Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус

Половината софиянци носят маски, в провинцията процентът е 10
Обновена: 20 сеп 2020 10:03 | 20 сеп 2020 09:53, Ния Христова
119
Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус
Снимка: Pixabay
Коронавирусът е изключително упорит вирус, с който трябва да се научим да живеем. Това каза доц. Добрин Василев,началник на клиниката по кардиология в УМБАЛ "Александровска", в ефира на Нова ТВ.
 
Според негови наблюдения процентът на спазване на мерките в Европа по принцип е по-висок от други страни като САЩ например.
 
"Разпространението на заразата е правопропорционално на степента на спазване на мерките, които не са чак толкова тежки за спазване. Лично за себе си нямам обяснение защо хората не желаят да се върнат към един сравнително нормален живот със съвсем леки модификации като носене на маски, спазване на дистанция и добра хигиена", коментира още Василев.
 
"По мои наблюдения в София около 30-40% от хората носят маски, а извън столицата са под 10%", каза той.
 
"Скритата заболеваемост, която циркулира в обществото реално я видяхме в момента, в който децата тръгнаха на училище. Децата и учителите не са се заразили след отваряне на училищата. Те са се заразили преди 2-3 седмици", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИвановИзкарвал съм си хляба с професионален спорт и твърдението, че елитните профиспортисти могат да бъдат и тежко болни, ми действа разсмиващо.Нищо лично, просто опит.
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 88 от славянинНе е зле полуграмотните славяни да се опитат да осъзнаят разликата между "облекло" и "медицинска маска". Може би ще превърне четенето им с неразбиране в четене с разбиране.Успех, славяни!
103
4
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Децата и учителите не са се заразили след отваряне на училищата. Те са се заразили преди 2-3 седмици------Това е пълна глупост и тоя не е никакъв доцент, а най-обикновено лай но.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би да е с тая дезинфекция дето пръскат да ни заразяват??
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо много странно се случва, но всеки път като отида то офиса на еконт да си взема пратката, после като се прибера започват да ме болят белите дробове.
100
1
 
4
 
! Отговори
до 88 от славянин преди 3 години
Закон за ограничаване носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето:Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.(2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България!Ето най-важният закон, на който противоречи заповедта за носенето на маски на обществени места нека короназомбираните чукундури да го прочетат и да го наизустят!
99
0
 
5
 
! Отговори
до 99 от славянин преди 3 години
Така е, заповедта за носене на маски нарушава тези два закона, а една заповед е правно с по-нисък статус от законите! Единият закон е от 2014-та години и казва че никой няма право да се появява на обществено място с пълно или частично закрито лице, а вторият закон е от 2016-та година и казва че при доказана епидемиологична обстановка държавната и общинска власт са длъжни да осигурят на всеки гражданин лични предпазни средства БЕЗПЛАТНО!
98
2
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
"Синът на С. Щерев, борец тежка категория, здрав като бик... "Бог да го прости човека. Обаче силен, не означава и здрав от медицинска гледна точка. Това особено зависи за спортистите. Явно си нямате и понятие с какво ги тъпчат.. Поне да се бяхте запитали, защо няма поне някакъв критерий за тия маски. Щото явно всеки *** ставал. Та кои са ***, можете и сами да разберете. Абе носете си памперсите на лицата и тва е. Който не може да мисли, телевизора ще мисли вместо него. Нищо лично
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 102Имат маски бе. В джоба.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФеминистътСинът на С. Щерев, борец тежка категория, здрав като бик, също тренираше на макс до последно, а сега го дояждат бубите в гробищата.
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По мои наблюдения в София около 30-40% от хората носят маски, а извън столицата са под 10%", каза той.*Моите наблюдения са само за София и са малко по-различни. В градския транспорт и магазините около 50% са с маски, около 40% са с маски под носа и има около 10% ковидиoти без маски.
94
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разпространението на заразата е правопропорционално на степента на спазване на мерките, които не са чак толкова тежки за спазване. Лично за себе си нямам обяснение защо хората не желаят да се върнат към един сравнително нормален живот със съвсем леки модификации като носене на маски, спазване на дистанция и добра хигиена", коментира още Василев.*Прав е лекаря. Единственото обяснение е, че са ковидиoти.
93
7
 
14
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Много интересна скрита "заболеваемост", при която хлапетата тичат и ритат топка по дворове и градинки, като че ли не са "болни". Браво на хлапетата!
92
4
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
А и още нещо. Ако някой го глобят си намирате адвокат и в съда си ги осъждате. Не може една заповед да елиминира два закона от 14 и 16 година ако се не лъжа. Не се плашете, те и полицаите не познават законите тук. Най малко ги познават и нашите любими министри. Видно е от глупостите дето творят. Дори не си нсправиха труда да премахнат тези прословути два закона. Прости индивиди начело на *** и изплашен народ
91
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИвановПрав сте, г-н Иванов - всички хора, които целодневно са принудени да носят маски, вече измряха от бактериална пневмония. Тази, които виждаме да ги носят, не са хора, а холограми - хората са в гробищата.Огромни благодарности, че ни осветлихте от името на високата експертиза, присъща на шофьорите на таксита!Поклон!
90
8
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Абе до кога тия *** ще продължават да лъжат хората за тия маски. По скоро някой ще си лепне някоя бактериална пневмония. И тези глупости за маски, карантини и прочие се лансират и от медици. Такива обичат парата повече от нечий живот. Тоя тарикат по скоро да каже за едни неправомерно усвоени (откраднати е по точно) парички преди истерията от . Нещо любимата ни прокуратура ги забрави. Ние не сме държава а вилает някакъв. За капак и децата да са с маски, това само пълен *** може да го каже.
89
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ужат и потрес.Голяма част от хората ги носят за да не ги глобят.Аз никога не съм си покривал на публично място с маската носа и устата. Нося я под брадичката и до там.
88
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами голяма част от хората с маските в моя град ги носят под брадичката.Вчера отивам да пазарувам и песронала в целия супермаркет носеше масик под брадичката.Има и побъркано които ги носят на улицата и си прикруват носа и устата но те са малко.Повечето хора гледат да отбият номера.
87
17
 
20
 
! Отговори
Ужат и потрес. преди 3 години
Хората се превърнаха в отвратителни олиго-френи. Или по скоро те винаги са си били такива но тази постановка дето я спретнаха кукловодите извади на преден план истината за това че 90% от населението е тоталка. Каквото му кажат от телевизора то изпълнява. По зле от овце. Сега сте маскирани зомбита. Такива безгръбначни хора ме отвращават и честно казано от тук нататък с удоволствие ще ги мачкам и ще им се подигравам по всички възможни за мен начини. Няма как. Това вече е мой дълг.
86
10
 
9
 
! Отговори
Пушач преди 3 години
Непушачите измират, пушачите го прекарваме като грипче.