Жена мамела с обещание за работа в АЕЦ "Козлодуй"

Наложена й е мярка за неотклонение "задържане под стража"
14 авг 2020 19:07, Ния Христова
7
Жена мамела с обещание за работа в АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС
Жена е мамела като гарантирала, че може да осигури работа в АЕЦ "Козлодуй. По случая се води разследване под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от "Монитор".
 
До този момент е установено, че в продължение на месеци - от август до ноември 2019 г., чрез залъгване на лице, с цел имотна облага, била нанесена вреда в размер на 9000 лева. Жената е привлечена в качеството на обвиняема, след като са събрани доказателства за извършената измама.
 
Жената се е съгласила на съдействие пред заместник изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД за започване на работа в дружеството, на длъжност "Ръководител договори в складово стопанство". Дори е заявила и размера на стартовата заплата – 3500 лева. За извършената "услуга" измамничката получила 9000 лева.
 
В хода на разследване на престъплението тя е била задържана. Наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" по искане на Районна прокуратура - Козлодуй.
 
По чл. 209, ал. 1 от НК – набавяне на имотна облага чрез възбуждане или поддържане на заблуждение, с причиняване на имотна вреда, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до шест години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 3 години
Да, а един Х.Х го изгониха преди ГОДИНИ защото не им МЪЛЧЕШЕ!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По чл. 209, ал. 1 от НК набавяне на имотна облага чрез възбуждане или поддържане на заблуждение, с причиняване на имотна вреда, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до шест години.По този член трябва да се съдят всички телевизионни измамници след всички избори.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Назначават само с партийна препоръка. Голям балък ще да е плащачът, щом е решил, че при Сашо става с пари. Него го изгониха по едно време точно заради това, че беше принципен и не искаше "пари, взети под масата".
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората какво пишат , вие патоци , какво коментирате?! Изпростява тая нация значи , тц тц тц !
3
1
 
3
 
! Отговори
Искаме нова преди 3 години
Конституция(искане на протестиращи).Не искаме нова Конституция("лидери" напротестиращи).Искаме промяна,но не искаме да променяме?Само оставки.Защосамо оставки?Защото тези,чиито оставки искат,пречат на някого.Кажете с каквови пречат,но не с клишета.Дайте информация,заведете дела,сезирайтепрокуратурата.Всичко друго е долна проба клевета и личностни желания накандидати за властта.Как да ви подкрепи човек,като пречитв на хората и незнаете какво искате,а вождовете ви са амортизирани и провалени
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българин=хайдутин
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един лъже, че ще внася нова конституция - Мисирко-даникириловата конституция.