
4
 
! Отговори
кольо преди 3 години
До ФактА от инсулт и инфаркт починали има ли за 3 месеца?
93
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Статия на тема коронавирус и няма 400 коментара за 12 часа!ЗАТВАРЯЙ и търси друга интересна за коментиращото братство тема!
92
1
 
0
 
! Отговори
Стохи преди 3 години
До Анонимен 10390% от пишещите са интелектуално безсимптомни. Никаква следа и от интелект и от хуманност. Първобитен б'о.к.л.у.к.
91
0
 
0
 
! Отговори
Стохи преди 3 години
До НЕКОЙПрофесионалната информация за това къде какво лечение е предприеманo и дали е било успешно я има по специализираните медицински сайтове. Ако тя не ти говори нищо, защо настояваш да ти предоставят я интервюта, я друго от оздравели? Ти самия, ще дадеш ли интервю , ако излизаш от интензивното и се чувстваш зле, *** такъв? Чувстваш се като в тръни. Каквото и да правиш, все е зле. Затвори си устата и помисли малко, трoле.
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички хора имат някакъв интелект, но при повечето е безсимптомно ...
89
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Очевидно нещата ще се влошават, но после ще се подобрят. Вече започна намалението на броя на новозаразените, но броя на починалите и на хората в интензивното все още се увеличава. Разбира се далеч сме по починалите на човек от населението от държави като Белгия, Швеция, Испания, Италия, Великобритания, Холандия, Франция и други.
88
2
 
2
 
! Отговори
До 98 преди 3 години
Не, не е единствения възможен начин. Просто е реалността към момента. Има и други общества с други реалности, следва че организираните човешки дейности определят ралността в голяма степен.А твоята представа, показва отказ от организирано действие. Този сценарии е изчисли във времето и като прогнозни пораженния. Има голяма доза възможност да върнем организираното човешко общество години назад. Нямаш и идея колко назад.
87
5
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Прекрасни резултати! Съчувствам на бай Тошо Кантарджиев!
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 96Да така е.Но товае единственият възможен начин.Тези дето го карат незабележимо на крак, след 15 дни вече няма да са носители и разпространители. След още 15 заразените от тях също няма да са. И така по някое време вече няма да има носители и заразители.Друг начин няма.
85
3
 
5
 
! Отговори
Простестър преди 3 години
Малко бе, трябва да крещим по-яростно, и да тренираме пръскане на слюнка на далечно разстояние !
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръста на тези в интензивно е висок, това е показател, че заразили те си траят и чакат последния момент. Това пък означава, че дифузното разпространение е факт, и много го преболедуват на крак, разпространявайки вируса.
83
2
 
10
 
! Отговори
Национал социалист преди 3 години
Много тестове а сравнително малка случаи и почти нула мъртви.Нещата се подобряват.
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93Италия са по-близо до 70% от нас.Кое те изненадва?
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Italiq ...593,но са с 10 пъти повече население.
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре се движим към 70те %.
79
5
 
9
 
! Отговори
Млади консуматори преди 3 години
Ами трябва да работи стареца, за да може внукът му да е айляк да пие бира по кръстовищата. По света ученици и студенти масово работят през лятото за да си изкарат пари за море или ново лаптопче, а нашите лешперстват и дават акъл на тези които ги издържат, кой и как да ги управлява. Това е на база на големия си политически и трудов опит и приноса им към държавния бюджет. Дотук приносът им е само в консумацията на държавен и семеен бюджет... и огромни количества бира, разбира се.
78
5
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Анонимен: Ааааааа,Гришо, Домуса и Преслава, които се излекуваха за 48 часа ли?! Някакво рекламно заразяване и излекуване ли?!
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво стана сега-под 3% заразени от проведения брой тестове, което е горе-долу представителна извадка на населението.От тези 3% действително болни са 5 % и какво стана?Когато човек спазва дистанция, носи маска, мие си ръцете и спазва хигиенни норми-няма проблем.Но НЕЕЕЕ, дайте да затворим държавата и да опропастим всичко. Голямо плюене по Швеция, били жертвали хиляди хора- я вижте статистиката на починали от Ковид на един милин души, къде се намира скандинавската държава.Ще видите държави с ка
76
0
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
Че какво да е Со = корона Vi - virusa D desease (болест).
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДачоСтига с тази песен за БЦЖ и за това, че сме били разпуснати. Просто плътността на населението не е голяма. Дори София няма как да се сравни с Ню Йорк или Москва, примерно. А разликата межде двете Германии пак е в плътността на населението. А мерките се спазват, макар не от всички и навсякъде. Не ходим в скафандри, вярно. Но не е и необходимо. Не е необходимо твърде много, за да се забави разпространението на вируса, а много хора са си променили поведението.