Какво не знаем за Деня на Независимостта?

Мястото за обявяването - Велико Търново, не е избрано случайно
22 сеп 2020 08:50, Екип на Bulgaria On Air
21

112 години Независима България. Какво не знаем за 22 септември?

"Още от Освобождението нашият народ се чувства независим. Българите растат с идеята за независимост, суверенитет и най-вече с идеята за национално обединение", коментира историкът Пламен Павлов за "България сутрин".

Още по темата

Той разказа, че мястото за обявяване на Независимостта - Велико Търново, не е избрано случайно.

"Градът е бил окичен със знамена, цар Фердинанд пеша без никаква охрана стига до църквата, където е прочетен манифестът, който е написан от министър-председателят Александър Малинов. С него се обявяваме за независимо царство", обясни още Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи не бива да се степенуват и да се противопоставят 3 март, 6 и 22 септември, тъй като това е част от един и същ процес.

"Идеята за съединение и обединение са неразривно свързани и не могат да се случат без суверенитет", посочи Пламен Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До фактите 14По тази "логика" Берлинския конгрес се е състоял в Москва!
16
0
 
2
 
! Отговори
Честит празник ! преди 3 години
Браво, много добре обяснено от г-н Павлов ! Българският дух е важен, а не политическите дрязги !
15
3
 
2
 
! Отговори
в днешно време преди 3 години
С лъжа и измама настаниха Румен Радев за президент на българите.Но българското племе е кораво и няма да се поддаде на шантажа.Предателя ще си получи заслуженото.
14
2
 
4
 
! Отговори
друг факт преди 3 години
Русия раздава българското землище на съседни държави, за да може да държи българите в една от онези ризи с дълги ръкави вързани отзад.Те, русите са предвиждали че българите няма да стоиме мирно.Затова претиха Крал милан на война, която ние спечелихме.Затова нападнаха България през ПСВ, където Ген Колев ги би позорно.Затова много ги е яд на всеки успех на българите.
13
2
 
5
 
! Отговори
фактите преди 3 години
Всъщност не е Европа тази която нарязва България.Русия взема Молдова и компенсира Румъния с Добруджа.Затова приказката е:"С чужда пита - помен прави"В същото време 1877 Русия води война с Отоманската империя в Кавказ. Там тя обаче губи войната и за да задържи владенията си отстъпва Источна Румелия на Отоманската Империя. От там идва понятието "Разменна монета"Но това комунистите няма да ви го кажат защото предпочитат да затъмняват фактите.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че го оссрахме
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми пука
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво требва да знаем?
9
3
 
8
 
! Отговори
Празник е ! преди 3 години
Mного народ от вчера е прекалил с ракийката, като гледам коментарите , ама Честит празник на всички Българи!А тия дет не се чувстват такива да се поклонят на земята дето ти е приела и ги храни или....свят широк!
8
12
 
5
 
! Отговори
Леон преди 3 години
Българите са освободени 1944г. от СССР.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леон е неграмотен
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леон чети историята. Турция е държава след 1923г. Каква империя е, какво робство!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето не знаят, че Съединението, освен че е чисто български акт, е против волята на Великите сили, а руснаците насъскват сърбите да ни нападнат.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много шум за нищо. Независими сме само насън!
3
9
 
3
 
! Отговори
Леон преди 3 години
Това,което не знаят децата.509 г. турско присъствие или робство не могат да бъдат изтрити .Преди 40 г. децата на турско говорещите майки бяха прекръстени. Хасан беше Асен , Тезджан стана Преслава . Капитализмът беше много лошо нещо. София, Пловдив и Бургас са част от Източно Ромелийска област . Близко до София е градчето Цариград/ Бай Ганьовата Цариградска митница/между област България и Из.Ромешия.Там е бил роден бащата на Бойко.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е 100%независима в избора на своя нов слугинаж.
1
21
 
8
 
! Отговори
о .... преди 3 години
... ама въобще не ме интересува този уж (!) празник!... днес почивам, а вчера купих от пазара зарзават и днес ще врътна поредната зимнина; при това управление, не виждам как ще посрещна пролетта.... за мен е празник когато съм в къщи, почивам и ... никои не ме търси, никои не ми идва и на гости, включително и роднини.... човек трябва да има Свобода за мислене, за действие и бездействие.... и стига с тези пожелания: Приятно прекарване на празниците. Весели празници ..!Стига глупости!