Велико народно въстание 3: Площад "Независимост" се пълни с протестиращи

Обстановката е спокойна, има хора от Русе, Бургас и други градове
Обновена: 22 сеп 2020 18:39 | 22 сеп 2020 18:27, Анисия Иванова
620

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Третият протест, обявен като "Велико народно въстание“, е насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Площад "Независимост" постепенно се пълни с граждани, които искат министър-председателя и главния прокурор да се оттеглят.

Този път началото на третото "народно въстание" започна в 17:00 ч.

Протестиращите се събират в "триъгълника на властта". Обстановката е спокойна. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. Полицаите към момента са свалили своите щитове, съобщи Bulgaria ON AIR.

Затворен за движение е бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Органите на реда проверяват за опасни вещества и предмети. Проверките започнаха от 14:00 ч. от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива".

Органите на реда намериха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор, съобщиха протестиращи.  По думите на майките той се използва от медицинско лице за промиване на рани.

Полицията претърси и градинките, попадащи в района на традиционните антиправителствени протестни шествия. Източници от МВР съобщиха , че не е открито нищо притеснително.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико народно въстание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


620
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
2
 
2
 
! Отговори
ТКП преди 3 години
Абе, оня закръгления тулупин изкарА половината си мандат в Жипката. Там ли сме го командировали се чудя аз.
389
3
 
2
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Долу Бойко!Искам 6 000 000 лв. за молекулата ми за Ковид-19, иначе я продавам на американците!!ОСТАВКА!!!
388
2
 
10
 
! Отговори
Pit преди 3 години
Какво въстание бе СМЕШНИЦИ...Ще падне Герб и какво.....ще дойде някой *** и ще заквичите още първата зима
387
1
 
4
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Идва ред на ВОСР!
386
0
 
8
 
! Отговори
.I. преди 3 години
Така като ги гледам как правят по едно "въстание" горе-долу на седмица - някъде на тридесетото ще успеят :)))
385
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастките *** искат да има още въстания,но да не пада Борисов,за да не им секне касичката,но рано или късно това ще се случи...няма срамна работа,както се казва на простотиите,с които напрягат малките си тикви...
384
6
 
15
 
! Отговори
До Бибиткян преди 3 години
Кога ще "Великото наркоманско събрание" 4...? За един приятел от Холандия питам... Закъсаш бил с наличните, та да се включи за безплатна...
383
0
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааааа де са е чуло и видяло левите "***-десни" и откровените руски комунисти да викат мутрите вън?!? Че нали точно партията мака БСП/БКП създаде мутрите :)))))))))))))) А да и шутът на мутрите - Мултигруп Слави да вика мутрите вън, като самият той е женска мутра :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
382
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале как всичи гербери ще се свият в мижитурските си черупки след изборите 😃 неповече от 15% най-много ?Няма власт,няма облаги,няма далавери, няма коалиции,забравени от всички ще бъдат. Ще има само мрачно онаниране.
381
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзна ми тоя протест. Приключи ли вече?
380
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Доган и Костов,Борисов е 3-тото проклятие за България...
379
2
 
23
 
! Отговори
70 преди 3 години
ДО ВСИЧКИ КЛОУНИ ПО ПАВЕТАТА ХОДЕЩИ ГОЛЯМ СМЯХ ПАДА ОТ ЖАЛКИТЕ ВИ НАПЪНИ ДА ДАДЕТЕ ВЛАСТА В РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА -ХВЪРЧИЛОТО Р.ПЕТКОВ ЛУПИ *** М.МАНОЛОВА ТРИОТО ОТРОВНО МАЛИНОВ И *** ГРУПАТА НА ХР.ИВАНОВ СЛАВИ ШОУ АБЕ КАТО ГЛЕДАМ ЖАЛНА НИ МАЙКА ДПС ОТЗАД И ФТАСАХМЕ!!!!!
378
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да се протестира, всичко е наред ,държавата е супер,няма корупцията ,няма демогравски срив, бандитизмът на всякъкво ниво е изкоренен, природата се пази,не води,гори ,бе всичко е наред за една шепа слепци заслепени от омраза към свободомислещите и непремиримите и величаещи и издигнали в култ простотията ,невежеството и арогантността на управляващите.
377
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво българи...снощи показахте,че сте много и непримирими до оставката на каскета и мафиота Боко мафията...бъдещето е ваше ,а герберастите в затвора,като в Румъния...
376
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистически и марксистки похвати са тези измислени,псевдореволюции и възстания!Терор на малцинството.Подобно нещо се опитват да правят и либералите в САЩ,под ръководството на Байдън.Разликата е,че в САЩ изкараха и расистката карта.Там са малко по-напредничави в това отношение и добре,че нашият аналог (етническата карта) още не е извадена на масата.Другата особеност е президентската позиция.Идват избори и нека хората да решават.А не паветата и крясъците на уличните брожения!
375
9
 
32
 
! Отговори
Тафа преди 3 години
До 468 пиша така за да ви усмея за вашите недостойни ниско интелигентни постъпки да това сте вие ниско интелигетни хора който чакат на готово *** пази боже от такива недодялъни да ни управляват и вижте във германската прес какво пише за вашият вожд Румен Радев събралисте се от цяла България 1500 или 2000 човека и мислите че ще направите нещо наркомани такива
374
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 464 аз пиша така защото ви усмивам не можете да разберете а ми това е на този протест тоез въстание сте само наркомани червени *** и платени неграмотни шимпазета който ги мързи да работят и чакат всичко на готово
373
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете, които пишат в подкрепа на ГЕРБ да научат малко правопис.
372
3
 
11
 
! Отговори
научи правопис преди 3 години
До Тада "На това въстание са се субрали маркоманите хора" - много грешки правиш.
371
5
 
7
 
! Отговори
БЛАГОДАРНА преди 3 години
До Тада ПИСАНИЕТО ТИ Е ПЪЛНО С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ И ОБИДИ НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА СИ "благодарна на полицията която се справя отлично и като ги гледам да най малко 1500 души от цяла България"