Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата

Пострадали са още двама служители на СДВР
23 сеп 2020 14:00, Анисия Иванова
162
Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия снощи в района на сградата на Народно събрание – 1.

На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България, съобщиха от МВР.

Още по темата
Напрежението до старата сграда на Народното събрание снощи възникна около 22 часа. Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица.

Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда, отчитат от МВР.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица.

По-рано вчера заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не бе допуснат до протестното мероприятие на площад "Независимост" в София.

Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.

Столичната полиция отново призовава участниците в протестни прояви да спазват разпоредбите на българските закони и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители, които се грижат за живота и здравето на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 132Не можеш да повярваш,че не всички искат да се връща Божков,Бсп и Доган така ли?
116
2
 
2
 
! Отговори
до 128 от славянин преди 3 години
''АРМАН БАБИКЯН - ХАДЖИ ГЕНОВ И ДРУГИЯАко в Щатите призовеш народа към уронване на държавнотоуправление ще ги осъдят на 300 години затвор''В щатите на 26-ти май започнаха такива протести, че горяха полицейски управления, хипермаркети, обявяваха някои района на градовете за свободни републики, а шапкарите падаха на колене пред протестиращите, та се пробвай да лъжеш малко по-интелигентно, все пак ако не знаеш живеем в информационно общество и знаем какво се случва по света!!
115
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като чета коментарите гербавите са платили и не само на провокаторите с камъните ами и на много народец да пишечакаме кога ще раздават кюлчетата и народеца да се облажи
114
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще е следващото оси ране, извинете въстание .Може би в навечерието на ВОСР.
113
3
 
10
 
! Отговори
малоумен комунис преди 3 години
успяхме ли дрогари да бутнеме герба и да доиди бсп и дпс на влас?
112
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До активните герберасти.....Няпъвайте се, все едно, ще загубите изборите и после ще има яка метла за бездарните чиновници натиснали столовете с дебелите си з***дници и правещи си вятър с герберски партийни книжки.Всички на трудовата борса - това ви чака мазни г..олизци!
111
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АРМАН БАБИКЯН - ХАДЖИ ГЕНОВ И ДРУГИЯАко в Щатите призовеш народа към уронване на държавнотоуправление ще ги осъдят на 300 години затвор
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян се вози на метрото и ходи до Бургас на магистрала ТРАКИЯЗащо тримата реват срещу Българското правителство???ЗА ПАРИ - ЗАЩОТО ИМ СЕ ПЛАЩА - МНОГО ПАРИЧКИ
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма и фашизма са затрититрябва по сериозно да се гледа на тези призивиима хора които открито призовават на бунт
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На протеста са призовани тиквите на БСП овцете на Бабикян и платени зомбетаМислехме си ,че избираме президент , който да поведе народа към светло бъдеще а той ни трови с погребални речи , подклажда метеж и ще ни докара до гражданска война.
107
17
 
2
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Половината башибозук в България беше мобилизиран да смаже мирните протестиращи които искаха да се поклонят на героите за деня на независимостта .... все едно живем в някаква диктаторска република...народе събуди се ,докато не е станало прекалено късно !!!!!!
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважавам протестиращитеНо затвор за подстрекателите
105
4
 
1
 
! Отговори
Ддд до 113 преди 3 години
Уважаеми господине/госпожо, не съм от никоя агитка, просто зададох въпроси, които ме интересуват. И като пълноправен гражданин на РБългария имам право да задам. Що се отнася до американските полицаи, споменах ги, само защото в голяма част от коментарите са дадени за пример /напълно неуместно според мен / За съжаление, българската полиция е токова компроментирана и корумпирана, че лично аз няма как да и симпатизирам. Желая ви приятен ден.
104
16
 
3
 
! Отговори
Мутраген преди 3 години
С всеки фб пост Мутрата крадец все по жалък става
103
15
 
2
 
! Отговори
Мутраген преди 3 години
С всеки фб пост Мутрата крадец все по жалък става
102
3
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ало, платените мафиотски черепови въстаници, Бойко падна ли или ядохте Бойковата шакшука :))))) Хахахахахаха
101
1
 
17
 
! Отговори
О щипка преди 3 години
До АнонименЕ как ултраси и да безчинстват?! Сторило ти се е. Това са четници, воеводи, борци за свобода и демокрация.
100
15
 
1
 
! Отговори
Герб цъpвул преди 3 години
По добре от охранен *** крал 11 години
99
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези млади ултраси ли са бъдещето на България?И после защо протеста нямал подкрепа.Ми то повечето там са хвани единия удари другия.
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДддАмериканците не ги давай за пример, цял свят ги видя какъв хаос сътвориха и как не могат да въведът в ред държавата си, ама като ти харесва - отивай там.