Полицията се опитва да избута протестиращите, напрежението ескалира

Две линейки пристигнаха в района
Обновена: 22 сеп 2020 23:43 | 22 сеп 2020 23:12, Анисия Иванова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Малко преди 23.00 часа напрежението ескалира. Стигна се до спорадични сблъсъци между протестиращи и полиция пред площад "Народно събрание". Полицията се опита да избута протестиращите. Протестиращ хвърли паве, съобщи БНР.

Протестиращите се опитаха да пробият кордона, влязоха в сблъсък с полицията и започнаха да замерят полицията с предмети, която ги избута с щитове. Камионетки на Жандармерията бяха спрени зад сградата на НС, няколко бомбички бяха хвърлени в краката на полицаите.

Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР. Не е ясно има ли пострадали служители на реда.

Напрежението възникна към 21.30 часа, когато протестиращи поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старата сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика недоволство.

Броят на протестиращите вече намалява, но все още едно голямо ядро се намира пред старата сграда на Народното събрание. Множеството скандира "Оставка" за главния прокурор и правителството.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното събрание. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

76-а вечер на протест се провежда в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Не мислите ли, че един честно забогатял човек няма как даизпитватази злоба, която струи тук. Най-злобни явно са крадльовците от управляващата антибългарска клика. Тя включва депутати, кметове, министри, чиновници, банкери, съдии, прокурори. Те са с незаслужените заплати, незаслужените еврифондове и получените на безценица имоти по морето и в планините
253
2
 
2
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Долу Бойко!Искам 6 000 000 лв. за молекулата ми за Ковид-19, иначе я продавам на американците!!ОСТАВКА!!!
252
1
 
8
 
! Отговори
До Неудачници! преди 3 години
"... синчето на скулптора Минеков (направил статуя на Живков приживе).."-----Не една скулптура на Живков! Бил е одобрен да прави всички негови статуи по страната. Казват, единствения. На непроверени и неблагонадеждни не се даваха подобни задачи. Беше придворен номенклатурен скулптор - доверено лице.Това са особености чужди за разбирането на младите, които живеят в съдруг свят и понякога не си дават сметка какво имат в лицето на демокрацията.
251
1
 
6
 
! Отговори
ПАК ДА ПИТАМ преди 3 години
МАРТ КАТО ИЗБЕРЕМ ПАРЛАМЕНТА, НА БСП ПАК ЛИ НЯМА ДА ХАРЕСА ПРИСЪСТВАЩИТЕ В СГРАДАТА И ПАК ЛИ ЩЕ ПИШАТ ВИЗИИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ХОДЯТ СРЕД НАРОДА- А ЗАЩО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ....
250
3
 
8
 
! Отговори
Милица преди 3 години
До Я па я..!Селски стари кочове преврат искат да правят.
249
4
 
7
 
! Отговори
Неудачници! преди 3 години
Протестиращите са малко, но гръмогласни. Ядосват се, че нормалните хора ходят на работа и си живеят живота, а те чакат заповедите от адвоката на няколко олигарха Хаджигенов, синчето на склуптора Минеков (направил статуя на Живков преживе) и неудачника Бабикян, който не може две смислени изречения да каже.
248
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
273- КАТО СЕ ПОЯВИ ПОЛИЦИЯТА ДА ТЕ ПАЗИ ПОЧВАШ ДА ГИ ЗАМЕРВАШ С КАМЪНИ ИЛИ АМБАЛАЖ/ПАК ПО ИЗБОР/И ДА КРЕЩИШ МУТРИ/*** ДОЛНИ ИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ВНИМАТЕЛНО ПОДБИРАШ ПОДХОДЯЩ АГРЕСИВЕН РЕЧНИК ЗНАЧИ ХЕМ ТЕ ПАЗЯТ ХЕМ СИ ИЗКАРВАШ ЗЛОБАТА И АГРЕСИЯТА. СЛЕД ТОВА ИСКАШ ОСТАВКАТА НА ВСИЧКО ЖИВО КАТО ЗАПОЧВАШ ОТ МЪЖ/ЖЕНА НЕ СА ТЕ УДОВЛЕТВОРИЛИ НИТО СЕКСУАЛНО НИТО МОРАЛНО НИТО МАТЕРИАЛНО МИНАВАШ ПРЕЗ ШЕФА, НЕ ТЕ ПУСНАЛ ДА ДЕФИКИРАШ ВЪРХУ БЮРОТО МУ ПОСЛЕ ТИЯ ДЕТО СА ИЗЛЯЛИ АСФАЛТА- УБИВА ТИ ДОКАТО ЛЕЖИШ
247
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
273- ТИ МНОГО СЕ ЗАБЛУЖДАВАШ ОТНОСНО ПРОТЕСТИТЕ- ОТИВАШ В ОБЩИНАТА, ПОДАВАШ УВЕДОМЛЕНИЕ, ЧЕ ЩЕ ПРОТЕСТИРАШ, МЯТАШ ЕДИН ХОДЕАЛ/РАЗБИРАЙ ОДЕАЛО, МОЖЕ И НАДУВАЕМ ДЮШЕК/ НА КОЕ СИ ИЗБЕРЕШ ШОСЕ/КРЪСТОВИЩЕ И ДРЕМЕШ, А МОЖЕШ ДА СЕ ОБАДИШ НА МЕДИИТЕ ДА ДОЙДАТ ДА ТЕ ОТРАЗЯТ, АКО ИМАШ ЖЕЛАНИЕ НАПИШИ НА ЕДНО ЛИСТЧЕ, МОЖЕ И ГОЛЯМ КАРТОН ЗАЩО Е ПРОТЕСТА., А НАКРАЯ НАБИРАШ ПОЛИЦИЯТА И ПОЧВАШ ДА ИМ КРЕЩИШ/ ИЛИ ДА ГОВОРИШ НОРМАЛНО/ТОВА ПО ИЗБОР/, НО ОСНОВНОТО НЕ БИВА ДА ЗАБРАВЯШ ДА ДОЙДАТ ДА ТИ ПАЗЯТ ЛИЧНОСТТА
246
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите са престъпници и за тях трябва прокуратура, съд, затвор и отнемане на цялото им имущество до десето коляно.
245
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На практика мутрите отнемат на хората правото на протест по много начини, вкл. и с полицейски блокади непускащи хората да отидат до мястото на протеста. Правото на протестбе основно човешко право, но я опитай да го обясниш на нискоинтелигентните им трoлове.
244
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите треперят от страх - знаят, че при честни избори ще паднат от власт и ще влязат в затвора, където им е мястото. Затова искат те да проведат изборите и да ги фалшифицират.
243
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите ще паднат от власт, но колкото по-късно, толкова по-зле за България.
242
3
 
10
 
! Отговори
ИМАМ ПИТАНЕ преди 3 години
МАРТ ПАК ЩЕ ИЗБЕРЕМ БОРИСОВ- И КО ПАК ЛИ ПРОТЕСТИ....
241
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...И ТАКА ДО МАРТ....И КОЕ Е ЛОШОТО НА ЦИРКА, А И ПОТРЕБЛЕНИЕТО СЕ ПОВИШАВА- АВЕ ЧЕРЕПЕ- БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ТЕ ПОЗДРАВЯВА, А ГРОЗНИЦИТЕ ОТ ТРОЙКАТА СА ТОЛКОВА КУХИ И ДРЪНКАТ НА ПРАЗНО, ЧЕ ЦИРКА ДОСКУЧА НА ВСИЧКИ, НО НЕКА НЕ СПИРА.
240
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много смешен протест, дори водното оръдие не можаха да пробват
239
3
 
7
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Крайно време е с*апаните комунисти, радевисти и "да-българи"(също комунисти) да бъдат пребити яко и вкарани в затвора. Да им стане ясно, че техните улична "демокрация" и "съд" нямат място в 21-ви век и в истинска правова държава!
238
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Господ може да ни напътства какво да правим *** и БМБ да си командват деца и внуци.Вживяват се в ролята на господ,но няма да им се получи.Смъртни са.
237
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи между тиквите на БСП имаше стадо овце и трима пийнали овчари не можеха да ги съберат:)
236
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво хора, мачкайте ***!
235
6
 
13
 
! Отговори
Future преди 3 години
Протестите на селските комунисти вече стават досадни. Ще дойде време, когато тези пара.зити ще бъдат заставени да работят в трудови лагери и щом искат свобода- трудът ще ги направи свободни.