ЕС: България в най-рисковата група за COVID-19

Това показва най-новата оценка на Европейски център
24 сеп 2020 15:00, Елка Василева
59
ЕС: България в най-рисковата група за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

България е в най-рисковата група за разпространение на COVID-19 сред страните-членки, сочи последната оценка на риска на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, предаде БНР.

Директорът на центъра Андреа Амон съобщи, че има три групи - с нисък, умерен и висок риск.

"Последната група са страни със силно обезпокоителни тенденции. В тях ние виждаме увеличен брой на случаите, нарастване на съотношението на хоспитализирани и остри случаи, което вероятно се дължи на това повишение. В тези страни се наблюдава и увеличение на обявените смъртни случаи. Там рискът е висок, особено за уязвимите хора", обясни Андреа Амон.

Още по темата

В оценката се посочва, че нарастването на оповестените смъртни случаи се наблюдава от 13-ти септември в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания.

"В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници", се подчертава в документа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
ники преди 3 години
до 47 затворили всички ще излязат и ще го изринат това му е ясно
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сега от около 10 дни тенденцията е нагоре."......Това изобщо не е вярно. Няма никаква тенденция нагоре. Кого лъжеш? Защо? Шантава работа...
47
1
 
5
 
! Отговори
Лол преди 3 години
Ама това къде го видяхте на сайта им, аз не го видях!
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така казват големите мафиоти. Причината- България не налага фашистките мерки, които утвърдените "демокрации" прилагат. Тиквата е мафиот и крадец но трябва да се признае, че е далеч от нивото на колегите от ЕС. Останала е малко съвест някъде в това голямо тяло.
45
0
 
6
 
! Отговори
А нашите управници.. преди 3 години
Помните ли когато говореха по телевизията, че ни взимат за пример?Поредната очевидна лъжа от страна на управляващите. Тъжно... Ама нищо де, вярвайте им още!
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази агенция се е обсесирала с идеята за котрол, не за превенция и особено не за лечениеИ изобщо това е вече неактуална теория, върху която агенцията работиТе просто откзват на инвенторите и медиците да рботят реално, и са се зпекли в 2009-2011 творетично ниво с което искат да убеждават гражданите
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно,несириозно ,и лъжливо..
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Графиката на разпространение на коронавируса в България може да я видите тук: https://worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/Засега ни се разминава леко.
41
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ,че господ ни даде сухо и топло лято и засега ни се размина. През есента и зимата ситуацията ще се влоши. В България умират доста голям процент от заболелите в сравнение с други европейски страни. Здравеопазването ни не е на ниво.
40
0
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Дано схванеш!Един човек го каза още през април - планът е сутрин слънцето да изгрява, а вечер слънцето да залязва и това никога да не се промени. Тогава си рекох какви пък са тези налудничави конспирации, ама ето че точно така се получава в действителност.
39
3
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! Я ВИЖТЕ ЗАБОЛЕЛИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ ИЛИ ИСПАНИЯ!!!!! БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е СРЕД НАЙ- МАЛКО ПОТЪРПЕВШИТЕ.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС: България в най-рисковата група за COVID-19.....То само за Ковид19 да беше здраве му кажи!
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един човек го каза още през април - планът е минимум две години да се редуват периоди със затягане и периоди с отхлабване на мерките, като се имитират първи, втори, десети вълни, така че извънредните положения никога да не паднат, но и да не се затваря напълно за дълъг период, защото хората ще се разбунтуват и изметат върхушката. Тогава си рекох какви пък са тези налудничави конспирации, ама ето че точно така се получава в действителност.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От около 40 дни новите случаи в България са на ниво между 120 и 150 на ден средно за седем поредни дни с леки колебания нагоре и надолу. Сега от около 10 дни тенденцията е нагоре.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно го решиха, че България е най-рисковата група, защото случаите у нас се увеличават? След към днешна дата от близо 2 месеца насам случаите не само, че не се увеличават, точно обратното - макар и леко, падат! Бройките в интензивно пък падат драстично. Или са се "изпуснали" за нещо, което още не се е случило, ама те знаят, че ще се и са планирали как точно ще се случи?...
34
8
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Пък Бойко твърди обратното...че трепе и громи вируси както никой по света и у нас)))
33
3
 
22
 
! Отговори
Факър преди 3 години
Наслушах се и начетох на простотии. Стига! Вчера по новините обявиха, че най-рискова е Гърция, днес визират България?!? Хайде да вземете да се стиковате малко...
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно... Във Франция, Италия и Испания където 3 месеца умираха като мухи няма риск, тук има при нашите 600 - 700 починали
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най много заразени и починали има в страните в които има комуникация между хората а не като Швеция където си записваш час с приятел за пиене на кафе т.е изолацията при този вирус е решаваща той не е като другите вируси можеш да си го носиш и сееш зараза без да разбереш това е разликста с грипа при който сееш зараза ама като си болен кихаш кашляш бършеш сополи и т.н
30
5
 
16
 
! Отговори
офф преди 3 години
Да ви пикам на публикациите и изводите! Някой му се иска яко да мрем, ама не става!