Бизнесът със заведенията иска 9% ДДС за доставките

Половината загубили 40-50% от оборота в кризата
19
Бизнесът със заведенията иска 9% ДДС за доставките
Снимка: БГНЕС

Собствениците на заведения настояват за по-нисък ДДС и върху доставките на храна по домовете.

Половината са загубили между 40 и 50% от оборота си заради Covid-кризата.

65 на сто от собствениците настояват намалението на ДДС от 20 на 9 процента да остане постоянна мярка, предаде БНР.

Ресторантьорите искат още доставките също да бъдат обложени с по-ниската ставка.

"Тази храна, която се поръчва за вкъщи или за офиса, се приготвя от абсолютно същия персонал и не виждаме причина и никаква логика в това тя да бъде изключена от диференцираната ставка", казва Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Като месечен разход за предпазни средства ресторантьорите посочват от 200 до 2000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: доставкаДДСхрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината загубили 40-50% от оборота в кризатакато започнат пак да издават касови бележки ще им се оправи оборота. НАП що спите бе?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както неведнъж казвах - искам и 9% ДДС за предна лява полуоска за Ланчия!
14
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Години наред криха обороти, данъци, осигуровки. Сега ревнаха и искат държавата да им помага след като са лъгали толкова време к са ощетявали бюджета. По лошото е че държавата им клекна незнайно защо. Такъв цирк няма на друго място. Сега трябваше да ги оставят да фалират за да се научат да не крият обороти.
13
0
 
8
 
! Отговори
Наглите преди 3 години
Ще излиза сигурно новия Кайен и на някого не му стигат парите. Тези се изкараха като най-важния сектор в държавата. И да ги няма държавата няма са спре. Ползват 60/40 за заплатите, намалени ДДС вкл на бира и алкохол , за което ще имаме солидна финансова санкция от ЕС скоро. Цените до небето, качеството никакво го няма. А намаление на ДДС за храни и лекарства защо няма и никой не говори? Те са стока потреби на от 100% от населението. Кръчми, барове и ресторанти се ползват от 40-50%. Да фалират!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви приседне, наглеци...
11
0
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Но цените за клиентите пак няма да паднат..
10
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 3 години
Е така е, клекнеш ли един път, ти се качват на главата!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво сам искат тия, искат да печелят както преди, да слагат 500-600% отгоре, сега в кризата видяха, че им намаляха печалбите и само искат, а другите бизнеси що не искат, а се справят. Боко ги научи, да се оправя сега. Само кръчми им в глават на някои. Видя се, че може и без тях.
8
1
 
0
 
! Отговори
ЕвроПачкаЗлатноКюлче преди 3 години
сланинката ще изтънява!
7
0
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
БИЗНЕСЪТ МНОГО ВЗЕ ДА ИСКА!! ЦЕНИТЕ В РЕСТОРАНТИТЕ СА ДО ЛУНАТА!!
6
0
 
24
 
! Отговори
нагляри преди 3 години
Всеки бизнес отрасъл си има лоши дни, като за някои сектори кризата е фатална. До момента на никой не е оказвана такава държавна помощ. Банките 2008г. ли получиха подкрепа, като хиляди клонове затвориха и десетки хиляди служители останаха на улицата. Хилядите малки магазинчета ли получиха някаква подкрепа, като нахлуха големите вериги? Малките бензиностанции ли подпомогнаха? Значи всеки си сърба попарата, само за тея нагледи държавата налива пари. Кръчмите ли са най-важното нещо в България?
5
0
 
24
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Искали били . С един лев не намалиха нищо ,тия сектори с намалено ДДС. Аз по кръчми не ходя. Надявах се книгите да намалят с някой лев,но няма.
4
0
 
27
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Аз бях 5 месеца в неплатен и накрая съкратен. Държавата не ми даде абсолютно никаква помощ. Тези нагледци след пандемията счупха парите, направиха им ддс 9% без да намалят цените в редторантите, а напротив увеличиха ги. Сега искат и още превилегии тяхната ...%@#?#?
3
0
 
18
 
! Отговори
Цеко преди 3 години
шнур за заведенията, никаква симпатия! масово некачествени, но скъпи храни!когато не можете да сте кръчмари, защо се опитвате?
2
1
 
27
 
! Отговори
стига вече преди 3 години
Тези вече прекаляват. Намалете ни ДДС то за храните. После ни намалете ДДС то за виното и бирата. Сега намалете и ДДС то за храната до домовете, че и мярката да не била временна, ами да си останела постоянна. Демек, след две години, когато всичко (да се надяваме) е отминало, пак да си прибират разликата от 11% ДДС в джоба. Много нагли. С една стотинка не намалиха цените на храните и бирата в заведенията, а само искат.
1
1
 
19
 
! Отговори
!!! преди 3 години
*** наглеците! А на алкохола 0% ДДС ще поискате ли скоро?