Няма да има огнища в училищата, ако се спазват мерките

Д-р Николай Брънзалов е против онлайн обучението
24 сеп 2020 14:38, Ния Христова
18
Няма да има огнища в училищата, ако се спазват мерките
Снимка: БГНЕС
"За да има ефект като общ имунитет в обществото от противогрипните ваксини трябва да има покритие от около 75% от българското население, а ние сме много далече от тази цифра." Това каза д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз, пред БНР.
 
"Имаме уверение, че за възрастните хора над 65 години са осигурени 180 хиляди дози противогрипни ваксини и се надявам това да стане по-бързо, защото в момента в аптечната мрежа ваксини няма. А за снабдяването на нашите кабинети с ваксини и поставянето им на рисковите групи, доколкото знам, преговорите не са финализирани. Но се надявам да се работи бързо. Тази година са със 60 хиляди дози в повече, което е и планирано, а и пациентите са доволни от това, че миналата година си поставиха ваксина и ние отчитаме, че те боледуваха по-малко, което ни облекчи в ситуацията на коронавируса. До две седмици очакваме да имаме ваксини по кабинетите, защото и хората ни питат", посочи д-р Брънзалов.
Още по темата
 
Личният лекар обясни, че на този етап няма проблем с поставянето на задължителните ваксини при децата.
 
Д-р Брънзалов е на мнение, че децата не трябва да минават на онлайн обучение.
 
"При децата коронавирусната инфекция преминава леко и безсимптомно. Учителите трябва да бъдат защитени. Да спазват колкото може дистанция. Сега процесът от март тази година на трудностите на пандемията ще премине и през образователната система, но хората там постепенно ще придобият опит.  Да, с тестването е малко по-трудно. Системата е още тромава... Но коронавирусите съществуват сред нас, не можем все още да ликвидираме вируса, но трябва да го отслабим", поясни лекарят.
 
"Маската е най-добрата защита. И за болния, и аз здравия, да, трудно е за децата да ги носят, но хигиената е също важна – родителят трябва да му обяснява мерките, както и да не праща детето си болно на училище. Затварянето на училища не е правилната стъпка. Детската психика е ранима и тези неща ще се появят в бъдеще. Няма да има сериозни огнища, ако се внимава. Родители и учители трябва да действат съвместно за възпитанието на детето в тази посока", категоричен беше д-р Брънзалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този доктор, първо да мине през училищата. За какви мерки и носене на маски говори? Пълна пародия.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Моето дете учи 128 су младост 2. Там никой нищо не спазва, ходят си големите без маски и тн"------------------Значи децата в 128 су младост са извадили голям късмет.
16
1
 
5
 
! Отговори
1120 преди 3 години
В повечето училища мерките са само проформа.Нищо не се спазва.Положението е същото и в цялата страна.Естествен подбор.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЗИ кога ще започнат с проверките?! Предлагам проверяващите да са от други градове. Има училища под всякакви минимални изисквания за здравословна и безопасни условия на нормално провеждани учебни часове и хранене научениците. А, общежитята са пълна мизерия.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето дете учи 128 су младост 2. Там никой нищо не спазва, ходят си големите без маски и тн.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А туй за парите не го знам но знсм че в нсшата държава всичко се свежда до пари баце
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стимулът за онлайн обучение ЩЕ СЕ ДАВА само на учителите, които обучават деца, избрали САМО онлайн обучение! Ако всички минат на онлайн, НЯМА да има такъв стимул!!Това са децата, отказали да ходят присъствено на у-ще - с хронични заболявания или от страх! Не пишете глупости!!!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За училищата и аз съм против учениците да носят маски а смо учителите защото децата се срещат после извън училището без маски достатъчно е да има добра дезинфекция и без учениците да носят маски в у-ще но като се качат в автобус където знаете има предимно по възрастни хора да си слагат маските особенно и като говорят по между си или по телефона
10
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В училищата се спазват мерките, обаче големите ученици не спират да ходят по барове, дискотеки и концерти! Забранете ги, иначе няма никакъв смисъл от маските и дезинфекцията!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така е няма нужда някой друг да се грижи за някой само да го предпази в случая от неумишлено заразяване като си носи маската когато е в затворено пространство по малко от 2метра от човек когото не познаваш и който може би в последствие ще се чуди от къде се е заразил ако мине само със заразата ще е добре лошо ще е ако се разболее
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово не се носят маски в училищата - и от ученици, и от учители. Единствената разлика е, че междучасията сега са по-кратки, друго ново няма.Казвам го като ученик, който наблюдава какви мерки се вземат в училище.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Това, което исках да кажа накратко: грижи се сам за собственото здраве и няма да има нужда някой друг да се грижи за него и да те пази. А тези мерки, дето се спускат от разни чиновници, не само че нямат много общо с грижата за здравето, ами в повечето случаи са точно обратното - компроментират здравето и най-важният му гарант, силната имунна система. Със здраве.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля, че правителството прави всичко възможно да се стигне до пълно затваряне и онлайн обучение, макар да отрича това. Безразборното тестване, липса на идеи и организация как да се процедира в училищата, като оставят всяко училище само да се оправя... И като капак наскоро решиха да дават по 25% добавка към заплатата на учителите при онлайн обучение. Това е голям финансов стимул на учителите да направят така, че да затворят училищата и да пратят децата вкъщи. 1-2 положителни теста и готово
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да се грижиш за собственото здраве е похвално поздравления нищо лично всеки избира как да живее но когато има такава пандемия трябва да се съобразяваме с изискванията и да пазим и останалите дори за 5минути докато сме в автобуса или във фитнеса няма разлика .Дали някой ще си пере парцала или гащите е негов избор разбира се както и с какво ще си пере с вода без *** или с белина пак си е негов избор може и само с вода може и да не се пере
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Всеки си има отговорност към собственото здраве. Не е нужно някой да ми менторства как да си гледам собственото здраве. И не е нужно да ми се вменява отговорност към чуждото здраве. Значи другите пушат, пият, тъпчат се с лекарства и химия, лапат сополивия си *** по цял ден и тотално са си компроментирали имунната система с действия и бездействия, ама видиш ли, аз съм трябвало да ги пазя, рискувайки собственото си здраве. Ами няма как да стане, мой.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А то тва дали ще си иперш парцала и ще си го изгладиш после е въпрос на лична хигиена а това дали ще си носиш маската е въпрос на отговорност към другите у нас такава няма то е ясно всеки гледа себе си затова и така сме се подредили
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТоя па ковидиотин, тръгнал да се прави на децата със забележки за маските. Ела на мене да ми направиш забележка, да видим дали ще минеш само с "репченето". Много взехте да си позволявате, ей. Живейте си скотския живот и умирайте всеки ден налапали непраните си парцали и спрете да се навирате на нормалните хора, че накрая ще го гризете дебелия! Марш!!!
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се спазват мерките като учениците и в автобусите са без маски речат се на хората които им правят забележки кеде са тези от РЗИ които проверяват или само проверяват дали са им привели 1000-то лева към заплатата нито във влаковете някой проверява нито в автобусите айде да начислят глоби на родителите им и да видим кон боб яде ли