До Мадрид и обратно - историята на Деница Василева

Деница живее в испанската столица две десетилетия
24 сеп 2020 14:09, Ния Христова
19
 
Деница Василева напуска България, когато е на 3 години и двадесет години по-късно се завръща в родната София. За разлика от преди, когато решенията не взима сама, днес Деница действа, както й подсказва сърцето. От юли месец постоянният й адрес е София. Тук иска да работи в международна компания, където може да расте.
 
"Мисля, че България има нужда от млади и амбицирани хора, които да променят някои неща," казва Деница пред Bulgaria ON AIR
 
Преди да си дойде младата българка живее в Мадрид в продължение на две десетилетия. Учила международни отношения в Мадрид българката завършва дистанционно заради пандемията от коронавируса. Говори испански, английски и френски език, а сега се интересува от китайски. Била е на стажове в Съединените щати и в Австралия, младата българка казва, че никъде другаде не се чувства така добре, както у дома.
 
"След толкова пътуване и на толкова места, на които съм била, никъде не се чувствам така добре, както тук," споделя още Деница. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
До до 10 преди 3 години
Официално около 40000 души вземат заплати над 5000 лв в България. Това e под 1% от населението, но според теб това са повечето хора и било повсеместно. Ами сори, но не е така. Не обиждай българите като ги наричаш по-прости ако имат по-ниски заплати. Не всички са програмисти и проджект мениджъри.
17
2
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
В нашата компания е подобно- няма човек без магистратура. Всички сме отлично платени айде не с по над 7000 заплати, но всеки е с над 5-6. С какво да сме по-особени от простите хора?! Вече треторазряден сервитьор има последен модел iPhone и маркови дрехи. Е, той кара BMW на 10 години, а ние- чисто нови коли. Но седейки в заведение, трудно можеш да прецениш кой какво печели, ако ще от горе до долу да е с Ralph Lauren- любимата ми марка. Носех я и, когато бях студент, та до ден днешен.
16
3
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 3 години
Аз, лично, не смятам човек с 10000лв. заплата за богаташ. Огледай се в средния клас нови коли- това са хората с 5к+ заплати. Това е средна класа човек. Богаташ си, ако печелиш шестцифрена месечна сума. Иначе и аз около себе си нямам почти никакви познати айде не с по под 7к заплати, но с под прага. Просто няма такива... Самият аз, докато бях студент, работих в склад и взимах възможно повече уикенди и нощни смени и изкарвах 2600лв. и то в склад... Със средно образование.
15
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
И аз изръшках бая свят, от тук по-хубаво накуп, ми не, не съм видял...Но всеки знае за себе си, разбира се...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано издаяни, познавам купуща народ който се върна и се застоя но само 2 години!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБлагодарение на ГЕРБ хората се връщат в България........Абе Герб - зле но БСП - тотална умирачка!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то покрай карантините в Мадрид, общо взето и във Африка е по-добре от там. Нищо, добре е дошла. Ще поседи докато свършат епидемиите и после обратно дома, в Мадрид.
11
3
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Пет цифрена заплата е 50 000 ... аре малко се кротнете :) То Бг се оказа балканската Швейцария!! Добър пример за докторите с рушветите. Едно момиченце зубкало и токущо завършило МО клалифициран персонал ли се води? А класата на меринджеите простаци по международните фирми я знаем... по подобие на Мидас превръщат всичко до което се докоснат, но не точно в злато :)
10
3
 
5
 
! Отговори
haha преди 3 години
Г-н петцифрена заплата, браво! Интересно, сигурно се разхождате в друга София и никой не ви забелязва навън. Сигурно харчите парите си в други държави, а не в България. Нелепо е да казваш, че няма как по-бедните да са виждали по-богати, защото не били в тяхната среда. Доколкото знам всеки може да ходи навсякъде и не съм забелязал тайни групи от богаташи да щъкат напред-назад хаха
9
0
 
0
 
! Отговори
НА КРАТКО преди 3 години
МНОГО МИ ХАРЕСАДАЙТЕ МИ АДРЕСАМЕРСИ8
8
3
 
5
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 3 години
Дааа с подкупите и кражбите стигате до 10 20 хилки на месец.
7
5
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Именно за тази ниска класа говорим. Откъде да познаваш такива хора, като не са в твоята среда?! Около нас са хора около 30-45-годишни и такъв със заплата под 7000лв. НЕ познавам от близките си приятели. Най-нископлатени са двама доктори, които взимат малко пари само на документи, иначе на ръка си докарват по 15000 месечно.
6
6
 
4
 
! Отговори
Смешко преди 3 години
До 4 какви 5 цифрени те гонят е ***.колко % зимат такива заплати е побъркан 1 2 в София .Паткар измислен.
5
3
 
15
 
! Отговори
Вън МАФИЯТА преди 3 години
Българи върнете се да направим революция
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квалифициран ли си, у нас е рай. Разни мрънкала, които освен да бачкат черен труд и имат квалификация на дете втора група детска градина, да не се обаждат. Те няма как да видят що е то оценен труд и що е то петцифрена месечна заплата в София. Има не малко такива хора, но неуспелите няма как да ги срещнат- просто са в лоша среда и лоша компания. Неквалифицираните общаци си общуват с подобни хора и нямат интелигентни приятели, например. Няма и къде да ги срещнат. Реалността на класите.
3
3
 
11
 
! Отговори
Рънго фаса преди 3 години
Мнооо добре все повече да се завръщат и да направи България световна сила
2
10
 
17
 
! Отговори
Киро слепото преди 3 години
Ше поседи година две и ще си събере багажа за обратно в Мадрид.
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, трудно се вредрява нашият суджук на друго място, където не харесват суджуци.