Пенсионерите с по 50 лв. отгоре и за октомври

Борисов: Осигуряването на достойни старини е наш приоритет!
83
Пенсионерите с по 50 лв. отгоре и за октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички пенсионери ще получат по 50 лв. и през октомври, като добавката ще струва на бюджета над 105 млн. лв.

Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството, което се провежда днес чрез видеоконферентна връзка.

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, посочи той.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии.

По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.

Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите, уверява Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 3 години
др.борисов,ти ако мислеше за старините на пенсионерите,щеше да преизчислиш,досегашните пенсии,получавани,от нашите родители,не да ги индексираш с някакви 6%, не може да си работил 40 години,и накрая да получаваш пенсия под прага на бедността.а арменеца АСТОР,който имал 15 хиляди представления,и изгоряла архива,да му отпускаш 700лева пожизнена пенсия,а на тези с 40 години стаж,да им даваш 360лева.макар че техните документи,не са изгорели в пожар,а са в НОИ,и доказани с документи трудов стаж.
70
0
 
2
 
! Отговори
баце преди 3 години
Служител в даржавнат администрация - 800 лева. Калинка на ГЕРБ или на БСП - от 1500 лв нагоре. Шефче от ГЕРБ или БСП или от Службите - 2000 . Директорче от същите - над 2500. Парчали долни, държавата не работи заради калинки и случайно издигнати хора в държавната администрация. Вън на вас , вън на калинките. ***!
69
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Не вярвам на лъжи и ***. Бил дигнал заплатите на държавните служители с 30% - леле . Абе ***, има служители с по 800, както и калинки на БСП и ГЕРБ - чия заплата мислиш,че дигаш с 30% бе шмульо. Калинките решават на кого да вдигат заплататите и на кого не с т.н. манипулирани атестации на служителите. Вън на калинките, вън на гербави и на бесепари.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко бе пий редовно тези пусти хапчета иначе много се излагаш от ГЕРБ съм ,ама почва да ме е срам от теб..! Ти нали знаеш ,че ценности и морал с пари не се купуват
67
3
 
5
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 3 години
До един беден пенсионер.....МНОГО ше се радваме ние от ГРОБИЩАТА ...ако по скоро дойдеш да те КОПАМЕ....МНОГО си ОТВОРЕНГЯС ...бееееее идиотоооооооо
66
0
 
0
 
! Отговори
ХЕЙТЪРИ НЕЩАСТНИ преди 3 години
68- ХАЙ ДЕ БЕ- ХА СТИГА ПРОСТОТИИ- ВСЕКИ МОЖЕ ДА ЧУЕ ПРЕВОДА НА УРСУЛА ВАН ДЕР ЛАЙЕН- ДНЕС СЛУШАХ ИЗКАЗВАНЕТО И, СЛУШАХ И БРИФИНГА НА ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО- ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОТВОРИ ИЗТОЧНИКА И ДА ЧУЕ И ПРОЧЕТЕ, А НЕ ФЕЙК НОВИНИ ОТ ЧЕЛИ НЕ ДОЧЕЛИ.
65
2
 
5
 
! Отговори
Петльо преди 3 години
Бившата на боко-стела ни нарече "аборигени"Как може да правим такива работи и да плюем милиардера.Не ни е срам.Какво още не са ни нарекли тези оли"гофрени,гявол ги взел.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата в Барселона: Не е приключило разследването с къщата и Борисов.Все по-силен нов тласък получава скандалът с къщата в Барселона, след като днес Брюксел изпрати поредица от неудобни въпроси до главния прокурор Иван Гешев. Оказва се, че случаят не е затворен, както твърди обвиняемият Йордан Христов в разследването на Димитър Стоянов от Биволъ и за това свидетелства официално изявление на прокуратурата в Барселона.
63
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама злобари вие се радвате че ще ни спрат парите от ЕС!Много са безродниците в тази държава!Милийончева,Рада дълбоката,комунистите...Фигуранта,само и само да свалят Боко!Изр..оди!
62
11
 
6
 
! Отговори
истина преди 3 години
Когато БСП беше на власт, пенсиите бяха 3 долара а средната РЗ 5 долара.Ако БСП и братската им партия ДПС вземат пак властта, това ни чака.
61
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 3 години
Къде си се скрил бе мушмурок? В някое подземие или в чужбина, м? Шубе ли те е?
60
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев дай по 50 лева
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, хвърляй кърпата и сдавай поста, че и паричките от ЕС секват:Притеснителен сигнал за България дойде от Брюксел днес. ЕК обяви, че възнамерява да обвърже отпускането на пари от европейски фондове с върховенството на закона в страните-членки. Това бе оповестено от първото слово на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за състоянието на съюза.
58
0
 
5
 
! Отговори
Нона преди 3 години
До АнонименАйде пак прачети "Андрешко"! Ама наистина го прочети, за да не говориш простотии за андрешковци. Андрешко е олицетворение на съвсем друго!
57
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие кво искате от тази бедна държава?!Да я съборим ли?
56
13
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Че който е бачкал за по 120 лева при социализма колко пенсия да вземе сега? Търсете парите от Нинова и Радев. И като сте недоволни, откажете тия 50 лева от Борисов.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам какво стана със Сребърният фонд и действа ли златното швейцарско правило за индексиране на пенсиите? Ако не защо?
54
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей вие дето протестирате и Фигуранта отивайте да работите и да внасяте в тази държава!Само андрешковци се навъдиха и после те най много критикуват и искат!Егаси лицемерието!Ай сиктир!
53
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Боко!Наистина мисли за възрастните!
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заври си тия никакви пари там де слънце не огрява.Ако толкова си се загрижил за пенсионерите направи им пенсиите така че да стигат за всичко а не да се чудят как да изкарат месеца и да мизерстват до като ти непрекъснато богатееш на наш гръб.Държавата не е никак бедна ти просто държиш народа беден.Това е истината.