Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.

Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата, написа родител във Facebook
Обновена: 24 сеп 2020 07:03 | 24 сеп 2020 07:00, Анисия Иванова
120
Пюре и половин пържола - обяд в училищен стол за 4,50 лв.
Снимка: Facebook

Разгневена майка се оплака в профила си в социалната мрежа от храната, дадена за обяд в училищния стол на детето й. Тя е качила и снимка - картофено пюре и половин пържола на дъното на голяма кутия.

"Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в училище. Това нещо струва 4.5 лв-като 1 лв струва кутията!!! Това е подигравка с децата и с родителите! Докога?!?!", написа под снимката Милена Манолова, а постът си е адресирала и до Министерството на образованието.

Постът бе залят от коментари във Facebook.

"На всичко отгоре изглежда доста гадно, освен че е малко“, коментира потребител. Друг допълва, че не би дал храната и на кучето си. Родител добавя, че "ще си караме с домашна храна. Добре че видях поста ви."

Оказва се, че храната е дадена на деца в 126 Основно училище "Петко Юрданов Тодоров".

От публикация в официалната страница на училището в мрежата става ясно, че ръководството не е избирало фирмата за кетъринг.

"Бих искал да да уведомя всички родители, че не сме избирали фирмата за стола на училището! От два дена водим война с тях, относно "храната", която дават на децата! За мен, като директор и родител, е пълна подигравка с всички нас - деца, родители и учители! Уведомил съм заместник-кмета на район Триадица за положението!
Утре ще дойде на място в училище! Моето мнение е, че въпросната фирма няма място в нашето училище! Извинявам се на всички за причиненото неудобство! Винаги сме поставяли децата на първо място!", пише директорът Росен Димитров.

В коментарите под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че случаят ще бъде проверен, но посъветва сигнали да се подават официално, а не през социалните мрежи.

"Скъпи родители, подаването на сигнали във Фейсбук има само информационен характер и не може винаги пряко да предизвика административно действие. В случая, за да се извърши проверка, ще разпоредя веднага колегите да се самосезират. Когато обаче опре до санкции или прекратяване на договора на някой доставчик, много по-добре е да се пусне официален сигнал, дори да е през call.Sofia.bg , защото стигне ли се до съдебни спорове, отсъствието на официални сигнали често влияе при вземането на решения. Иначе храненето се организира от районните администрации, а това, което виждаме на снимката, не изглежда нормално и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета“, обещава Чобанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
5
 
9
 
! Отговори
на Юрданка далавери преди 3 години
такива са на баба юрдана - кметицата и екипа и от кокошки грабители в Столична община - всичко е пропито с корупция и крадене, крадене, крадене - всичко тя прави за хората
101
2
 
15
 
! Отговори
долу ГРОБ преди 3 години
До Анонименняма кой да покаже порциите и цените в дУпетатския стол. Няма разследващи журналисти, а само *** с празни глави и пълни джобове
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ СМЕНЕТЕ ФИРМАТА.. ПОНЕ ГИ БОЛ СЕГА ... КАКТО ВИНАГИ МНОГО ОПРАВДАНИЯ ЗАПОЧВАТ СЛЕД МНОГОТО ВДИГНАТ ШУМ.
99
4
 
12
 
! Отговори
фирми фирми фирми преди 3 години
всички тези фирми и фирмички грабители и отровители са одобрени лично от фандъчка кастрева и останалите свраки и плъхове в СО - зам кметчете и останала гербаджийска ***. ОКОПАХА се здраво, несменяеми велможи и си правят каквото си искат - обикновено гадости. А фандъчка пак ще се появи с кретенската си сълзлива физиономия и ще отговори, че е РРРазпоРРРедила пРРРовеРРРка .... и мисирките ще продължат да не И задават истински въпроси. ОСТАВКА МУТРИ и КАЛИНКИ!!!!
98
1
 
12
 
! Отговори
Пенсилвания преди 3 години
Гадове
97
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елате да видите в ОУ Алеко Константинов Пловдив за какъв долен кетъринг става въпрос.Половин даже няма и толкова ориз с 1/2кренвирш сигурно най долнопробния за 3.60 лв. Не стига че дават ниско качествена храна,ами и скъпа.Затвориха масово столовете,за да дават *** на децата.После защо били болни децата.
96
5
 
10
 
! Отговори
... преди 3 години
Във въпросния стол, както казаха под мен, имаше готвена топла храна. Месо имаше постоянно (може би защото бяхме спротно у-ще, не знам). Супа, второ и десерт. После отвориха неква барака и почнаха да продават в близост до училището хамбургети. И всички там, повечето казваха че п0мия давали в стола и затова ще ядат хамбургери. Наядоха се. Като гледам това, което са давали на децата (снимката) хора, ние царски сме си живяли а бягаха на хамбургерите.Помня - мусака в едни огромни тави имаше. МУСАКА
95
3
 
21
 
! Отговори
... преди 3 години
Срамота. А тоя директор, дето ревнал да се защитава - той защо преди 2 дена не е свикал родителите на всички ученици? И не ми казвайте няма как. Има как - обаждаш се и казваш "Заповядайте в училище, имаме проблем с фирмата която доставя храна на децата, искаме да го обсъдим." И това е. Кой родител няма да отиде, ако чуе че се касае за храната на детето му?Фирми, фирми, фирми - аз като бях малък, имаше стол и наети готвачки. Приготвяха храната за децата в цялото училище. Закриха всичко. ФИРМИ...
94
15
 
16
 
! Отговори
чичо скрудж преди 3 години
хехе, ами плюхте социализма сега си носете последствията! По онова време като бях ученик - 50 стотинки купона беше за първо, второ и трето - пържоли като даваха бяха винаги цели. Сега няма как да стане - всеки по веригата от полето до масата гони печалба, последният най-вероятно е дал и огромен подкуп на корумпираните охранени чиновници дето сега ронят крокодилски сълзи. Но не е редно да се оплаквате - това е точно дивия капитализъм и всички си го искахте, че и скачахте за него, айде у лево!
93
2
 
17
 
! Отговори
Д.Кънев преди 3 години
Че какво зависи от родителите че да си мръднат пръста.Преди години имах претенции по подобен въпрос.Просто ми казаха че това не е моя работа.Тогава даваха по половин баничка.А на моите дъщери една баничка не им стигаше.А да не говорим за синовете ми.Та стига идиотщини.Това е работа на ДЪРЖАВАТА.Но те са свикнали да крадат.
92
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В дъното на всичко е, че всички чакат наготово държавата да се погрижи за всичко. Някой мръднал ли си е пръста за това да има училищни столове и да има качествена храна в училищните столове? Събрали ли са се родителите да гласуват колко са готови да плащат и какво меню искат?Иначе открай време храната по столовете е за краен случай. Нормалните хора винаги са си носели храна от вкъщи. Но нали на модерните майки трябва да остава време за инстаграм и фейсбук.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студентски стол 4 към Софийски университет - София, Студентски градМеню първо, второ и трето струват за стдентите 1.50лв., останалата сума до 3.70лв. се поема от държавния бюджет.- по документи се получава от доставчика кисело мляко 3 % - в действителност е 2 %; хляб с грамаж 0.830гр. - в действителност 0.680гр.; пилешко филе - в действителност пилешка пържола с кожа.Сутрин се изкарват от склада продуктите за готвене за деня - в кухнята се отделя за шефовете и каквото остане...
90
1
 
12
 
! Отговори
До Пенчо преди 3 години
Яж ти сандвич всеки ден. На децата им писва точно на втората седмица и ги намразват, да не говорим, че не е здравословно. А мантрата, че майката я мързи да сготви я пробутвай на кебиците пред блока с които цъкате карти вечр.
89
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде, където има фирми за кетъринг е същото, например в болниците.
88
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Децата в едно училище са много и няма, как да се направи така, че храната да е евтина, понеже като е евтина всеко дете ще плюска в стола а готвенето изисква време, голям персонал, ток, продукти и тн
87
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя народ се оплаква постоянно от собственото си безсилие, некадърност и алчност.
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До <><>Мизерията е функция на простотията и мързела! След като теб те мързи да мислиш и си делегирал тези задължения на държавата /общината/, ти сам се поставяш в подчинено положение и бюрократите ще те мачкат.
85
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво искате по 50 стотинки като през соца ли. Няма как да стане. Аз не знам какво толкова се възмущават тия родители, след като с камиони ги водят на училище.
84
9
 
4
 
! Отговори
--------- преди 3 години
Ха комунисти да поставят децата на първо място това е гавра с нашите деца. За тях те са стока.
83
0
 
34
 
! Отговори
По-големият проблем преди 3 години
По-големият проблем е, че сипват храната ГОРЕЩА в кутиите за еднократна употреба и децата хапват и пластмаса заедно с храната.Същото е и в болниците.