Ден 38 на протести: Полицията арестува мъж пред президентството

Мъжът е бил във видимо в нетрезво състояние
15 авг 2020 21:10, Нели Христова
457

Снимка: БГНЕС

В началото на 38-я ден на протести, гражданите са на площада, за да изразят негодуването си срещу управляващите. Те искат оставка на премиера Борисов, оставка на цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и незабавни избори – честни, както и дистанционно и машинно гласуване, предаде БГНЕС.

Протестиращите не са съгласни с оповестените в петък от премиера обещания за рестарт и нова Конституция, както и свикване на Велико Народно събрание от настоящия парламент. Според тях с хода си Борисов цели печелене на време.

В началото на днешния ден, в 19 часа площадът в т.нар. „триъгълник на властта” все още е почти празен.

След 19.30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници и държан от полицията на фонтана пред президенството. След това униформените отведоха мъжа до паркираната наблизо патрулка кола. Мъжът изглежда видимо в нетрезво състояние. Няма напрежение на площада. Хората постепенно прииждат. Има и полицейско присъствие.

Блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
1
 
! Отговори
Го4о преди 3 години
Този е от Славяново (новото име е Руменрадево)
306
0
 
5
 
! Отговори
Gerb преди 3 години
На Гешев защо се иска оставката... Някой може ли да каже. Благодаря
305
11
 
3
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
А за всички, които подкрепят герб- анатема за вас дето замърсихте водата, отровихте въздуха, продадохте земята, изгонихте младите, убихте старите и предадохте предците ни, нацията ни и родината ни!
304
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 338Зачезваха до 70та година и после се мъчиха всячески, да "обрачоват" хората, всестранно развити личности и други дивотии, защото за всеки зачезнал имаше 5-10 избягали и още 100-200, дето си бяха свили перките и се отказваха от всичко. Изведнъж нацията ОПРОСТЯ. Сега това, кеото го гледаме от 25 години е в следствие от това. Радка Пиратка, Кондьо, върлата селяния навсякъде, малодушието, простащината - не, че ги е нямало преди, ама онея им дадоха много хубава засилка!
303
5
 
2
 
! Отговори
Като при б.тошо е преди 3 години
В чужбина протестират смело ,защото не се страхуват . Живеят в демократични държави.Тук всеки несъгласен подлежи на евентуални репресии от служби работодатели и т.н. към момента суверена е в ъгълаСамо честни избори могат да ни извадят от блатото.
302
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 3 години
До Анонимен 333Освен ако не е от ГЕРБ, нали?Слушай, мъниче загубено - светът е това, което го направиш и каквото си вземеш от него. Борисов, Радев, протести, Станишев, Костов - все тая е, ако не умееш, да играеш играта на властта и парите. Другото са врели-некипели.
301
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Благоевград. От началото на протестите рейтингът на герб се вдигна двойно. Всяка новина по тв за протестите печели глас за герб на възмутен. Давайте все така шарани, бате точно това иска и позволява. Пожелавам така да сте на улиците до март догодина
300
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който бе купен с парите на Божков -фигура, подстрекател към протести,ще бъде наказан от съдбата. Народът ще забрави, съдът ще затвори очи, но силата, която пази равновесието, НЕ. Всеки купен от демони на подземния свят, ще иде точно там. Примери - Че, Алиенде, Хитлер и мн.други.
299
3
 
6
 
! Отговори
H преди 3 години
Тиквата пак ще се измъкне
298
2
 
6
 
! Отговори
Потестиращ преди 3 години
За ГЕРБ едно е лошо! Не вкара никой от старите в затвора!Станишев - свободне!Масларова - свободна!Милен Велчев - свободен!КАКВО Е ТОВА БЕ!
297
6
 
6
 
! Отговори
КОГА ВИДИШ преди 3 години
ГЕРБЕР С КУРШУМ ДА ГО ПОЗДРАВИШСЪС САБЯ ДА ГО ПОМИЛВАШ
296
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червенушките, Божковата дружинка , Бойкикев, Мая и сие запяха друга песен, нови инструкции явно.ГЕРБ са корумпирани, Европа не ги ще, който ще да управлява, ние се борим за доброто на всички. Ами след 1/2 година има избори Защо точно сега?Защо 10 години нямаше и следа от опозиция, къде бяха десните партии, къде беше арменецът и Хаджигенчо? Не е вярно, че ЕС не ще ГЕРБ.Това са вътрешнополитически неща и ЕС не може просто да се бърка.Западната преса описва Радев като близък до БСП и Русия.
295
0
 
1
 
! Отговори
До 318 преди 3 години
До АнонименКолко му искаш?
294
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 321Чакай? Лукашенко не беше ли добър?
293
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съблечете един протестиращ да видим дали и бельото му е в цветоветете на българското знаме? Дали си бърше и оная работа с флага?
292
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да сменим Бойко с Лукашенко.
291
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Ботев и Левски бяха тук, щяха да ги гърмят тея!
290
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Подкрепям протестаЕми те и тогава ми пречиха. Трябва да има пълна зарана на протести от всякакъв вид. Каот не ти изнася - или те гърмят или емигрираш. Не да трябва, да въртя по 2-3 километра отгоре .... Знаеш ли колко нафта е това, бе? Знаеш ли с колко се набутах за месец и половина? Те пари, ще ми ги върнат ли протестиращите! Не! Ами тогава, да ги изтребят дано!
289
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавам брониран джип с монтирано гребло. Подходящ за преминаване през Софийски кръстовища. :)
288
12
 
4
 
! Отговори
Подкрепям протеста преди 3 години
Значи като излязоха хората срещу назначението на Пеевски и срещу правителството на Орешарски ги подкрепихме и протестите бяха добри, пък сега - пречели били.И тогава и сега подкрепям протестите, защото олигархията ни прави на маймуни и е време да се сложи край на това.