Георг Георгиев: Надяваме се никой да не опетни националния празник

Утре се очаква ново Народно въстание
21 сеп 2020 22:40, Нели Христова
71

Ден преди големия протест - как ГЕРБ отстоява позициите си?

"Притеснявам се на протеста да няма ексцесии и различни сблъсъци. Не бива да забравяме, че 22 септември е национален празник, искрено вярвам, че никой няма да иска да го опетни с действията и неразумните си реакции", коментира зам.-министърът на Министерство на външните работи (МВнР) Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него промените в Конституцията са били породени от исканията на протестиращите, които по-късно са се отдръпнали, поради невъзможността процедурите да се извършат от ново Народно събрание.

"Не виждам каква е причината поради, която не се желае това Народно събрание само да стартира дебата. То няма да го води и няма да реформира Конституцията. Не виждам на база на какво едно следващо Народно събрание би било по-легитимно от сегашното", заяви още Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-външният министър смята, че времето за редовни избори е дошло и сега.

"Разговорът, който се води в момента е доста неразумен, тъй като ние ще спазим абсолютния минимум - през месец ноември", каза още Георгиев.

По негови думи няма по-точна социология от изборите, а най-реален резултат би се получил, когато българите отидат и пуснат своята бюлетина.

"До момента в нашата практика не съм виждал НПО да отиде на избори. Могат да отидат личности или да се произведе мажоритарен вот, който би бил невъзможен без партия или политическа сила, която да застане зад кандидата", обясни още Георг Георгиев.

Гостът е на мнение, че ако не успееш да формираш правителство, отиваш в опозиция.

"Винаги е възможно различните конфигурации да излъчат различни мнозинства, но това би било функция от изборите. ГЕРБ никога не се е готвила за загуба", допълни още Георгиев.

Според него наличието на по-голяма представителност на различни формации би било добре, стига те да бъдат достатъчно системни и съобразяващи се с правилата на политическата игра и етика в страната.

Зам.-министърът на МВнР посочи, че референдумът е най-висшата форма на пряката демокрация.

"Няма по-добър начин да разбереш мнението на хората и да го прехвърлиш в политически решения чрез референдума. Нека да има произнасяне и възможност държавата да вземе решения", допълни Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61Противоречиш си!Значи институцията в град и в село е константа ... като не го довършвам защото, с извинение е доста глуповато! Някакси ти липсва интелигентността да разбираш как света функционира! При едно население от 5 милиона с над 450 хил. служители (България) и 18 милиона с 64 хил. служители би трябвало да имат почти 2 милиона служители не допринасящи към БВП! Прочети още веднъж и ако още не го разбираш, не мога да ти помогна! Не съм лекар!
56
0
 
0
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Георг Мосад;)))
55
0
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
дали 18 или 10 милиона са населението на Холандия, държ служители са константа, просто защото на държавата за да функционира като такава и трябват. Не схващаш ли че институциите и служителите в тях са луцето на държавста пред света и пред населението и.
54
1
 
3
 
! Отговори
иво преди 3 години
този гошо да вземе първо да си оправи именцето, или да си става Жорж, Джордж или нашето си Георги. Стига с това поамериканчване .
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли петно целуващо ръката на вожда си ще ни учи на чест и достойнство.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54 :(...В навечерието на националния празник оплескаха с яйца фасадата на Парламента.Полицията не биваше да допуска това.Когато една шепа хора се държат така дни наред, това не е протест, а хулиганство...Явно си на държавната хранилка! Като въведем холандския прицип, ще ти слушам мнението ти! 18 милиона холандци - 64 хиляди държавни служители! След смяната на правителството задължителните консултанти трябва да бъдат McKinsey! Да ни консултират за по 30 хиляди държавни служители!
51
2
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
*** а не калинка. Известен с подмазването си и би ориентацията. Не знам дали дава за.дник защото му харесва или защото така се катери по власта. ГЕРБераст и национален предател (да си припомним договора с С Македония)
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още с жълто по устата, ама истински ГЕПАджия!
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taкова народно въстание с ядене, пиене и повръщане, го има и у нас всяка вечер, защо да ходя на площада?
48
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
На опасенията от заглавието: - Ами то лекетата сте вие! Не знаете ли?
47
10
 
6
 
! Отговори
ГеЙорг ГеЙоргиев преди 3 години
Националният празник на тикволандия е Хелоуин.
46
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гьорг сладко и мазно целуна ръка на Баце и той го направи министър.Сиропирано "червено кадифе"!Цецо тогава ехидно се смееше,мисля си,че и друго е целувал.Отврат!
45
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Скрий се МУТРО...
44
7
 
9
 
! Отговори
неприятно същество преди 3 години
комсомолски председател --типичен ,от едно време с автентично поведение
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка"Не одобеявам действията на българите, нека сами си сърбат попарата, която забъркаха. Ние трябва да имаме една-единствена главна цел - завладяването на Константинопол, за да се установим завинаги на Проливите и да знаем, че Константинопол винаги ще бъде в наши ръце. Това е в интерес на Русия и към това трябва да се стремим. Всичко останало, случващо се на Балканите, за нас е второстепенно. "Император Александър III, една седмица след съединението, в писмо до генерал Обручев.
42
12
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Щеше ли изобщо да има съединение без Великата Рус, бе?Затова сега трябва да им се отплатим, като построим газопровода за наша сметка!
41
8
 
14
 
! Отговори
Керанка преди 3 години
Toва мръснo *** няма моралното право да говори за каквото и да било национално, защото е подлогa на еврейските глобалисти.
40
8
 
9
 
! Отговори
Хепи Бойче преди 3 години
Вълнуват ме само и единствено новите 5 000 000 000 ? ,които скоро идват и ще ги складирам по чекмеджетата...
39
9
 
10
 
! Отговори
Георг Пародията преди 3 години
Лично това комсомолско *** на ГЕРБ Георг Георгиев опетни не само България, но и Външно, участвайки в разграбването на българските имоти в Берлин и Виена, заради което протестиращите там искат оставката на министърката Захариева и посланиците, освен всички останали - на ББ, Каскета и ***. Как е възможно този *** да е зам.министър на МВнР? Срам и позор! Че и мнения изразява...
38
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам на база на какво едно следващо Народно събрание би било по-легитимно от сегашното-------Тьпо...