Бурите в Гърция ни подминават, около 22-ри – става и за море, и за планина

Градусите ще бъдат до 30
18 сеп 2020 09:40, Красимир Ангелов
1
Бурите в Гърция ни подминават, около 22-ри – става и за море, и за планина
Снимка: БГНЕС

Част от съседна Гърция е в плен на лошото време, след като бе обявено извънредно положение във връзка с приближаването на мощния средиземноморски циклон Янос. Най-засегнати ще бъдат западните части на Южна Гърция към Патра, също към Пелопонес. Очаква се количествата дъжд там да надхвърлят 200 литра на кв. м., а ветрове - до около 150 км/ч.

България обаче ще остане далеч от лошото време и това ще ни осигури приятни и топли почивни дни около 22 септември.

Още по темата
"Лошото време в гръцката ни съседка няма да окаже особено влияние върху времето в България освен, че ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България, но като валежи и като вятър - далеч от това, което ще се случва в Гърция", заяви дежурният синоптик от НИМХ Анастасия Стойчева пред БНТ.

Захлаждането при нас ще дойде от североизток, като за един-два дни вероятно температурите няма да надхвърлят 30 градуса. В събота и неделя те ще са предимно между 20 и 25 градуса, но не се очакват значителни валежи.

В началото на следващата седмица обаче времето у нас ще бъде по-топло. Най-ниските сутрешни температури ще бъдат между 8 и 13 градуса. Ще има временно усилване на вятъра особено по Черноморското крайбрежие.

Синоптикът прогнозира до около 25-28 градуса на празничния 22 септември. Временно увеличение на облачността и захлаждане ще има в четвъртък-петък, но като цяло до края на месеца времето ще остане с по-високи от обичайните за септември температури.

Валежите ще са сравнително малко, предимно в западната част на страната. Ще се запази тази суха част от месеца, прогнозира Стойчева.

"Не си отменяйте плановете, значителни валежи не очакваме, ще има малко повече облачност. По морето ще има повече вятър в неделя. Хубаво е да се разходим, може и в планината и на морето, няма да има проблеми. В понеделник и вторник на морето ще е предимно слънчево", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще става ако пуснат децата дистанционно.