Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност

Ученият изтъкна, че все още няма ефективна ваксина срещу COVID-19
Обновена: 20 сеп 2020 13:54 | 20 сеп 2020 13:38, Ния Христова
189
Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност
Снимка: БГНЕС
Европа често не представя статистиката в коректен вид - на много места тестовете са безплатни, в големите държави се правят по няколкостотин хиляди тестове на ден. Това каза доц. Андрей Чорбанов от БАН в студиото на БНТ по повод статистиката от последните дни в Европа.
 
Наблюдава се чувствително увеличение на новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус.
 
Според него в момента в Европа се правят по концентрирани тестове заради започването на учебната година.
 
Чорбанов отбеляза, че най-важният показател в статистиката за COVID-19 е смъртността.
 
"Тези, които послушаха учените от самото начало - а това са държави като Швеция, които не въведоха стриктните мерки, не затвориха училища и градини, в момента смъртността им е нула или клоняща към нула", каза Чорбанов.
 
Ученият изтъкна и факта, че до този момент все още няма ефективна грипна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Те ги мързи да работят не искат да преглеждат дори...
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин "А тези които през пролетта бяха въвели най-строгите репресивни мерки, днес имат най-високите нива на заразяемост и смъртност - Испания, Франция, Великобритания"-авсолютно
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До У нас....Жив зян сме с тия безхаберни докторя, кучета ни яли.
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин Те ги мъри да работят не идсат да преглеждат камоли нещо друго...
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "плебеите, нека носят намордници като скотове"-авсолютно
158
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Чобанин такъв, след като говориш за Швеция и че основен критерий е смъртността,тогава какъв е извода от това че в Швеция има почти 6 хиляди починали а в България около 750?Ми те умориха хиляди възрастни хора там, ей така тихо и кротко, та викаш и ние така да правим.Зарази първо твоите родители манипулативен зад*ник.
157
8
 
14
 
! Отговори
Смелост преди 3 години
Доц. Чобанов, ще ти повярваме, когато влезеш в Ковид отделението без маска и запишеш на мобилния си телефон същото това изказване там.Доценти, лекари, експерти без досег до коронавируса не признавам. Сега си просто един страхлив плъх, който търси публичност на гърба на чуждото нещастие.Говори това, което искат да чуят повечето, защото вече 30 г. не спазват никакви правила.
156
2
 
7
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Най-притеснителното е, че във всички страни смъртността намалява, а у нас нараства. На пръв поглед това е доста притеснително. Логиката е, че би следвало да намалява. Вирусът вече не е толкова непознат. Малко или много протоколите за лечение са вече проверени и поизчистени. Освен това, една е имунната система пролетта, а друга е лятото, когато организмът би трябвало да е позареден с витамин Д и витамини. Рисковите групи е нормално сега повече да се пазят. Но уви. Някой има ли обяснение?
155
8
 
8
 
! Отговори
Само ББ и Кьовеши преди 3 години
Доц.Чобанов казва истината. Само че онези 80%, които професор Христов окачестви със звучното име "де...и", си слушаме и се подчиняваме на един пожарникар по образование, който с напредването на възрастта ръси глупости. Подчиняваме се и на една особа, която ББ нарече ***, на гл.прокурор, завършил симеоновската милиционерска школа и на наричан от хората Далавери С., чието творение - оградата с Турция - вече се нуждае от ремонт. А младите хора смятат, че от ремонт, и то капитален, се нуждае РБ.
154
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех мамо и учен!Като изгориха "сухите съчки" сега ги дават за пример. А иначе имаше един виц за онуй до края и душата в рая.Но ако след края си направят анализ, по скоро, ще дойдат на нашето, отколкото ние на тяхното.Интересно на научните конференции какви ги приказва.
153
12
 
17
 
! Отговори
На чурбанов брат му преди 3 години
Не го слушайте, като малък падна лошо на глава, оттогава е ку ку.
152
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция спазват много повече мерки, отколкото в България. Това, че не са ги задължили, а ги посъветваха, не променя този факт.
151
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нулева смъртност има примерно в Лаос, Камбоджа, Китай. В Лаос и Камбоджа досега НУЛА починали. В Китай при 1,5 милиарда население от началото на април досега имат двама починали, но не знам дали не са дошли от чужбина.
150
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пурдялник явно чака краварска ваксина !!
149
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, имало и ум ни хора на територията!?!
148
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швеция е любимата ми държава!Бях там преди години!Свободна страна, какво друго да кажа?Умни хора, образовани, възпитани.Не е случаен фактът, че нобеловите награди (с изключение на тези за мир) се връчват именно във Швеция, в Каролинска Институтет, на най-умните учени хора във света!!!Другите, плебеите, нека носят намордници като скотове!!!
147
5
 
14
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
ама има сатистика. А тя е следната за днес: 31 000 000 заазени общо до днес, 22 656 000 оздравели, 7 400 000 активни случаи, от които 99% лека форма и 1% - тежка или критическа - 61 343 човека в цял свят....В ЦЯЛ СВЯТ!!!
146
7
 
5
 
! Отговори
Drujbai преди 3 години
До АнонименЗа такива като тебе, най-вероятно н.с., ст, н.с. от БАН, народът е казал: Да е *** да му го *****, но то акъл! Карай смело и да не забравиш да се ваксинираш ти и цялата ти рода с ваксината на тоя Учен!
145
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 154Толкова си глупав че те съжалявам.Чорбанов, Лещаров , Градинаров....... стойте си на село при козите че само вредите на обществото!
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DrujbaiОпределено. А ти допринасяш за нея.