Патриарх Неофит: Младите по площадите да са разумни!

Това каза Негово Светейшество на връх Успение Богородично
15 авг 2020 11:00, Петя Славова
64
Патриарх Неофит: Младите по площадите да са разумни!
Снимка: БГНЕС

Младите по площадите да бъдат разумни. Всичко да бъде с добър резултат. Това каза Негово Светейшество българският патриарх Неофит преди да отслужи Света литургия в храм "Св. Александър Невски" на връх Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица.

Патриарх Неофит каза, че на днешния ден отбелязваме един от дванадесетте велики празника, предава БГНЕС.

"Всичко, което ни е свързвало със живота на Св. Богородица е много скъпо за нас, защото тя е един чудесен пример на послушание, на волята Божия, смирение и преданост към своя божествен син. Честит празник", заяви Негово Светейшество.

Още по темата

На Голяма Богородица се отдава почит на хляба

Днес църковният праг прекрачи 20-годишната именничка Мария Артъкова, която всяка година на този ден идва в храма, за да се помоли на Господ и Св. Богородица да ни закриля.

"Още от малко дете знам, че е хубаво да се ходи на църква на този ден. Дали са ми хубаво име, трябва да се почете, трябва да се отиде на църква, да се помолим", каза тя.

Младото момиче коментира и протестите, искащи промяна. "Като цяло одобрявам бунта на хората, но можеше да се направи по-малко по-умен начин. Да имат план за след оставката, защото сега нямат", коментира Артъкова.

С празнично настроение в катедралния храм "Св. Александър Невски" влиза и Борис Калоянов. "С надежди да имаме повече светлина и да бъдем по-добри. Днес ни липсва вяра", добави той.

По отношение на недоволството, завладяло страната, Калоянов заяви: "Може би одобрявам голяма част от исканията, но начинът, по който се прави, не съм напълно съгласен с него. Има парламентарни и демократични начини, по които да вървим – да се избере нов парламент, ново правителство, ВНС и наистина да има промяна в тази държава".

Независимо от случващото се обаче, той вярва, че промяната у нас ще стане факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАнтихристите са в Герб..................ЩЕ ИМАШ ДА ВЗЕМАШ,ТОЧНО КОМУНИСТИТЕ ДЕБНЕХА И ГОНЕХА ХОРАТА ОТ ЦЪРКВИТЕ-СУ.ЛЬО.В.ЦИ СМО.ТА.НИ!!!
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриарх Дезинформатор кажи на хората че са насила славяниьирани от Византия тоест буквално няма българин християнин в наши дни поради Процеса Покръстване през 866 г ( което по тва време било "Ако не приемеш християнството или се противоречиш веднага убит)
44
4
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Вие от църквата защо лъжете свещенниците? Някакви възкръснали и да ги провъзгласяваме за светци и апостоли, то си го пише че завръщането на Иисус ще е двайсе и първи век, то второто пришествие вече започнало, Иисус се е родил и почнал да ги възкресява, това че си възкръснал, не означава че си светец, спрете да лъжете от църквата че някой бил светец защото възкръснал или ще има и жалби!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря, дядо Неофите, да ти се връща!
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богородица е със Розови очила, споко !
41
2
 
6
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Младите по площадите са разумни! Не ги изкарвайте моля малоyмни,защото е грехота!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАнтихристите са в Герб.
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той трябва да разпалва протестите а не да казва хората да са разумни.Нашите попове трябва да се учат от Мартин Лутър Кинг.
38
9
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Агентът от ДС да не ръси мозък, а да си гледа сатанинската БПЦ.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свети патриарше, знаеш ли, че неуморния труд на много хора през последните няколко години преобърна статистиката надолу с главата. В рамките на по-малко от 5 год., 15% от българите от групата на атеисти са станали религиозни или казват, че е важно и полезно християнството.Тоест, всичко това, което се случва днес направи българите отговорни,сериозни,по-умни и по-мъдри. Знаеш ли какво означава това? Ще се опитам да ти обясня. Ние преминахме в нов етап. Макар и години назад идва времето, когато Б
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свети Отче, благодарим ти за съвета. И все пак, защо не дойдеш веднъж на протестите да ни благословиш?Иисус казва, че по делата им ще ги познаете. Ела, благослови младите протестиращи.Колко още да ти се молим? Нали не очакваш официална покана? Освен това не можеш да служиш на двама господари. Или си с ГРОБ или си срещу тях. Явно си с протестиращите, но се страхуваш да дойдеш. Ела и поне ни кажи в лицата, че те е страх.Ако кажеш, че си срещу нас-спираме стачка. Всичко зависи от теб.
35
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджигенов: Трябва да се узаконят гей браковете! Децата трябва сами да си определят половете!
34
10
 
6
 
! Отговори
И ТИ ЛИ СИМЕОНОВ! преди 3 години
САТАНАРХ НЕОФИТ, ПО-ИЗВЕСТЕН КАТО ДС-АГЕНТ СИМЕОНОВ ИМА ПОРЪЧКОВИ ИЗЯВЛЕНИЯ ОТ ИМЕТО НА КРЕМЪЛСКИЯ САТАНАРХ ГАДНЯЕВ, ОТНОСНО ЧЕРВЕНИЯ МЕТЕЖ, ОРГАНИЗИРАН И ПРЕДВОЖДАН ОТ РЕЗИЛДЕНТА РАДЕВ.
33
7
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
По-интересно е,че вярващия набожен българин,пак е влязъл с маска в божия дом!Май атеистите сме по-правоверни от лицемерите със свещите
32
7
 
5
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Уж християнин, а доносник.
31
3
 
1
 
! Отговори
Намек: преди 3 години
След отказа на човешкото общество да признае Анархията за природен и обществен космически и вселенски закон по-добро решение от светска държава без религиозна намеса не е имало и няма да има и вашето хвърляне на прах в очите и онова "Чиста и свята република" дето американец я направи под маската на корпорация Валв, а името му е Гейб Логан Нюуел. Срам ме от вас и 20 ви стотинки и 1000 покръстени бебета!
30
8
 
11
 
! Отговори
Келеш преди 3 години
Тоя е бивше ченге от ДС!
29
1
 
8
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Който и да сте, Бога не можете да излъжете.
28
1
 
2
 
! Отговори
Прах за пране: преди 3 години
Ама вие в кой век живеете? Не знаете ли, че има ....
27
0
 
1
 
! Отговори
Струва ми се: преди 3 години
Че Серпентис е забравил, че меча го държи държавата, а не църквата!